Σελίδες

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Αυτό είναι: Μας ψεκάζουν!!!


Ο διάσημος Βρετανός αστροφυσικός Στήβεν Χώκινγκ, με αφορμή μία σειρά εκπομπών του Discovery Channel, με τίτλο "Στο Σύμπαν με τον Στήβεν Χώκινγκ", δήλωσε σε μια τηλεοπτική του εμφάνιση ότι: "Oι εξωγήινοι υπάρχουν και αν μας επισκεφθούν κάποτε, φοβάμαι ότι το αποτέλεσμα θα μοιάζει με αυτό της πρώτης επίσκεψης του Χριστόφορου Κολόμβου στην Αμερική που δεν ήταν και τόσο καλό για τους ιθαγενείς!".

Οι δηλώσεις του αλλά και τα συμπεράσματα στο ντοκιμαντέρ, δημιούργησαν αντιδράσεις και έφτασαν να εξοργίσουν μέχρι και τον πρώην υπουργό άμυνας του Καναδά Paul Hellyer, που κατηγόρησε για παραπληροφόρηση τον αστροφυσικό και δήλωσε τα παρακάτω, αφήνοντας μας όλους έκπληκτους: "Οι εξωγήινοι όχι μόνο δεν απειλούν την ανθρωπότητα, όπως ισχυρίζεται ο κ.Χώκινγκ αλλά, επισκέπτονται τη Γη εδώ και δεκαετίες, ίσως και χιλιετίες. Τα ufo, έχουν βοηθήσει σημαντικά στην τεχνολογική εξέλιξη του πλανήτη μας. Οι οθόνες των υπολογιστών, τα μικροτσίπ και οι οπτικές ίνες, για παράδειγμα, έχουν τις ρίζες τους από συντρίμμια εξωγήινων σκαφών. Είναι πραγματικά λυπηρό, όταν ένας επιστήμονας της φήμης του, συμβάλει σε αυτό που λέμε παραπληροφόρηση για ένα τεράστιο και πολύ σημαντικό θέμα."

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Paul Hellyer, εκφράζει δημοσίως τις απόψεις του περί εξωγήινων επισκέψεων. Το 2005 στο "Συμπόσιο Εξωπολιτικής" στο Τορόντο του Καναδά είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις υποστηρίζοντας: "Τα UFO είναι τόσο πραγματικά όσο και τα αεροπλάνα που πετούν πάνω από τα κεφάλια μας. Ανησυχώ για τις πιθανές συνέπειες έναρξης ενός Διαγαλαξιακού πολέμου, αφού ο στρατός των ΗΠΑ προετοιμάζει όπλα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ενάντια στους εξωγήινους. Έφτασε ο καιρός για να σηκώσουμε τον πέπλο της μυστικότητας και να αφήσουμε την αλήθεια να ξεχυθεί ώστε να υπάρξει μια πραγματική ενημερωτική συζήτηση, σχετικά με τα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο πλανήτης μας."

______________________________
ΣΗΜ.1. κειμενο και φωτο απο τη σελιδα www.schizas.com
ΣΗΜ.2. Κατι συμβαινει.. απο ελλειψη φαρμακων ή απο υπερκαταναλωση δεν ξερω.. παντως, μετα τον καναδό πρωην υπουργο αμυνας, νεο κρουσμα σημειωθηκε: Ρώσος ηγέτης πήγε βόλτα με... εξωγήινους!!!

9 σχόλια:

Ιθάκη είπε...

Kαλά, δεν είναι ο μοναδικός αξιωματούχος που εκφέρει τέτοιες απόψεις... Πιο "προχώ" είναι οι εμπειρίες Ρώσου ηγέτη:

http://ithaca12830.wordpress.com/2010/05/06/%CF%81%CF%8E%CF%83%CE%BF%CF%82-%CE%B7%CE%B3%CE%AD%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%AE%CE%B3%CE%B5-%CE%B2%CF%8C%CE%BB%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%B5%CE%BE%CF%89%CE%B3%CE%AE%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%82/

Vagelford είπε...

Έχει παίξει και στο pyles.tv το θέμα.

Τόσο η ιστορία με τις "δηλώσεις" Hawking, όσο και η ιστορία με τον Canadian πολιτικό, είναι το λιγότερο αστεία.

Rodia είπε...

Ιθακη, ευχαριστω :)
Θα συμπληρωσω το ποστ!!!

Vagelford, πρωτοπορος ΠΑΝΤΑ ο κ. Χαρδαβελλας φιλε μου :))
..μεταξυ μας, η "δηλωση" του Χωκινγκ πιθανοτατα να εγινε -εχει χιουμορ ο ανθρωπος, σιγουρα- αλλα το Πώς τη "διαβασαν" αυτοι που τη κολλανε με οποια μπουρδα, ειναι κατι διαφορετικο..

κουκαράτσας είπε...

