Σελίδες

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

προφήτες κακών ή λύκοι με προβιές προβάτων;


Αγαπητοί συμπλογκοχωριανοί, όταν μιλάμε για τα παπαγαλάκια της εξουσίας, ας μην εννοούμε μονάχα τους δημοσιογράφους στον Τύπο και στα κανάλια.

Διαπιστώνω ότι προσφάτως έχουν ενσκήψει αρκετοί σχολιαστές στα μπλογκς, που "προφητεύουν" κακά πράγματα που μέλλουν να γίνουν και μάλιστα λίαν συντόμως, προσποιούμενοι τους "σοφούς και δημοκρατικούς" πολίτες. "Προφητεύουν" μίσος και αλληλοσπαραγμό, ότι «θα υπάρξουν νεκροί» και γράφουν για «επαναστάτες» που «θα οδηγήσουν σε άσχημες καταστάσεις» και αναρωτιέμαι γιατί το κάνουν αυτό.

Τείνω να καταλήξω στα εξής συμπεράσματα:

1. Οτι είναι βαλτοί επί χρήμασι -όπως το παλιό παρακράτος, κακή του ώρα. Με την οικονομική κρίση, δεν αποκλείω την επανασύστασή του.
2. Οτι -αν δεν παίρνουν χρήματα για τον κόπο τους- είναι ηλίθιοι. Ηλίθιοι όχι επειδή δεν παίρνουν χρήματα, αλλά επειδή τρώνε κουτόχορτο, δεν βάζουν το μυαλό τους να δουλέψει και καταπίνουν αμάσητα όσα τους "προμηθεύουν" οι βαλτοί.
3. Οτι απλώς θέλουν να προκαλέσουν με το γραπτό τους λόγο τα γεγονότα, ώστε να έχουν την ικανοποίηση να γράψουν μετά "εγώ σας τά 'λεγα", που σημαίνει ότι είναι απλώς άρρωστοι. Με την γνωστή "ξερολίαση", την ασθένεια που πλήττει κυρίως τους ημιμαθείς.
4. Οτι -απλώς, επίσης- είναι γκρινιάρηδες, είναι δλδ από τους ανθρώπους που δεν τους αρέσει τίποτα και ποτέ, που τό 'να τους βρωμάει και τ' άλλο τους μυρίζει, άνθρωποι που τους λείπει αυτό που λέμε "χαρά της ζωής".

Απορώ πώς δεν σκέφτονται (εκτός της πρώτης περίπτωσης, που σκέφτονται το τομαράκι τους) ότι η στάση αυτή εξυπηρετεί αφάνταστα την εξουσία, δλδ την -εγχώρια και ξένη- κυβέρνηση.

Ο,τι και να είναι και όποιοι και να είναι, οι εκλεκτοί των περιπτώσεων πλην της πρώτης, δεν τους έχω σε καμμιά εκτίμηση και -ίσως- αναθεωρήσω τη στάση μου απέναντί τους μόλις... ανανήψουν! Μόλις σκεφτούν δηλαδή, τι παπαριές σπέρνουν ΓΙΑ ΝΑ έχουν την ικανοποίηση να θερίσουν θύελλες. Θύελλες για όλους μας -και για τους ίδιους.

ΟΥΦΦΦΦΦ και ΑΜΑΝ ΠΙΑ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με αυτά που διαπιστώνεις.Έχω μαζέψει δε υλικό,που απεικονίζει πολύ καθαρά την κατάσταση που επικρατεί-ένας κανονικός εμφύλιος-αλλά δεν το αναρτώ,γιατί θα είναι σαν να επιβεβαιώνονται όλα αυτά τα νοσηρά φαινόμενα.Χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή την ελπίδα όσο ποτέ άλλοτε,αλλά και την αλήθεια ταυτόχρονα.Δύσκολο έργο για μια κοινωνία που είχε αφεθεί στον αυτόματο πιλότο.Σονόρα.

Rodia είπε...

Ευχαριστώ Σονόρα :) και συγγνωμη για την αργοπορια.. ειχε χαθει καπου στα σπαμ το σχολιο..