Σελίδες

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Max Keiser: πριν 15 μήνες στο AL Jazeera και προχθές στο Σύνταγμα



http://youtu.be/yFxDJf9KFkU
(Εδω τον βλέπουμε στο παράθυρο του ξενοδοχείου Μ. Βρεττανία, στην πλατεία Συντάγματος, 15/6/2011)

Update: Ενσταση κ. Max Keiser, δεν τα είπατε καλά, ενημέρωση δεν είναι οι προτιμήσεις του ρεπόρτερ. Δικαιολογία δεν υπάρχει, επειδή το παράθυρο του δωματίου σας έβλεπε μέσα στην πλατεία.

Ο οικονομικός αναλυτής Max Keiser μίλησε στην πλατεία Συντάγματος στις 16 Ιουνίου, προχτές δηλαδή, για 15 λεπτά της ώρας. Αντιγράφω από τα ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 16/6/2011:

ΜΑΞ ΚΑΪΖΕΡ

Κερδίζετε. 200 δακρυγόνα ρίξανε χθες και δεν πάθατε τίποτα. Η Ελλάδα είναι υπό οικονομική κατοχή και οι δυνάμεις κατοχής πρέπει να βγουν εκτός Ελλάδας. Ήμουν μάρτυρας της χρηματοπιστωτικής κατάρρευσης πριν από λίγα χρόνια στην Ισλανδία. Μιλούσα με τραπεζίτες που σκόπευαν να βγάλουν εκατομμύρια δολάρια από την κατάρρευση της. Όπως ξέρουμε κατάρρευσε η οικονομία και στην Ισλανδία. Οι τραπεζίτες που προσπάθησαν να κάνουν αυτό τον πόλεμο τώρα καταδιώκονται από το λαό που προσπαθεί να τους βάλει φυλακή. Οι τραπεζίτες και η Goldman Sachs έκαναν οικονομικά εγκλήματα.

Χθες το βράδυ μίλησα με μία ομάδα δικηγόρων στην Ελλάδα που έκαναν μηνύσεις ενάντια στην Goldman Sachs και διατίθεται να αναλάβει νομική δράση ενάντια στο μνημόνιο και στους τραπεζίτες και στην Ελλάδα. Τώρα μένει να προχωρήσετε εσείς. Οι δικηγόροι που είναι εναντίον των τραπεζών παίρνουν μεγάλο πολιτικό ρίσκο. Νούλης και Τόμπρας παίρνουν αυξημένο πολιτικό ρίσκο, μπορούν να επιτύχουν παίρνοντας δύναμη από εδώ και πιέζουμε ακόμη περισσότερο. Θα έχουμε πετύχει μόνο αν αρχίσουμε να βλέπουμε κάποιους τραπεζίτες στη φυλακή.

Έρχομαι εδώ μόνο από προσωπική ενδιαφέρον, γιατί εάν οι τραπεζίτες πετύχουν να καταστρέψουν την Ελλάδα, η Πορτογαλία είναι μετά, ακολουθεί η Ιρλανδία, και έπειτα στην Ισπανία. Σας χρειάζομαι για να σταματήσουν πριν να καταστρέφουν την Αμερική. Αυτό είναι το μήνυμα μου η ώθηση ενάντια στην παγκόσμια κατάληψη από τους τραπεζίτες. Αυτό θα κάνω εγώ στην εκπομπή μου και είναι σημαντικό. Επίσης, είναι πολύ σημαντική η δουλειά των μπλογκερς, γιατί η ενημέρωση είναι σκατά στα ΜΜΕ. Όσοι έχετε μπλογκς να τα δείξετε όλα αυτά, να δείξετε βίντεο και φωτογραφίες από τις συνελεύσεις, από τους αστυνομικούς που είναι ντυμένοι αναρχικοί. Κρατήστε πίεση, κρατήστε πίεση, κρατήστε πίεση (3)

Ευχαριστώ.

Θυμίζω (OMADEON, ευχαριστούμε!) και τί είχε πει πριν 15 μήνες στο κανάλι AL Jazeera:

AL Jazeera: - Max Keiser, οι άλλοι δυο κύριοι είπαν για το ελληνικό πρόβλημα πως «Δεν υπάρχει άλλη λύση!»* Εσυ τι λες;

Max Keiser: - Λοιπόν, ας αφήσουμε τα... ούζα, κι ας πιασουμε τα δεδομένα: Το ποσοστό του Χρέους στο ΑΕΠ* -που σακατεύει την Ελλάδα- ήταν ίδιο, ως ποσοστό, το έτος 2.000! Γιατί λοιπόν δεν είχε αποκαλυφθεί; Διότι η Goldman Sachs, σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, απέκρυψε πάρα πολλά δισ. χρέους! Ιδού το πρόβλημα: Η συνεργία τραπεζιτών (της Goldman Sachs και της Wall Street) με την ελληνική κυβέρνηση, για χάλκευση Δεδομένων! Για να διορθώσει το πρόβλημα, η ελληνική κυβέρνηση έστειλε πρακτορες και έβαλε πρώην τραπεζίτη της Goldman Sachs ως... επικεφαλής στην έρευνα! Δηλαδή, πάσχουν από το "σύνδρομο της Στοκχόλμης"! Πιάστηκαν όμηροι διεφθαρμένων τραπεζιτών της Wall Street και κατηγορούν τον εαυτό τους και αυτομαστιγώνονται για τη διαφθορά άλλων -της Wall Street! Ε, αυτή η κατάσταση είναι εντελώς γελοία! Δυο έλληνες αναλυτές μας είπαν ότι "χρειάζονται κι άλλοι φόροι", ή "να μειωθεί η διαφθορά", αλλά η Goldman Sachs που έδωσε τέτοιες συμβουλές, πλήρωσε πέρυσι λιγότερο από 1% φόρο! Δηλαδή, για να πάρουν δωράκια τα golden boys της Goldman Sachs ζητάτε από τον ελληνικό λαό να πληρώσει κι άλλους φόρους; Αποζημιώνεται απο τη Goldman Sachs ο λαός σας ή μήπως έχει μετοχές της; Αυτό είναι παράλογο! Γιατί ξεπουλάτε τους συμπατριώτες σας; Είναι ψέμμα το «δεν υπάρχει άλλη λύση»! Λύση μπορεί να είναι και η εξέγερση! Γιατί δεν πετάτε έξω τη κυβέρνησή σας; Αφού είναι εντελώς διεφθαρμένη!!!

AL Jazeera: - Max Keiser, ξέρουμε ότι δεν θα γίνει εξαγορά του χρέους από άλλες κυβερνήσεις της Ε.Ε. (π.χ. Γαλλία, Γερμανία) μήπως πρέπει να πάει η Ελλάδα στο ΔΝΤ* ή θα ήταν χειρότερα έτσι;

Max Keiser: - Σιγά μη πηδήξει από το τηγάνι στη... φωτιά! Αφού, το ΔΝΤ είναι.. η ίδια η Goldman Sachs! Το ΔΝΤ, η Goldman Sachs, η Wall Street, η Διεθνής Τράπεζα, όλοι είναι ίδια κλίκα! Ολοι αυτοί έχουν στενή συνεργασία, που φάνηκε στην αρχή της Κρίσης, πριν δυο χρόνια. Οπως είπε κι ο Γουώρεν Μπάφετ "Οταν φεύγει η παλίρροια, τότε βλέπεις ποιος δεν φορά μαγιό"! Τώρα, όσον αφορά τη Κρίση Χρέους, στερεί τις δανειοληπτικές δυνατότητες εταιρειών -ή χωρών, όπως η Ελλάδα. Αλλά το ίδιο είναι και η Ισπανία και οι άλλες χώρες των "PIIGS" και η Ισλανδία, η οποία στις 6 Μαρτίου ψήφισε να μη πληρώσει το χρέος της -οι οικονομικοί τρομοκράτες της Wall Street είχαν κάνει παρόμοια ζημιά στην Ισλανδία. Οσον αφορά Γαλλία και Γερμανία όμως... Η Γερμανία σε εξαγωγές είναι η δεύτερη διεθνώς! Αρα, δεν νοιάζεται για "πτώση του ευρώ", άρα, χρησιμοποιεί την Ελλάδα σαν... εξιλαστήριο θύμα της! Λέει «Ορίστε το κακό παιδί η Ελλάδα, που έβαλε το ευρώ σε μπελάδες» ή «πρέπει να συνετίσουμε την Ελλάδα», αλλά οι ίδιοι ωφελούνται αφάνταστα... αφού είναι εξαγωγικές χώρες, ενώ η Ελλάδα δεν είναι...

AL Jazeera: - Το θέμα είναι όμως.. Πώς να δικαιολογήσουν οι άλλες χώρες στους δικούς τους λαούς να πληρώσουν αυτοί την Ελλάδα;

Max Keiser: - Ε, μπορεί να μη κανουν τίποτα, διότι ξέρουν ότι οι κερδοσκόποι έβαλαν στόχο το ευρώ! Με λίγα λόγια, τα αρνητικά στοιχήματα κατά του ευρώ εχουν φτάσει σε ιστορικό ζενίθ! Πάρα πολλά δισεκατομμύρια έχουν παιχτεί σαν στοίχημα υπέρ της πτώσης του ευρώ. Μεγάλος κερδισμένος θα βγει η Γερμανία, που είναι μια τεράστια αγορά εξαγωγών. Ετσι, βασικά, χρησιμοποιούν την Ελλάδα. Οι φτωχοί έλληνες χάνουν δουλειές και υφίστανται "μέτρα λιτότητας". Τα μέτρα όμως, δεν έχουν καμμιά σχέση με ριζικές μεταρρυθμίσεις της οικονομίας! Οι έλληνες είναι λουκάνικα που ρίχνονται στο τραπεζικό εργοστάσιο της Wall Street! Πρέπει να απαγορεύσετε κάθε μορφή μπίζνες της Goldman Sachs στην Ελλάδα! Εσείς οι έλληνες πρέπει να διώξετε όλες τις εταιρείες της Wall Street από τη χώρα σας! Αν δεν απαλλαγείτε από τους Οικονομικούς Τρομοκράτες στη χώρα σας, θα χάνετε δουλειές, η ανεργία σας θα ανεβαίνει και το βιοτικό σας επίπεδο συνεχώς θα πέφτει! Διότι γίνατε αιχμάλωτοι οικονομικών τρομοκρατών. Δεν τό'χετε καταλάβει; Διώξτε τους! Εκτός.. αν σας αρέσει κιόλας! Μπορεί να γουστάρετε να σας βασανίζουν τρομοκράτες! Μπορεί νά'ναι το.. βίτσιο σας -μερικοί άνθρωποι είναι σαδομαζοχιστές! Αν όμως δεν είστε, τότε.. απαλλαγείτε από Οικονομικούς Τρομοκράτες στη χώρα σας!
_________________
*Σημ.τ.μετ. «Δεν υπάρχει άλλη λύση» = «There is no Alternative» = «T.I.N.A.» Ο όρος «T.I.N.A.» (ιστορικη φράση και της Margaret Thatcher) αναφέρεται στο μονόδρομο της Απόλυτα Ασύδοτης Αγοράς (Α..Α.=προτεινόμενος όρος) που συνοψίζει τη λογική του νεο-φιλελευθερισμού.

Επισκεφθείτε την ανάρτηση που έγινε στις 16 Μαρτίου 2010, όπου υπάρχει το σχετικό βίντεο, η έναρξη της τηλεοπτικής συνομιλίας με έλληνες οικονομολόγους (τρομάρα τους!), καθώς και πολλοί ενδιαφέροντες σύνδεσμοι.

Σήμερα σημειώνω κάτι τι ακόμα: Είναι εντυπωσιακό πόσοι άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο ενημερώνουν για πράγματα ακατανόητα για τους πολλούς μέχρι πριν λίγο καιρό. Πράγματα που οι κυβερνήτες των λαών δεν έκαναν τον κόπο να ξεδιαλύνουν, πράγματα που κρατιούνται απο τις κυβερνήσεις και τους ειδικούς -συμβούλους, υπουργούς, κλπ- σαν επτασφράγιστα μυστικά, παρ' όλο που οι ίδιες αυτές κυβερνήσεις διατείνονται «όλα στη διαφάνεια», «όλα στο φως» και «όλα διαυγή». Οι κυβερνήσεις απλώς καθησυχάζουν τρομοκρατώντας τους πολίτες με εκφράσεις του τύπου «θα πονέσετε» ή «θα υπάρξει πόνος» και άλλα παρόμοια ζοφερά και ο κόσμος στην αρχή παραλύει. Ευτυχώς, βρέθηκαν μερικοί άνθρωποι να ενημερώσουν και να μας βγάλουν από τα μαύρα μεσάνυχτα. Τουλάχιστον να γνωρίσουμε κάπως τον εχθρό. Αλλο είναι να πολεμάς ένα τέρας αόρατο και άλλο κάτι τι που γνωρίζεις τί είναι, έστω και στο περίπου. Μοιάζει σαν το γατάκι με το βροντερό νιαούρισμα που, όσο δεν το βλέπεις, το νομίζεις λιοντάρι!

Update: Ρίξε και μια ματιά στο ενδιαφέρον άρθρο/συνέντευξη του Δημ. Κωνσταντακόπουλου, για την οποία ενημέρωσε η alepouda και την ευχαριστω γι αυτό, αλλά και για τις εξαιρετικές αναρτήσεις!

2 σχόλια:

alepouda είπε...

ριξε μια ματια και σε αυτη τη συνεντευξη που εδωσε ο Γκάμπορ Στάινγκαρτ στον ΕΠΕΝΔΥΤΗ
http://konstantakopoulos.blogspot.com/2011/06/blog-post_15.html

Rodia είπε...

Ευχαριστώ :) Πολύ καλοοοο