Σελίδες

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Ερχεται Τιμοκατάλογος Θαλασσίων Λουτρών (ΤΙΘΑΛ)


Η Τρόικα μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο να προτείνει Νέα Φορολογικά Μέτρα, στα οποία η κυβέρνηση αντιτάσσεται σθεναρά. Καλού κακού όμως, ετοιμάζει σχετικό Τιμοκατάλογο Θαλασσίων Λουτρών, ο οποίος θα εφαρμοσθεί το προσεχές καλοκαίρι. Για την ώρα, περιορίστηκε στην απαγόρευση ελεύθερου κάμπινγκ για την προστασία των ακτών -υποτίθεται.

Σύμφωνα με σοβαρές πληροφορίες, ο Τιμοκατάλογος θα περιλαμβάνει κοστολόγιση χρονική και εκατοστιαία. Αναλόγως, δλδ, με το πόσα εκατοστά βούτηξες π.χ. το πόδι στη θάλασσα και επί πόσα λεπτά της ώρας. Προβλέπονται τσουχτερά πρόστιμα για τους παραβάτες λαθρομπανιαράδες, τα οποία θα εισπράττουν περιφερόμενοι εποχιακοί υπάλληλοι, μέλη του Σ.ΘΑ.Ε. (Σώμα Δίωξης Θαλασσίου Εγκλήματος).

Επίσης, προβλέπεται κοστολογηση της ηλιοθεραπείας, την οποία θα ελέγχουν και θα φορολογούν εποχιακοί υπάλληλοι του Σ.ΘΗ.Ε. (Σώμα Δίωξης Ηλιακού Εγκλήματος). Οι υπάλληλοι ΣΘΑΕ και ΣΘΗΕ θα υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις ώστε να διαπιστώνεται πως είναι υψηλοπυρέσσοντες και βαρέως συναχωμένοι και θα φορούν ειδική στολή -περιλαμβάνουσα ποδήρες παλτό, κλπ- ώστε να αποκλείεται η διάθεση για βουτιές, καθώς και η παραμικρή έκθεση του δέρματός τους στον ήλιο. Η αμοιβή των υπαλλήλων αυτών καθορίζεται με το μισθολόγιο των εποχιακών επαγγελμάτων με επιπρόσθετο επίδομα αντιφλεγμονοδών και αντιβιοτικών, αποκλειομένης της περίπτωσης νοσηλείας σε κρατικό ή ιδιωτικό νοσοκομείο, μια και το κράτος αδυνατεί να καταβάλλει νοσήλεια.

Πηγή μας ανέφερε επίσης, ότι η νεοϊδρυθείσα εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων ΕΝΕ (Επιχείριση Νερού) απαλλάσσεται του ελέγχου τιμών, της φορολογίας και του ΦΠΑ, δεδομένης της ανάγκης για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.
Καλό καλοκαίρι! Οσο προλαβαίνουμε και πριν πούμε το Νερό Νεράκι.

2 σχόλια:

Κρείτων Κουσουράτος είπε...

Δεν το βρίσκω καθόλου αστείο!

Προχτές, έκανα το λάθος να πάω για μπάνιο στο λιμανάκι απέναντι από τη Λίμνη της Βουλιαγμένης. Θυμόμουν πως είχε πάρκινγκ ακριβώς απέναντι. Αμ δε! Φέτος έχουν βάλει παρκαδόρο. Και μετά, είχα τη φριχτή εμπειρεία του να ψάχνω για ελεύθερο πάρκινγκ στη Βουλιαγμένη, μεσημέρι καλοκαιρινής Κυριακής. Δε φαντάζεσαι πόσα νεύρα με πιάσανε - ενώ νόμιζα ο αφελής πως θα έκανα μπάνιο και θα χαλάρωνα!

Το "Δεν πληρώνω" πρέπει να επεκταθεί και στις παραλίες μου φαίνεται...

Rodia είπε...

Με τους παλαβους εταίρους μας, όλα να τα περιμενεις! Να ζητήσουν (οι ζουλιάρηδες) να πληρώνουμε φόρο διαμονής στον υπέροχο τόπο μας...

Θυμάμαι ώρες ώρες τον αξέχαστο Αντώνη Τρίτση και το Νόμο του για ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις παραλίες. Τι θα γίνει τώρα; θα εξακολουθήσει να ισχύει αυτός ο νόμος ή θα πέσει σε αφάνεια;