συμφωνα με το bbc (οκεηκ δεν ειναι το απολυτα εγκυρο - αλλα εχει ενα βαθμο αξιοπιστιας, νομιζω) ο χοκιν' την εκανε την σχετικη δηλωση -> http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/8642558.stm

το βλεπετε ως χιουμορ ; ή ειναι θεμα πως το διαβαζει καποιος ; χωραει πολλες ερμηνειες η συγκεκριμενη δηλωση ; ενας επιστημονας τετοιου βεληνεκους, που χαιρει εκτιμησης παρα πολλων ανθρωπων, να λεει τετοια πραματα ;

πραγματικα εκπλησσομαι και απογοητευομαι τα μαλλα !

και το συνδιαζω με αυτο, σχετικα παλιο -> http://www.guardian.co.uk/uk/2008/jan/06/spaceexploration.military

φτυνουμε αιμα να απαλλαγουμε απο ανυπαρκτους και φαντασματα και καποιοι δεν το θελουν με τιποτα...

Rodia είπε...

στις 25/12/2008 ειχα γραψει ενα σεναριο περι ενος "εργαστηριου φοβητρων", αλλα η ιδεα να περιλαβω και... εξωγήινους δεν μου περασε απο το νου.. mea culpa.. LoL

pølsemannen είπε...

Και όχι μόνο!

Η ΤΟΣΤΙΕΡΑ και τα ΤΟΣΤ είναι εξωγήινη τεχνολογία!

To ‘ξερες; Όχι; Τώρα το έμαθες! :D

Διάβασα στο τελευταίο βιβλίο του Ριχάρδου Δωκίνσιου (+ευλόγηcον+) ότι σε δημοσκόπηση στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 20% περίπου απάντησε ότι η γη περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο σε ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ!!!!

Σε έναν κόσμο που υπάρχει τέτοια χαοτική έλλειψη εκλαϊκευμένης επιστημονικής γνώσης, πολλοί καταφεύγουν στην ερμηνεία της υπάρχουσας τεχνολογίας με δράκους ξωτικά και μάγισσες. Και επειδή δράκοι και μάγισσες είναι λίγο πασέ, πέφτουμε στους εξωγήινοι.

Ο Χώκινγκ στο υποθετικό ερώτημα που έθεσε έχει κάποιο δίκιο. Αν μια φυλή εξωγήινων με τεχνολογία ικανή για επανδρωμένα ΔΙΑΣΤΡΙΚΑ ταξίδια μας έβρισκε και ΕΙΧΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΥΑΛΑ ΜΕ ΕΜΑΣ θα μας έκανε ΑΚΡΙΒΩΣ ότι ο Cortez στους Αμερικανούς Ιθαγενείς.

Τώρα, εμείς έχουμε γραπτή ιστορία ούτε 7.000 χρόνια και τεχνολογική περίπου 200.
Φαντάσου μια φυλή με ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ιστορία π.χ. 1.000.000 χρόνια. (Άνετα θα μπορούσε να συμβεί δεδομένης της ηλικίας του σύμπαντος) . Σιγά μην ασχολούταν μαζί μας. Το πολύ να μας έκανε χάζι στο δικό της NATIONAL GEOGRAPHIC. Ο Γαλαξίας μας μάλλον δεν είναι τόοοοσο πυκνός σε ευφυείς μορφές ζωής με παρόμοιο επίπεδο τεχνολογίας μεταξύ τους (ζντουπ) όπως το Star Trek του μακαρίτη Gene Roddenberry. Ο καθηγητής Πέτερ Ούλμσναιντερ κάνει μια εκτίμηση για 4.000.000 πλανήτες με νερό σε υγρή μορφή στον γαλαξία μας και 4.000 πολιτισμούς. Μέση απόσταση μεταξύ τους… 1,200 έτη φωτός!

Δες εδώ μια διάλεξη του καθηγητή Πέτερ Ούλμσναιντερ που κινηματογράφησε ο Vagelford στο τμήμα φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. (Ήχος; Αγγλικά με σέξι γερμανική προφορά).

pølsemannen είπε...

1200 έτη φωτός έτσι; Όχι 1,2!

Το 1.200 μόνο στα Στέητς το γράφουν 1,200.

Όι μανόλα μ', Γιου Ες Έη, Γιου Ες Έη, Γιου Ες Έη, :-Ρ

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ότι θα άκουγα τέτοιες παπαριές από ένας πολιτικό υψηλής θέσης είναι κάτι άλλο.

Vagelford είπε...

pølsemannen, οι εκτιμήσεις του καθηγητή είναι κατά τη γνώμη μου, μάλλον αρκετά αισιόδοξες. Σημαντικό παράγονται στο αποτέλεσμα της εξίσωσης του Drake, παίζει η διάρκεια της ζωής του κάθε πολιτισμού και εκεί είναι που γίνεται το όργιο. Ακόμα, αν θυμάμαι καλά, δεν συνυπολόγισε στη διάλεξη το habitable zone του γαλαξία, που ελαττώνει κάπως το τελικό νούμερο.

Anyway, η κουβέντα είναι αρκετά μεγάλη.