Σελίδες

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008

μιλά ο κ. Βενιζέλος και ξεβουλώνω τα αυτιά μου

Αναρωτιέμαι μήπως δεν ακούω καλά ή μήπως κάπου χάνει η ακοή μου. Από ένα πρώην υπουργό σε ένα (από τα πιο αμαρτωλά) υπουργείο, θα περίμενα να μάθω πού πήγαιναν τα παραπανίσια χρήματα από διάφορες εκδηλώσεις των οποίων τα έξοδα υπερπολλαπλασιαζόντουσαν στην πορεία από την πρόσκληση π.χ. μιας ορχήστρας μέχρι τα παραστατικά του ταμείου. Δεν μπορεί παρά να ξέρει. Κάτι έχω ακουστά, αλλά χρειάζεται επιβεβαίωση.

Μακάρι όποιοι υπήρξαν υπουργοί όποιας κυβέρνησης να μας ενημερώσουν τι συνέβαινε στα ταμεία των υπουργείων. Μήπως μάθουμε τι συμβαίνει και σήμερα, αν εξακολουθεί να συμβαίνει. Επειδή αυτά τα χρήματα που διαχειρίζονται οι υπουργοί μέσω των ταμείων των υπουργείων τους, είναι και δικά μας χρήματα. Ο μισθωτός, ο συνταξιούχος, ο μικροεπαγγελματίας, εμείς είμαστε οι κύριοι τροφοδότες του προϋπολογισμού του ελληνικού κράτους. Εμείς δεν μπορούμε να κρύψουμε ούτε να κλέψουμε. Δικαιούμαστε λοιπόν να μάθουμε -τουλάχιστον.

Θυμώνω με τον Τύπο, τον θεσμικό ελεγκτή του δημόσιου βίου, για ολιγωρία -επιεικώς αυτό, γιατί δεν είναι μόνο θυμός. Γιατί τους κρύβετε κύριοι; Βλέπω (και ακούω) πόσο οργισμένα επιτίθεστε εναντίον των πυρκαγιών, αλλά αυτές οι φωτιές μάλλον σβήνουν τις άλλες φωτιές που καίνε τα μπατζάκια μας.

Τέτοιες στιγμές, νοιώθω εθελόντρια δουλοπάροικος. Θα προτιμούσα να είμαι δηλωμένη δουλοπάροικος μιας μεγάλης αξιόπιστης εταιρείας ή και του κ. Βγενόπουλου. Περισσότερο θα φρόντιζαν την υγεία, τη μόρφωση, την καλοπέρασή μου, από εκείνους που καλούμαι, ως ελληνίδα πολίτις, να ψηφίσω κάθε 4ετία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω οι Ενώσεις Καταναλωτών να κάνουν μια οργανωμένη αποχή από οποιαδήποτε σχέση, υποστήριξη κλπ στο Συνασπισμό, μέχρις ότου ο ωραίος Πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας ευαρεστηθεί να μας διευκρινίσει τις απόψεις του:
- Για την Ευρώπη,
- Για το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, τα κοινωνικά δικαιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν κατοχυρωθεί με κοινοτικές οδηγίες (π.χ. 2000/78/ΕΚ για την απαγόρευση διακρίσεων με βάση την ηλικία, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την υγεία, τις πεποιθήσεις, τη φυλετική καταγωγή) και με σχετικές αποφάσεις υπέρ των πολιτών στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
- Αν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ποτέ καταθέσει ερώτηση, επερώτηση, αναφορά στη Βουλή για παραβίαση δικαιωμάτων του πολίτη που κατοχυρώνονται με κοινοτικές οδηγίες (π.χ. 2000/78/ΕΚ);
- Αν αληθεύει το γεγονός ότι κάποιος υπάλληλος ικέτευε τους βουλευτές του Συνασπισμού για την εφαρμογή της παραπάνω κοινοτικής οδηγίας και την αποφυγή πρόωρης συνταξιοδότησής του στο 60ο έτος της ηλικίας του, το 2ο εξάμηνο του 2006 και ο Συνασπισμός εκώφευσε στην κυριολεξία στο αίτημά του για αναφορά στη Βουλή και άφησε την κυβέρνηση ανενόχλητη να τελέσει αυτό το ανοσιούργημα και να εκκρεμεί η υπόθεση ενώπιον της Δικαιοσύνης; (ευτυχώς βέβαια που υπήρξαν 2 έντιμοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που κατέθεσαν τέτοιες αναφορές στη Βουλή, έστω και κατόπιν εορτής).
- Μήπως ο κ. Τσίπρας, που έχει χαλυβδωθεί από την εμπειρία του σε μαθητικές καταλήψεις σχολείων, πιστεύει ότι πρέπει να παραιτηθούμε από όποιο κοινοτικό δικαίωμα έχουμε αποκτήσει και να καταφεύγουμε μόνο σε καταλήψεις σχολείων, απεργίας πείνας, καταλήψεις εργοστασίων κλπ, και όχι σε θεμελιωμένα δικαιώματα και δικαστικά προηγούμενα του ευρωπαϊκού διαστηρίου.
- Κάντε τον κ. Τσίπρα να μιλήσει. Κάντε αποχή, και ίσως αποκαλύψει ενδιαφέρονται στοιχεία για τις απόψεις του ως προς τα κεκτημένα κοινωνικά δικαιώματα της ευρωπαϊκής ένωσης. Αλλοιώς θα βλέπουν το πρόσωπό του και θα λένε “Να ένας άξιος πολιτικός!” Δεν εξετάζουμε τίποτα άλλο!