Σελίδες

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Στου κουφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα!

Ελαβα μέιλ με την ανταλλαγή επιστολών μεταξύ της κας Θ. Δραγώνα και του Μικη Θεοδωράκη και διαπίστωσα μια συνεννόηση... μπουζούκι!

Διαβάστε και σεις, αγαπημένοι/ες μου αναγνώστες/τριες και πείτε αν καταλάβατε να απαντά κάπου ο μεγάλος μας Μίκης:

1. Επιστολη Θ. Δραγώνα
2 Ιανουαρίου 2010

Αγαπητέ Μίκη Θεοδωράκη,

Κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες στο διαδίκτυο επιστολή σας προς τον Στέφανο Ληναίο με πολύ απαξιωτικά σχόλια για το πρόσωπό μου και παραθέματα από το δημοσιευμένο έργο μου που είναι όλα παντελώς ψευδή και κατασκευασμένα.
Σας ενημερώνω ότι δεν είμαι ιστορικός και δεν γράφω ιστορικά βιβλία. Λόγος σαν «Η ελληνική ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από το 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν σε μια εποχή εθνικισμού, αποικιοκρατίας και επεκτατικού ιμπεριαλισμού. Κοντολογίς κάποιοι από το εξωτερικό μας είπαν τον 19ο αιώνα ότι είμαστε Έλληνες κι εμείς το δεχθήκαμε για να κονομήσουμε (!!!) πουλώντας το παραμύθι ότι είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων», δεν βρίσκεται πουθενά στο δημοσιευμένο έργο μου και δεν χαρακτηρίζει την πανεπιστημιακή και κοινοβουλευτική μου πορεία. Τέτοιου είδους κατασκευάσματα είναι μιας συκοφαντικής εκστρατείας εναντίον μου.
Είμαι κοινωνική ψυχολόγος, ερευνώ και γράφω πάνω στις κοινωνικές ταυτότητες έχω δώσει μεγάλο μέρος της ζωής μου για την υπεράσπιση των αρχών της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης σε αυτόν τον τόπο.
Σας στέλνω μέρος των δημοσιεύσεων μου για να κρίνετε εάν όσα παρατίθενται στις εφημερίδες και στο διαδίκτυο ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Εάν διαπιστώσετε ότι είναι κατασκευασμένες φράσεις, σας παρακαλώ πολύ να βρείτε μια ευκαιρία να το δηλώσετε.
Σας γράφω επειδή θαυμάζω την αστείρευτη δημιουργικότητά σας και τους αγώνες σας για τη δημοκρατία και είμαι σίγουρη ότι η αναζήτηση της αλήθειας και η προάσπιση των δημοκρατικών αρχών έχει πρώτιστη σημασία για σας.
Με εκτίμηση
Θάλεια Δραγώνα

Σας επισυνάπτω και 2 πρόσφατες συνεντεύξεις μου όπου θα βρείτε και όλα τα παραποιημένα παραθέματα


2. Επιστολή Μ. Θεοδωράκη
Αθήνα, 10.1.2010

Αγαπητή κυρία Δραγώνα,

Έλαβα την επιστολή και τα βιβλία σας και σας ευχαριστώ. Διάβασα επίσης στο «Βήμα» και τα «Νέα» τις συνεντεύξεις σας, οι οποίες όμως κινούνται μονάχα γύρω από δυο-τρεις φράσεις που σας αποδόθηκαν εδώ και πολύ καιρό, για να διαψευσθούν ύστερα από μεγάλη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση.
Οι συνεντεύξεις αυτές και η μεγάλη προβολή τους (σε συνδυασμό με την φίμωση των αντιθέτων απόψεων) δεν πετυχαίνουν τίποτε άλλο παρά να αποκαλύπτουν στον ελληνικό λαό τους πανίσχυρους φίλους σας στα ΜΜΕ αποδεικνύοντας το εύρος και τα ερείσματα αλλά και τον συντονισμό της προσπάθειας που εξυφαίνεται με στόχο την αλλοίωση της εθνικής-ελληνικής μας ταυτότητας. Καθώς και τον τρόμο που δημιουργεί η αυξανόμενη παλλαϊκή αντίδραση στις απόψεις σας, που ακυρώνει την αρχική σας προσπάθεια να εκμεταλλευθείτε την αντίδραση του κ. Καρατζαφέρη βαφτίζοντας όσους διαφωνούν «ακροδεξιούς».
Τρόμος που φτάνει σε σημείο να προκαλεί συμπτώματα της «Λύσσας-Σόρος» σε υποταχτικούς κονδυλοφόρους όπως σ' αυτόν τον δυστυχή κ. Χάρη σε σημερινό (9.1.10) ένθετο αθηναϊκής εφημερίδας.
Επειδή τυχαίνει να είμαι ένας από τους πρωτεργάτες αυτής της εκστρατείας για την ενημέρωση του ελληνικού λαού με ρίζες βαθειές στην αληθινή ελληνική Αριστερά από την εποχή του ΕΑΜ, θα ήμουν ο τελευταίος που θα επέτρεπα στον οποιονδήποτε να καπηλευτεί την λέξη και την έννοια «πατρίδα».
Το ΕΑΜ και το τότε ΚΚΕ κατέκτησε την εμπιστοσύνη του 70% του λαού μας για την πίστη του και τους αγώνες του για τη Λευτεριά της ελληνικής πατρίδας και την αναγέννηση του ελληνικού έθνους. Με την πεποίθηση ότι υπηρετούμε τα ιδεώδη των Ελλήνων για την ελευθερία και την δημοκρατία από τα βάθη των αιώνων και φτάνοντας ως το «Ελευθερία ή θάνατος» του Κολοκοτρώνη, ορθώσαμε το ανάστημά μας και αναμετρηθήκαμε με το όπλο στο χέρι, με την πιο φονική δύναμη που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα: την χιτλερική Βέρμαχτ, τα ναζιστικά Ες-Ες και την Γκεστάπο, με αμέτρητες θυσίες σε αίμα, βασανισμούς και διώξεις. Ενώ παράλληλα και μέσα σ' εκείνες τις σκληρές συνθήκες τιμούσαμε και τρεφόμαστε με τον ελληνικό πολιτισμό για τον οποίο είμαστε περήφανοι και συγχρόνως οραματιζόμαστε τη μελλοντική κοινωνία της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης και της «πανανθρώπινης λευτεριάς».

Update 31/1/2010-->> Ολοκληρη η επιστολη του Μ. Θεοδωρακη εδω-->>
http://panosz.wordpress.com/2010/01/13/mikis-10/
________________________
Θα μου πείτε, και με το δίκιο σας (πολλά ερωτηματικά στο "δίκιο"), ότι καλά έκανε ο Μίκης και απαντά τα δικά του στη Θάλεια, που ξετσούμισε και βγάζει και γλώσσα ζητώντας και τα ρέστα, επειδή τί δηλαδή; Επειδή τη διεσυραν τα ΜΜΕ και ο Μίκης χόρεψε στο ρυθμό τους. Γούστο του και καπέλο του τού ανθρώπου, να χορεύει σε όποιο σκοπό θέλει, τεσπα. Για "λευτεριές" έμαθε να μιλά, αυτά θυμάται και αυτά μολογά. Λέει και για "δικαιοσύνες", αλλά το δίκιο της Θάλειας, ποιος τό'χασε για να τό'βρει εκείνη; Αν βρισκόταν στη θέση της, θα ωρυόταν. Νομίζω, δλδ..

14 σχόλια:

penguin_witch είπε...

Και ο Μίκης έγινε Μπετόβεν...

Nicholas είπε...

ο Μίκης έγινε Mouse

psephis είπε...

Θα ήταν ενδιαφέρον να διαβάζαμε ολόκληρη την επιστολή Θεοδωράκη (κάπου την πήρε το μάτι μου στο διαδίκτυο - θα την αναζητήσω)

Αntidrasex είπε...

Χάρη κάνεις στον Μίκη που δεν βάζεις όλη την επιστολή Θεοδωράκη... Άντεξα να διαβάσω μόνο μέχρι την τρίτη παράγραφο... Δυο παραπάνω από όσες έχει βάλει.

περιούσιος είπε...

Η όλη επιστολή του κ. Θεοδωράκη αποδεικνύει, ότι δεν διάβασε το βιβλίο της κας. Δραγώνα. Ή, μάλλον, το διάβασε αλλά αποσπασματικά. Χώρια, που στην επιστολή του τσουβαλιάζει ένα σωρό πράγματα, τα οποία καμμία απολύτως σχέση δεν έχουν με το βιβλιο της κας. Δραγώνα.
Συμπερασματικά, δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από μια σπουδαία προσωπικότητα της νεότερης Ελλάδος να ευθυγραμμίζεται με την ακροδεξιά ρητορεία. Δεν τον κατηγορώ ως ακροδεξιό αλλά με θλίβει η αντίληψή του, όπως τη διαβάζει κανείς στην επιστολή αυτή.

Rodia είπε...

Συγγνωμη παιδια, ανεβασα αυτα που ελαβα.. Δεν εχω υποψη μου κατι τι επιπλεον. Οποιος γνωριζει, ας ενημερωσει παρακαλω.. :)

Rodia είπε...

Υπαρχειδλδ, συνεχεια στην επιστολη/απαντηση προς τη Θ. Δραγωνα;

antigold είπε...

Ο Μίκης πιστεύει ότι η μεγαλύτερη αρετή του ανθρώπου είναι να υποστηρίζει μέχρι τελικής πτώσεως αυτά που πιστεύει.
Ακόμα κι αυτά είναι λάθος.
Από τη στιγμή που τα πίστεψε, τελείωσε. Δεν γυρνάει ποτέ πίσω να τα ξαναδεί και να τα επανεκτιμήσει.
Θα μπορούσε να πάει και στα ξερονήσια γι'αυτά.
Θλιβερό, πράγματι.

Αntidrasex είπε...

http://panosz.wordpress.com/2010/01/13/mikis-10/

Rodia είπε...

~~antidrasex, πωπω! εγραψε σαν απαντηση την ιστορια της ζωης του λεμε...

~~antigold, ετσι ειναι, πεισματαρης. Μοιαζει με τη μαμα μου. :)

An-Lu είπε...

Άλλα ντ' άλλα της Παρασκευής το γάλα...

Rodia είπε...

~~penguin_witch,
κυρια Πινγκουίνα μας, υποκλινομαι :)
Η ευστοχότατη απάντηξις υμων με κούφανε λεμε. Εντελώς!

~~Νικόλα, προσεχε: παρασυρεσαι απο την ευκολια... ;)

~~Γοργονοκορούλα μου, ετσι, ετσι! :))
..αν και η Παρασκευη ειναι ημερα νηστείας..

Rodia είπε...

~~psephis, ανευρεθη και το κανω update οσονουπω :)

Rodia είπε...

~~Περιούσιε, αυτη την εντυπωση σχηματισα επισης. Βαρύς αυτος ο κ. "αϊζενχάουερ", όταν ερχεται... :)
Το δυστυχημα ειναι πως στη γεροντικη ανοια (πρωην) σοβαρων προσωπικοτητων βασιζονται ενεργειες που γινονται ερημην τους -λογω πνευματικης πτωσης και αδυναμιας ελέγχου των προσωπων αυτων εξαιτιας του γηρατος. Τι να πω; Κριμα.