Σελίδες

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Εμπρός ολοταχώς προς τα πίσω!


Δανείζομαι το τσιτάτο του τίτλου από το φοβερό σατιρικό blog funEL, επειδή δεν βρίσκω κάτι τι πιο ικανό να εκφράσει αυτό που ζούμε σήμερα και για το οποίο δίνονται δείγματα σε καθημερινή βάση. Ακολουθούν τρία δείγματα:
Δελτίο τύπου

Τετάρτη 24/3


Την ώρα που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την στήριξη του ΛΑΟΣ σπρώχνει τους εργαζόμενους και τους ανέργους στην βαρβαρότητα σε αντίθεση με ότι προεκλογικά υπόσχονταν. Την ώρα που καλούνται να πληρώσουν την κρίση αυτοί που δεν συνέβαλαν ούτε κατ' ελάχιστο στο να δημιουργηθεί, η κυβέρνηση διαλέγει να απαντήσει στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και της νεολαίας με περισσότερη βαρβαρότητα.

Τρία περιστατικά των τελευταίων ημερών περιγράφουν την κατάσταση.

Πρώτο περιστατικό, την περασμένη βδομάδα στο Ηράκλειο ένας νέος οικοδόμος έχασε την ζωή του σε εργατικό «ατύχημα». Τον κεραυνοβόλησε το ρεύμα όταν η μεταλλική ράβδος που μετέφερε ακούμπησε στα σύρματα της ΔΕΗ. Η βαρβαρότητα σε όλο της το μεγαλείο. Οι νέοι όχι μόνο «ματώνουν» για να βρούνε δουλειά, όχι μόνο «ματώνουν» για να τα βγάλουν πέρα με τους πενιχρούς μισθούς, αλλά ματώνουν και κυριολεκτικά για να μην προστεθούν στα έξοδα των εργολάβων τα τυπικά μέτρα ασφάλειας.

Δεύτερο περιστατικό, η στάση της αστυνομίας στο απογευματινό συλλαλητήριο της Τρίτης 23/3 που καλούσε το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και η τοπική ΕΛΜΕ. Οι αστυνομικές δυνάμεις, λες και συνόδευαν καμιά ομάδα χουλιγκάνων, περικύκλωσαν την πορεία «συνοδεύοντας» την στην διαδρομή της μέσα στην πόλη!

Και αν αυτό για κάποιους δεν είναι ύποπτο, τότε ας σκεφτούμε το τρίτο περιστατικό που έλαβε χώρα πριν δύο βδομάδες στην Αθήνα.

Ο 27χρονος γυμναστής κολύμβησης Μάριος Ζέρβας συμμετείχε στην πορεία την μέρα της γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Πάνω του είχε σε σάκο τα σύνεργα της δουλείας του(μπουρνούζι, σαγιονάρες και σαμπουάν).

Οι αστυνομικές δυνάμεις τον συνέλαβαν (αφού τον ξυλοκόπησαν) σε μια ήρεμη στιγμή της πορείας και με βάση τις καταθέσεις τους και τον γνωστό κουκουλονόμο (παρ' ότι είναι ξεκάθαρο από φωτογραφίες ότι ο νέος δεν φορούσε κουκούλα) κρατείται ακόμα προφυλακισμένος (χωρίς δίκη στις φυλακές κορυδαλλού!

Είναι σαφές από τα προηγούμενα ότι η κυβέρνηση έχει σκοπό να ρίξει όλη την κοινωνία σε βαθιά βαρβαρότητα. Από την μία με την καταλήστευση από ότι έχει μείνει στους εργαζόμενους, και από την άλλη με την βίαιη κατάπνιξη κάθε φωνής αντίστασης.

Η ομάδα δικαίωμα καλεί όλο τον λαό και ειδικότερα τους νέους εργαζόμενους και ανέργους στον μόνο δρόμο που μπορεί να οδηγήσει σε ένα καλύτερο μέλλον, στον δρόμο του αγώνα για να ανατραπούν τα μέτρα της κυβέρνησης!

ΟΜΑΔΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ www.dikaioma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: