Σελίδες

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Απολύσεις αυτοί; Παραιτήσεις εμείς!


Για σκέψου μονάχα, μέσα σε μια μέρα να παραλύσουν όλα: Δημόσιες υπηρεσίες, ΜΜΜ, ΜΜΕ δημόσια και ιδιωτικά, επιχειρήσεις, εργοστάσια, τα πάντα. Αρκεί βέβαια να μη βρεθούν πρόθυμοι αντικαταστάτες και η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων να ανθίσει. Κανείς να μη βρεθεί χωρίς φαγητό και ρούχο, κανείς χωρίς γιατρό, κανείς μόνος, όλοι μαζί ταυτόχρονα να επιτεθούμε στο Τέρας. Να δούμε τα golden boys να σκάβουν τα χωράφια και ν' αρμέγουν τα ζωντανά για μισή (ναι, μισή!) μερίδα φαΐ.

Αυτό είναι ένα όραμα που φαίνεται απραγματοποίητο, αλλά εκεί οδηγείται το πράγμα καθώς δείχνουν τα τελευταία νέα. Δες εδώ, τι συμβαίνει στις ΗΠΑ:

Απλήρωτη εργασία: Η νέα κανονικότητα;

Με σχεδόν 14 εκατομμύρια ανέργων στην Αμερική, πολλοί έχουν γίνει τόσο απελπισμένοι που είναι πρόθυμοι να εργαστούν δωρεάν. Ορισμένες επιχειρήσεις είναι επιφυλακτικές σε σχέση με τους νομικούς κινδύνους και την επιτήρηση που θα μπορούσε να έχει μια τέτοια κίνηση, αλλά οι εταιρείες που έχουν χρησιμοποιήσει απλήρωτους εργαζόμενους λένε ότι μπορεί να είναι μια επικερδής κίνηση όταν γίνεται σωστά.

Σε αυτό το ποστ άφησα 3 σχόλια (για την ώρα)
1. Αυτά παθαίνει κανείς όταν αγαπάει τη δουλειά του! Σαν και μένα που.. εχμ.. στην αρχή της καριέρας μου ένοιωθα τόσο μεγάλη ικανοποίηση που, αντί να πληρώνομαι, ήθελα να πληρώνω τον πελάτη!!! :) ) τι αλκοολίκι κι αυτό...

2. Επίσης, δεν έχουν περάσει δα και αιώνες από τότε που οι σέμπροι στα κτήματα των επτανησιωτών αμείβονταν με ένα πιάτο φαγητό και οι κολλήγοι στα τσιφλίκια της Θεσσαλίας είχαν και καλύβες.. ακόμα, να δεις τί σπουδαίες σιδεριές έφτιαχναν οι τεχνίτες σιδεράδες στις Κυκλάδες και αλλού για ένα πιάτο φαΐ επίσης...
Οι ηπειρώτες πετράδες μονάχα είχαν βρει το κόλπο με την ιδιωματική "γλώσσα" που χρησιμοποιούσαν και πληρωνόντουσαν αδρά, κρατώντας μακριά τους αντιγραφείς. Προς γνώση και συμμόρφωση, να μαθαίνουμε απο τους παλιούς. Χρειαζόμαστε ιδιαίτερο τρόπο συνεννόησης και πρωτότυπες/πιασάρικες ιδέες για να τα βγάλουμε πέρα.
Vrennus :
Ο παππούς Κάρολος πάντως θα χτυπούσε το κεφάλι του στον τοίχο: Το Κεφάλαιο δεν πληρώνει πλέον cash τον εργάτη την σημερινή αναπαραγωγή της εργατικής του δύναμης, αλλά έναντι (με ενδεχόμενη πίστωση) της μελλοντικής αναπαραγωγής της εργατικής του δύναμης! Απλά καταπληκτικό, αν σκεφτείς ότι με τον τρόπο αυτό το ποσοστό εκμετάλλευσης τείνει στο άπειρο (όλη η εργασία είναι υπερεργασία) με αποτέλεσμα να μεγιστοποιείται και το ποσοστό του κέρδους! Φυσικά, μόλις οι καπιτάλες πάνε να πραγματοποιήσουν την υπεραξία που έχουν αποσπάσει μ’ αυτό τον τρόπο θα πάρουν τον πούλο αλλά τότε πάλι κάποιοι άπληστοι τραπεζίτες – επιχειρηματίες – κερδοσκόποι θα φταίνε.

3. Μήπως την τιτλοποιησουν και την εισάγουν στα χρηματιστηρια ως νέο “προϊόν”;

Εχω δίκιο τελικά να είμαι αντίθετη με κάθε είδους "εθελοντισμό".. Ηδη, απο τη μακρινή εποχή της Ολυμπιάδας, είχα δηλώσει την αντίθεσή μου. Τώρα μαθαίνουμε πού οδηγούν αυτά τα κολπάκια! Αλλο ο "εθελοντισμός" που επιβάλλεται εκ των άνω και άλλο πράγμα η αλληλεγγύη που βγαίνει ως ανάγκη εκ των κάτω, από τη δημιουργική βάση των λαών, από τον κάθε πολίτη ξεχωριστά: «Ενας για όλους και όλοι για τον ένα», έλεγε ο Ρομπέν των Δασών και είχε απόλυτο δίκιο. Κάτω οι επίδοξοι τσιφλικάδες! Δεν θα γίνουμε τα χανουμάκια τους! Ζήτω ο Ελεύθερος Ανθρωπος!

4 σχόλια:

KnowDame είπε...

//Μήπως την τιτλοποιησουν και την εισάγουν στα χρηματιστηρια ως νέο “προϊόν”;//

λολ λολ
Ροδιά έμαθες τόσο καλά τα κόλπα τους πλέον, που σε βλέπω να κάνεις νέα καριέρα σαν χρηματίστρια :Ρ


Για να μιλήσω και σοβαρά. Τα φαινόμενα αυτά έχουν εμφανιστεί εδώ και αρκετά χρόνια και στην Ελλάδα, σε επαγγελματικούς τομείς με λίγες θέσεις εργασίας. Αλλά επειδή ήταν μικρής έκτασης δεν τους δίναμε ιδιαίτερη σημασία. Τώρα όμως με την ολοένα μεγαλύτερη ανεργία, μάλλον θα γίνουν ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.

pølsemannen είπε...

Μην φοβείστε. Τώρα που θα αποδειχθεί ότι ο άνθρωπος ΔΕΝ χρειάζεται φαΐ για να ζήσει, όλα θα είναι τζετ.

http://www.breatharian.com/

Rodia είπε...

KnowDame, το δικό μου καμπανάκι είχε χτυπήσει από τότε που η λέξη "άτομο" άρχισε να χρησιμοποιείται ευρύτατα... πριν καμμιά 15ριά χρονάκια.

Καρολε, αυτά είναι Ειδήσεις! :) Κάτω τα σουβλακερί!!!

Παιδιά, ρίξτε μια ματιά και στο video.. Κανείς δεν είναι υπεύθυνος για την κατάντια του ανθρώπινου είδους. Εκεί βασίζονται όλοι αυτοί οι σκιτζήδες.

kopria είπε...

άχρηστοι, ατάλαντοι και ανέραστοι κυβερνούν τον πλανήτη καταστρέφοντας ζωές και αφανίζοντας την ζωή εν γένει