Σελίδες

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Θελω Κυβερνηση να κυβερνα - δεν ειμαι πακετο για την Αγορα!


Ειδα πριν απο λιγο στη ΝΕΤ το ντοκυμαντερ του Εξαντα -σεναριο/σκηνοθεσια Γ. Αυγεροπουλος- και έφριξα με οσα συμβαινουν στη διπλανη μας χωρα, την Ιταλια. Ποσο οι ανθρωποι χανουν την ανθρωπια τους κατω απο τη μποτα του επικίνδυνου λαϊκιστή Μπερλουσκονι. Θα πειτε ισως οτι αυτοι τον ψηφισαν και καλα παθαινουν και τον λουζονται.. αλλα δεν ειναι ετσι. Η αναβιωση του φασισμου κατω απο ενα χαζουλο -ταχα μου και δηθεν- προσωπείο, ειναι γεγονος, με συμμαχο τις διαφορες αντικοινωνικες ομαδες τυπου Κοζα Νοστρα, κλπ.

Στη Γερμανια, ειδαμε τι συμβαινει. Πληρης απαξιωση του παραγοντα "Ανθρωπος" μπροστα στο πανισχυρο παραγοντα "Χρημα". Η Γαλλια του Σαρκοζυ κρατα καπως τα μποσικα, το Ηνωμενο Βασιλειο δεν ξερω τι θα κανει αν στριμωχτει λιγο ακομα.. Ισπανια, Ιρλανδια και Πορτογαλια χορεύουν παραζαλισμενες, το Βελγιο με το τζουτζε που εχει τι να κανει... οι υπερβορειες χωρες κοιταζουν ελαφρως αδιαφορα... κι εμεις εδω; τι κανουμε εμεις εδω κατω; Τι φοβομαστε, ωστε να αντιταχθουμε στα τεκταινομενα; Ισως να θελει καποια στηριξη απο μας, τα ανωνυμα πληθη, ο Πρωθυπουργός μας...

Για τουτο, ας βγουμε στο δρομο να διαδηλωσουμε την ανθρωπια μας και την αντισταση μας σε οσα μαγειρευονται απο τις περιφημες "Αγορες".

ΠΕΜΠΤΗ, 4 Μαρτιου 2010, ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

ΑΘΗΝΑ - ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΙΣ 18.00

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 18.00

ΠΑΤΡΑ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΛΓΑΣ ΣΤΙΣ 18.30

ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΣΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΣΤΙΣ 19.00

ΚΑΒΑΛΑ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΝΕΡΓΑΤΗ ΣΤΙΣ 18.00

ΒΟΛΟΣ - ΣΤΗ ΜΕΤΚΑ (ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ) ΣΤΙΣ 17.30

ΑΓΡΙΝΙΟ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΙΣ 19.00

ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΙΣ 18.30

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ 19.00

ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ:

ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

ΜΕ ΜΑΥΡΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ - ΠΑΝΟ - ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ - ΠΑΛΜΟ ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΟΥΜΕ - ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΜΕ - ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

χτυπανε κατακτήΣΕΙΣ ΕΝΟΣ αιώνΑ - ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ

2 σχόλια:

ellinaki είπε...

Καλή μου Ροδιά. Στην Ελλάδα το βασικότερο αντικοινωνικό πρόβλημα δεν είναι ούτε ο φασισμός (αν και με τόση βλακεία που δέρνει τον τελευταίο χρόνο, δεν αποκλείεται να δημιουργηθεί θέμα), ούτε ο επιθετικός καπιταλισμός.

Στην Ελλάδα, το κυρίως πρόβλημα είναι θεσμικό, και αφορά τις δομές των εξουσιών και τη λειτουργία τους για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.

Εμένα θα μου άρεσε να βλέπω κόσμο στους δρόμους για αυτούς τους λόγους, και όχι επειδή ξαφνικά τελείωσαν τα αερητζήδικα λεφτά που μας είχαν βολέψει τα τελευταία χρόνια.

Rodia είπε...

Ελληνακι μου, συμφωνω, με μια μικρη διαφορα: Δεν ειναι ακομα αυτα τα προβληματα μας...

Εμενα θα μου αρεσε ουτε καν να βγουμε στους δρομους, αλλα καθενας να αλλαξει μεσα του νοοτροπιες τουρκομπαροκ και βαλκανιζε δουλοπρεπειας και... καραγκιοζισμου! :))

..ισως τοτε να διαλεγαμε κυβερνητες συμφωνα με αξιες όχι επιφανειακες, αλλα αξιες που ενδομυχα πιστευουμε -αλλα εντελως ενδομυχα λεμε! ;)