Σελίδες

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

golfland? Ενα ντοκυμαντέρ για την "αξιοποίηση" της Ελλάδας

golfland? from dimitris meletis on Vimeo.



http://vimeo.com/24661345

Επειδή το θέμα το γνωρίζω από μέσα και με καίει και το πολεμάω ήδη από το 2000 με το δικό μου τρόπο, ανεβάζω το ντοκυμαντέρ της Νέλλης Ψαρρού και του Δημήτρη Μελέτη, να δεις τί συμβαίνει στη χώρα μας. Με ποιο ύπουλο τρόπο ξεπουλιέται, πώς προετοιμάζονται τα ξεπουλήματα γαιών, υδάτινων πόρων και ανθρώπων. Πώς η εκκλησία πολλαπλασιάζει την περιουσία της και την πουλάει -"νομίμως"! Πώς παρακάμπτεται η Δικαιοσύνη, πώς οι νόμοι καταστρατηγούνται, και άλλα πολλά. Πόσο σημαντική είναι η επίπτωση στο περιβάλλον όπου θέλουμε να ζήσουν τα παιδιά μας και ποιά ζωή ετοιμάζεται γι αυτά.

Μια ωρίτσα και κάτι είναι, καθόλου κουραστικό, μια και κρατάει το θεατή στην τσίτα. Είναι κέρδος για τον καθένα μας να το παρακολουθήσει προσεκτικά, να κρατήσει και σημειώσεις, να το συστήσει σε φίλους και γνωστούς, ενδιαφερόμενους και προβληματισμένους πολίτες για το πού βαδίζει αυτός ο τόπος -ο τόπος μας.

Η κατακλείδα της ανάρτησης του ντοκυμαντέρ απο τους βασικούς συντελεστές, είναι:

«Επιθυμητή είναι η περαιτέρω δημοσιοποίηση αυτής της έρευνας και η προβολή της σε κάθε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο, υπό την προϋπόθεση ότι αυτή δεν θα γίνεται για κερδοσκοπικούς λόγους ή από εμπορικές επιχειρήσεις ή από συλλόγους και ΜΚΟ που στηρίζουν τη λειτουργία τους σε κρατικές επιδοτήσεις ή μεγάλης κλίμακας ιδιωτικές χορηγίες χωρίς την προηγούμενη συμφωνία των δημιουργών του.

Εμείς κάναμε τους πομπούς. Εσείς γίνετε αναμεταδότες.

Νέλλη Ψαρρού, Δημήτρης Μελέτης»


Ας δεχτούμε την προσφορά τους, μια προσφορά δυο νέων ανθρώπων γεμάτων ενθουσιασμό, αγάπη και ανθρωπιά.
Ευχαριστώ Νέλλη, ευχαριστώ Δημήτρη. Να είστε καλά, να δημιουργήσετε κι άλλες εικόνες, κι άλλες έρευνες... πιο ευχάριστες! :)

Δεν υπάρχουν σχόλια: