Σελίδες

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Μ.Ε.Ο.


Κατά τη γνώμη μου, αυτή είναι η λύση: να ιδρυθεί ένα κίνημα που θα πάρει τη μορφή κόμματος για να συμπλεύσει με τα δεδομένα του πολιτεύματος, με σκοπό να βγάλει τη χώρα από την κρίση και να την οδηγήσει στα καινούργια μονοπάτια -ή λεωφόρους- του διαγραφόμενου μέλλοντός μας. Το όνομα που προτείνω είναι: Μέτωπο Ελλήνων Οικονομολόγων (M.E.O.), αλλά όποιος θέλει μπορεί να κάνει αντιπρόταση. Ευτυχώς, η χώρα μας διαθέτει πολλά μυαλά ξουράφια ειδικά σε αυτό το θέμα, ασχέτως αν έχουμε γίνει όλοι οι έλληνες λίγο ως πολύ οικονομολόγοι σήμερα. Η ιδέα ήρθε στο νου μου μετά την αποψινή Συνέλευση στο Σύνταγμα, που ήταν μακράν η πιο ενδιαφέρουσα μέχρι τώρα, όσον αφορά την ενημέρωση. Είχα ακούσει τον κ. Καζάκη, άκουσα και τον κ. Κασιμάτη, αλλά τόσους μαζεμένους οικονομολόγους καθηγητές με διεθνή αναγνώριση στον τομέα τους, δεν είχα την ευκαιρία να ακούσω ίσαμε τώρα και τους ευχαριστώ από καρδιάς. Μίλησαν ελεύθερα, χωρίς εξυπνακίστικες διακοπές από παρουσιαστές των καναλιών, και καταχάρηκα τα λόγια τους. Μαγνητοφώνησα το υλικό και ίσως το μεταφέρω σε προσεχή εκπομπούλα.

Προτείνω λοιπόν από εδώ -μια και είμαι άτυχη και δεν πετυχαίνω χαρτάκι!- να τους προτείνει η Γενική Συνέλευση της Πλατείας Συντάγματος. Ωραία ιδέα, συμφωνείς;

Και μη ρωτήσετε τί μυαλά διαλέχτηκαν να παίξουν το ρόλο του οικονομοκράτη στις πρόσφατες κυβερνήσεις. Τα είδαμε τα αποτελέσματα... και μάλλον δεν θέλουμε να δούμε τη συνεχεια της πτώσης, ούτε φυσικά να μετρήσουμε το... βάθος του γκρεμού!

Η ακολουθούμενη πορεία περιγράφεται σαν μια σίγουρη πτώση στο γκρεμό και οι λύσεις που προτείνονται είναι εναλλακτικά μονοπάτια που οδηγούν άγνωστο πού ακριβώς, πάντως μακριά απο το γκρεμό. Φως φανάρι ποια είναι η επιλογή, έτσι δεν είναι;
______________________
Δες οπωσδήποτε και το πολύ ενδιαφέρον ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ, που είναι -όπως γράφεται στις πληροφορίες του βίντεο- «ENA VIDEO ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ! ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΈΝΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2011 ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΝΑ ΠΑΕΙ!! ΜΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ 25/5/20111 ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ!! ΜΟΙΡΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ -- δημιουργία, μοντάζ: Δημήτρης Σαββαΐδης»

Δεν υπάρχουν σχόλια: