Σελίδες

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

άνθρωποι πρόβατα


Ο κόσμος μου είναι γεμάτος πρόβατα. Ομορφα πρόβατα, με όμορφο κάτασπρο μαλλί. Ανθρωποι πρόβατα γυμνοί, τυλιγμένοι με σεντόνια λευκά και απαλά, παλιωμένα και φθαρμένα από χιλιάδες ύπνους. Ξαπλώνουν οι άνθρωποι πρόβατα στους δρόμους, κλείνουν την κυκλοφορία, ξαπλώνουν και στις πλατείες και κανείς δεν μπορεί να περάσει ανάμεσά τους χωρίς να τους πατήσει και χωρίς να τους αναγκάσει να χάσουν καθένας το σεντονάκι του και να γυμνωθεί. Αντιστέκονται στη βία προσφέροντας γυμνά κορμιά στους χασάπηδες. Γυμνά κορμιά με όπλο και ασπίδα το λιωμένο ύφασμα ενός σεντονιού. Ποιος χασάπης μπορεί να απειλήσει ένα ανιδιοτελώς προσφερόμενο πρόβατο; Παίρνει τη χατζάρα του και επιστρέφει άπρακτος στο χασάπικο, άσε που μπορεί να αλλάξει και επάγγελμα γιατί το επάγγελμα χασάπης χτυπάει άσχημα στον καιρό μας. Οι γάλλοι χρησιμοποιούν την ίδια λέξη για το σεντόνι και το σάβανο: drap. Νομίζω πως και στην εικόνα που περιέγραψα η λέξη σάβανο είναι πιο ταιριαστή. Ανθρωποι πρόβατα, λοιπόν, τυλιγμένοι καθένας στο λευκό κι απαλό του σάβανο, ξαπλώνουν στους δρόμους και στις πλατείες της πόλης... Ποιος χασάπης μπορεί να απειλήσει ένα πεθαμένο πρόβατο; Ποιος μπορεί να βαδίσει πατώντας πάνω σε γυμνά πεθαμένα και σαβανωμένα κορμιά;
_____________
ΣΗΜ.1. Η ζωγραφιά "Le drap bleu" (το γαλάζιο σεντόνι -ή σάβανο, αν θέλεις) είναι του Balthus
ΣΗΜ.2. Απο τη λέξη drap παράγεται η λέξη drapeau, που σημαίνει "σημαία". Αν καταφέρουμε να τη χωρέσουμε στην εικόνα που περιγράφτηκε, η εικόνα θα εμπλουτίσει το περιεχόμενό της: Σεντόνι-ύπνος-αθωότητα-σάβανο-θάνατος-γύμνια-σημαία-πατρίδα-άνθρωποι-κλπ-κλπ-

5 σχόλια:

Νίκος Κιτωνάκης είπε...

Τόσα πρόβατα και να μην μπορώ να απαλλαγώ από την αϋπνία...

aeipote είπε...

ΚαληΗμέρα,

Ωραία, βεβαίως, η εγγραφή και εύγε αλλά το θέμα μου άλλο. Πολύ θα με ευχαριστούσατε, λοιπόν, αν μου δίνατε μια απάντηση για το πώς προκύπτει η μπάρα με τα "Μ", "Β", "t" κ.λ.π. ακριβώς κάτω από το "Posted by Rodia" μιας και τη βρίσκω ιδιαίτερα χρήσιμη (και για το δικό μου e-ημερολόγιο).

Να είσαστε Καλά!

Rodia είπε...

Χαίρε Αείποτε απο τα παλιά! :)
Τη μπαρα αυτή με τα επικοινωνιακά κολπάκια μπορεις να τη διαλεξεις οταν πας στο Design του μπλογκ και πατησεις το Edit στο κουτακι "Αναρτήσεις ιστολογίου" που βρισκεται στο κεντρο της γενικης εικονας.
Δεν ξερω αν αυτο εμφανιζεται στα μπλογκ παλαιάς κοπής, ελπίζω πως ναι. Καλή επιτυχία στην εφαρμογή!

aeipote είπε...

Η επιλογή υπάρχει, ήταν ήδη ενεργοποιημένη και το αποτέλεσμα; Ολοστρόγγυλο μηδέν!

Με την κακία του θα μείνει!

Ευχαριστώ πολύ (και από εδώ).

Καλό σου βράδυ!

:)

Rodia είπε...

Δεν φτάνει η ενεργοποίηση. Πρέπει να "σύρεις" το κουτακι να βρει τη θεση του.. λίγο παρακάτω ειναι οι σειρες όπου μπαινουν τα διαφορα κουτακια. Συγγνωμη, δεν ήταν πλήρεις οι οδηγίες..