Σελίδες

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Καιρός να ξεκολλήσουμε, ωρέ!


Διάβασα πριν από λίγο το ποστ του Στάθη Χαϊκάλη και συμφωνώ με χίλια λέμε!
Επιτέλους, βρέθηκα μπροστά σε αυτό που έψαχνα: Μια σκέψη που δεν περιέχει "όχι", "μη", "δεν", κλπ, καμμιά απο αυτές τις αποτρεπτικές μικρές λεξούλες, που μπλοκάρουν το μυαλό και εμποδίζουν τη σκέψη να ξεφύγει από το καζάνι του αναμασήματος παλαιών αμαρτιών και να γίνει δημιουργική.

Τι προτείνει στη κατακλείδα του κειμένου του ο (βετεράνος μπλόγγερ!) Στάθης; Το αυτονόητο. Οπως το ερμηνεύω η ίδια *αυτονόητο* -εννοείται:
ΟΙ 5 ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ... ΑΚΟΜΑ!
Η συμπόρευση μέσα από τα social media είχε δώσει δύναμη στην καμπάνια για την κατάργηση του αφορολόγητου 2% των media. Φαίνεται ότι υπάρχουν τουλάχιστον ακόμα 5 θέματα, που εκφράζουν ευρύτερες δυνάμεις πολιτών, που ανεξάρτητα άλλων προτιμήσεων, θα μπορούσαν να βάλουν την υπογραφή τους και 10 posts ο καθένας για να κινητοποιήσουν εκείνους που παίρνουν αποφάσεις, αλλά και πολίτες που έχουν απογοητευτεί από τις συλλογικές διαδικασίες. Οι πέντε παρακάτω ιδέες είναι απλώς παραδείγματα:

1. ΘΕΛΟΥΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ, ΤΩΡΑ: για να μην τρέχουμε για 4-5 υπεύθυνες δηλώσεις κάθε εβδομάδα ή να ψάχνουμε επί 30 λεπτά θέση παρκιγκ γύρω από το δημαρχείο.
2. ΤΕΡΜΑ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΩΝ: όλες οι ελληνικές οικογένειες γνωρίζουν πού οδηγεί η σημερινή κατάσταση.
3. ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ: αφορά στις εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριωτών μας που δουλεύουν στον τομέα αυτό, αλλά και όσους από εμάς περνάμε ένα μέρος ή όλες τις διακοπές μας σε εγχώριους προορισμούς.
4. ΦΡΕΝΟ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ: τα ελληνικά πανεπιστήμια θα μπορούσαν να προσελκύουν ξένους φοιτητές, όπως κάνει η Τσεχία και η Ουγγαρία, κάτι που θα ήταν από τις λίγες παραγωγικές δραστηριότητες μιας χώρας που έχει ξεμείνει από τομείς δημουργίας πλούτου.
5. ΚΙΝΗΤΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ: σε μια χώρα και μια οικονομία που πολλά είναι γερασμένα, η καινοτομία είναι μονόδρομος για την αναγέννηση.

-->> Επιτέλους, ας ορίσουμε τη χώρα μας όπως ακριβώς τη θέλουμε, στα μεγάλα και υψηλά μέτρα που μας ταιριάζουν, και όχι στα άνωθεν (γενικο αυτο το *ανωθεν*!) επιβεβλημένα μέτρα που μας... στενεύουν!!!
-->> καλέ/ή μου αναγνώστη/τρια, πρότεινε κι εσύ αυτό που νομίζεις πως είναι σημαντικό και.. ξεκίνα!!!

3 σχόλια:

Nicholas είπε...

το τερμα και το φρένο είναι ένα άλλου είδους όχι, αλλά είαι εκείνο το είδος όχι που είπαμε και στους ιταλούς :) οπότε είναι το καλό όχι ;)

Rodia είπε...

χαχα! οπως το δέκα το καλό! :)

Seagull είπε...

Ροδιά, καλή σου μέρα
Όπως γνωρίζεις ήδη, έχω δημιουργήσει ένα blog, με την ονομασία "Κλέφτρα Κίσσα" (http://kleftrakissa.blogspot.com/), στο οποίο "εκθέτω" κείμενα άλλων bloggers, που τους τα έχω "κλέψει".
Περισσότερα, μπορείς να βρεις και να διαβάσεις στην πρώτη μου ανάρτηση:
http://kleftrakissa.blogspot.com/2008/09/blog-post_30.html
Επειδή μεταξύ των αναρτήσεων που έχω κλέψει περιλαμβάνονται και
δικές σου, θεώρησα σκόπιμο να σε ενημερώσω σχετικώς, ώστε, αν έχεις οποιαδήποτε αντίρρηση για την "κλοπή" αυτή, να με ενημερώσεις και να “κατεβάσω” τις σχετικές αναρτήσεις μου.

Ευχαριστώ
Seagull
http://seagullstefanos.blogspot.com/

Υ.Γ. Αφήνω σχετικό σχόλιο κάτω από κάθε πρωτότυπη ανάρτηση, για ευνόητους λόγους