Σελίδες

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Aγαλμα της Yπουργού Γεωργίας...


http://panosz.wordpress.com/2010/01/29/batzeli-2/

...θα τοποθετηθεί στο Ζάππειο ή σε άλλο κατάλληλο χώρο, εάν τα τρακτέρ φύγουν από τους δρόμους χωρίς να δοθούν εισοδηματικές ενισχύσεις.
___________________________________
Eπανερχομαι στο θεμα "αγροτες" γιατί θυμήθηκα (με την ευκαιρία του post που διάβασα στου The Motorcycle boy) τα μπλοκα του '95, όταν οι βαμβακοπαραγωγοι του θεσσαλικού κάμπου -εκείνοι που καταξοδεύουν το νερό με τις πομώνες* και θέλουν και τον Αχελώο να τον στερέψουν και αυτόν- γλένταγαν επί μέρες μετά την είσπραξη των επιδοτήσεων στα μπαράκια που είχαν ανοίξει για τη περίπτωση στα χωριά με φρέσκο κρέας από ανατολικές χώρες και ντόπιους προμηθευτές -δουλέμπορους ντε.

Την ίδια εποχή, είχα γνωρίσει αγρότες καλλιεργητές ζαρζαβατικών, ντοματας, κλπ, που δεν είχαν καμμιά σχέση με όλα αυτά -μπλόκα, μπαράκια, επιδοτήσεις, κλπ. Μήπως λοιπόν -αναρωτιέμαι- πρέπει να το δει το θέμα "κάπως αλλιώς" η κα υπουργός, ώστε να μη τσουβαλιάζονται στη λέξη "αγρότες" όλοι μαζί; Τα χλωρά γιατί να καίγονται με τα ξερά; Πότε θα πάψουν πια να επιδοτούνται προϊόντα ΓΙΑ ΝΑ καταστρέφονται ή να σαπίζουν απούλητα; Επιτέλους, να στηριχτούν οι συνεπείς αγρότες για τα χρήσιμα προϊόντα τους, καθώς και εκείνοι που στα σίγουρα θα αλλάξουν τις υδροβόρες καλλιέργειες και θα (ελέγχονται ότι) καλλιεργούν προϊόντα όχι με γνώμονα το στενό όριο του σύντομου ψιλο_κέρδους αλλά το μακροπρόθεσμο και σίγουρο τριπλό κέρδος: της γης, των καταναλωτών, της δικής τους τσέπης.

Επίσης, στις λαϊκές αγορές να έχουν πάγκο αγρότες και όχι να βαφτίζονται "παραγωγοί" οι μεγαλομανάβηδες εισαγωγείς. Μικρομανάβηδες αντιπρόσωποι των αγροτών και κατευθείαν παραγωγοί -με σφραγίδα, που λένε- σε ποσοστά π.χ. 30%-65%. Αντε και ενα 5% για ντελικατέσσεν (μανιταρια, σπαράγγια, μάνγκο, μπανάνες, κλπ εξωτικά προϊόντα)
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
-->> * ουδεμία σχέση με το νησάκι που βρίσκεται ανοιχτά της Χίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: