Σελίδες

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

ο Επίτροπος κ. Barnier θέτει θέμα νομιμότητας για την πώληση του ΟΤΕ στη DEUTSCHE TELEKOM

Ν. Ρούσσος από Στρασβούργο / Βουλή τηλεόραση / Ειδήσεις / 17:20 σήμερα

Σε απάντηση που έδωσε σήμερα στο Στρασβούργο προς τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Χουντή, ο αρμόδιος κοινοτικός Επίτροπος κ. Barnier αποκαλύπτει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ξεκινήσει από τις 22/10/2009 επίσημη διαδικασία παράβασης εναντίον της Ελλάδας, επειδή, κατά την πώληση του ΟΤΕ στη γερμανική DEUTSCHE TELEKOM από τη προηγούμενη κυβέρνηση, δεν εφαρμόστηκαν ορθά οι διατάξεις της κοινοτικής οδηγίας για τις δημόσιες προσφορές. Ιδιαίτερα, προς τον ίδιο Επίτροπο, δεν εφαρμόστηκαν ορθά εκείνες οι διατάξεις που αφορούν την υποχρεωτική προσφορά, την προστασία των μειοψηφούντων μετόχων και την ισότιμη μεταχείριση των μετόχων.

Από τα όσα αποκαλύπτει ο κ. Barnier εκτιμάται ότι όχι μόνο ματαιώνεται η προσπάθεια της γερμανικής εταιρείας να εξαγοράσει επιπλέον μετοχές του ΟΤΕ, που κατέχει το ελληνικό Δημόσιο, αλλά τίθεται και το θέμα της επανεξέτασης της πώλησης του Οργανισμού ή της εκ των υστέρων αποζημίωσης των μικρομετόχων, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων είναι τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων.

Σύμφωνα με διπλωματικούς παρατηρητές, εδώ στο Στρασβούργο, η αποκάλυψη αυτή αναμένεται να επηρρεάσει την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που ξεκινάει σε λίγο της εργασίες της και στην ατζέντα της κυριαρχεί η συζήτηση για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και οι επιπτώσεις αυτής της κρίσης στην Ευρωζώνη. Παράλληλα, υπογραμμίζουν οι ίδιοι κύκλοι, μέσα από τα λεγόμενα του αρμόδιου Επιτρόπου ανακύπτει και μια σοβαρή αντίφαση με τη γερμανική κυβέρνηση, που, ενώ από τη μια πλευρά πίεζε και πιέζει την Ελλάδα να εφαρμόσει όλη τη σκληρότητα με μέτρα περιστολής των ελλειμμάτων της στο όνομα της εφαρμογής του Κοινοτικού Συμφώνου Σταθερότητας, από την άλλη εμφανίζεται να έχει τουλάχιστον συναινέσει σε μια αγοραπωλησία αντίθετη προς τις κοινοτικές ντιρεκτίβες.

Υπάρχει μια παροιμία που εκφράζει κατά ένα μέρος τη περίπτωση: «Κερατάς και δαρμένος»


Δεν υπάρχουν σχόλια: