Σελίδες

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Το Αίμα του Κουάν Κουάν Μεγάλος Νικητής στο Ρίο ντε Τζανέιρο


Με το μεγάλο βραβείο Καλύτερης Ταινίας Roberto Farias, τιμήθηκε το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου "Το αίμα του Κουάν Κουάν" στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.

Το 4ο διεθνές φεστιβάλ κοινωνικού και περιβαλλοντικού κινηματογράφου, διοργανώθηκε στη πόλη Nova Friburgo, που δοκιμάστηκε σκληρά τον Ιανουάριο του 2011 από καταρρακτώδεις βροχές και κατολισθήσεις οι οποίες κόστισαν τη ζωή σε περισσότερους από 200 ανθρώπους. Διαγωνίστηκαν συνολικά 41 ταινίες από τη Βραζιλία, την Αργεντινή, την Ελβετία, το Ιράν, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ουγγαρία, τη Φιλανδία, το Βέλγιο, τη Σουηδία, τη Κίνα, τη Νέα Ζηλανδία, τη Σερβία, την Ισπανία, την Βενεζουέλα, το Μεξικό, την Ινδία, την Αυστραλία και την Ιαπωνία.

Με ομόφωνη απόφαση της η κριτική επιτροπή, απέδωσε την ανώτατη διάκριση στο ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου "Το Αίμα του Κουάν Κουάν", που εξετάζει την καταστροφή της Αμαζονίας του Εκουαδόρ από πετρελαικές εταιρείες και μεταδόθηκε από την ΝΕΤ στο πλαίσιο της σειράς ντοκιμαντέρ "Εξάντας". Είναι το έβδομο διεθνές βραβείο που αποσπά η συγκεκριμένη ταινία.

Στο φεστιβάλ διακρίθηκαν επίσης οι ταινίες PERCEPÇÃO DE RISCO (Καλύτερη ταινία μεγάλου μήκους) της Sandra Alves και Vera Longo από την Βραζιλία, και O PRESENTE DE PACHAMAMA (Βραβείο Κοινού) του Ιάπωνα σκηνοθέτη Tosifumi Matsushita.

Δεν υπάρχουν σχόλια: