Σελίδες

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΖΗΤΕΙΤΑΙ επιστημονικό ανάλογο



Επειδή τα ιστορικά ανάλογα τείνουν να εξαντληθούν και κανένα από όσα αναφέρθηκαν σε άρθρα, διαδικτυακά ποστ, εκπομπές, κλπ, δεν (απο)καλύπτει απολύτως τα συμβαίνοντα, αναζητώ επειγόντως κάποιο -οποιοδήποτε και ό,τινος και για ο,τιδήποτε- επιστημονικό ανάλογο. Κάτι τι τελοσπάντων για να καταλάβω τί ακριβώς συμβαίνει -έστω και περίπου να καταλάβω, αρκεί.

Ευχαριστώ :)


7 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Πού κολλάει αυτό;

Rodia είπε...

Κολλαει στο οτι ειμαστε πειραματόζωα, αλλά όντας μέσα στο πείραμα δεν καταλαβαινουμε τι συμβαινει ακριβως. Τι καταλαβαινει π.χ. ενα ποντικι που του σκιζουν την κοιλια; Σαμπως το ενημερωνουν για το λογο που το θυσιαζουν; παιρνουν τη συγκαταθεση του; κλπ κλπ

ο δείμος του πολίτη είπε...

Μου θυμίζει το men in black που τελειώνει ανοίγοντας μία πόρτα και ξαφνικά ανακαλύπτει ότι αυτή η πόρτα ήταν το τέλος του κόσμου του κι άνοιγε ένας νέος κόσμος. Στην ουσία η γήινη ζωή κλειδώνοντας σε ένα ερμάριο σε ένα εξωγήινο γήπεδο μπάσκετ.

Rodia είπε...

Δυστυχως δεν ειναι φιλμ στο σινεμα, ειναι η πραγματικοτητα στην οποια μας εχουν καταδικασει.

Unknown είπε...

Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά!!!

amanitis είπε...

υπάρχει ιστορικό ανάλογο: λίγο πριν το μεσαίωνα, λόγω της τότε παγκοσμιοποίησης οι άνθρωποι άρχισαν να καταρίπτουν τα θρησκευτικά πρότυπα και να ανακαλύπτουν την ελευθερία της σκέψης. Δεν ήταν όλοι όμως έτοιμοι για πνευματική ελευθερία κι έρχεται ο γνωστός μεσαίωνας, που με τη βοήθεια της θρησκείας καπελώνει την πρόοδο και φιμώνει το πνεύμα! Σήμερα οι άνθρωποι τείνουν να καταλάβουν πως κανένα πολιτικό σύστημα δε λειτουργεί, όσο υπάρχει το χρήμα που διαβρώνει. Κι εκεί που λόγω της παγκοσμιοποίησης αρχίζουμε και οραματιζόμαστε έναν κόσμο χωρίς φτωχούς, χρήμα, σύνορα, περιβαλλοντικά προβλήματα έρχεται ο οικονομικός μεσαίωνας που με τη βοήθεια των τραπεζών μας χρεώνει και καπελώνει..
σαν να λέμε τό'βλεπες..τό'παιξες?

Rodia είπε...

Eλπίζω, δεδομένης της ταχύτητας που επικρατεί στον καιρό μας, ο οικονομικός μεσαίωνας να εχει πολύ μικρή διάρκεια!