Σελίδες

Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

το δικαίωμα του εκλέγεσθαι: πόσο ίσοι είμαστε;

Εγώ παίζω ξύλο με τα ΜΑΤ έδω και ένα χρόνο ασταμάτητα σχεδόν.
Απο τον περασμένο Μάιο που έγινε (σαν σήμερα) η εισβολή τους στην Λευκίμμη μέχρι τον Δεκέμβρη και απο ότι φαίνεται ξαναρχίζουμε.

Δεν περιμένω τις εκλογές για να δείξω την αντιθεσή μου στους κρατούντες-καταπιεστές-καπιταλιστές -εκμεταλευτές κ.ο.κ (τα γράφω όλα για να μην μου πεί τίποτα κανένας συνεπής).

Οι εκλογές είναι το γήπεδο των προαναφερθέντων και των κατοικίδιων τους.

Για να σου δώσω να καταλάβεις, προχτές είμουν σε μιά διακοματική επιτροπή ως εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την διανομή χώρων και χρόνων προβολής των συνδυασμών.

Μού έδωσαν ένα ταμπλώ στην άκρη της πόλης (μέσα στους βάτους) και μοιράστηκαν όλον τον τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό χρόνο, τις παρουσιάσεις στις εφημερίδες, Τα ταμπλώ του Δήμου εντός της πόλεως, τις πλατείες με εξέδρες και μικροφωνικές πληρωμένες απο τον Δήμο(δηλαδή και απο εμένα), και εβδομήντα εκατομμύρια ευρώ απο την συνολική κρατική επιχορήγηση.

Έτσι λοιπόν τα δημοκρατικά κατοικίδια (και τα αφεντικά τους βεβαίως) έκαναν ότι δεν άκουσαν τις διαμαρτυρίες μου.
Τους είπα ότι, ενώ το Σύνταγμα κατοχυρώνει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, στην πράξη αυτό δεν υπάρχει διότι είναι σαν να συμμετέχουμε όλοι ισότιμα σε έναν Μαραθώνιο όπου ο ένας έχει ως αφετηρία τα σκαλιά εμπροσθεν του Καλιμάρμαρου και ο άλλος να έχει ως αφετηρία τον Μαραθώνα.

Όση ώρα μιλούσα για όλα αυτά είχα να αντιμετωπίσω τις φωνές και διακοπές των πολιτικών εκπροσώπων των αφεντάδων (πολυεθνικών-siemens) ενώ τα κατοικίδια κοιτούσαν δήθεν αφηρημένα έξω απο το παράθυρο και με αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στην τσέπη τους (για τα τρέχοντα έξοδα).

Τήν Κυριακή θα είμαι στον Απραό για μπάνιο.

Την ψήφο μου θα την ρίξω πρωί-πρωί η αργά το απόγευμα.

Περιμένω την επόμενη μέρα και ο νοών νοείτω.

Γουστάρω όταν τους βλέπω να αγωνιούν μην τυχόν και χάσουν τον έλεγχο του ποίμνιου.

Γουστάρω και όταν βλέπω τις λιγοστές,πλέον, προβατίνες παρατεταγμένες να περιμένουν να ψηφίσουν με το ψηφοδέλτιο στον "κόρφο"

"...θέλουν-λέει-να διώξουνε τις στάνες του θανάτουουου θέλουνε να αλλάξουνε βοσκόοοο..."

Θα μας βλέπουν στον ύπνο τους και θα πετάγωνται κάθιδροι.

ΠΙΣΩ ΑΓΥΡΤΕΣ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ !!!!!
______________________________________
-->> το κείμενο ΔΕΝ είναι δικό μου, είναι ένα σχόλιο του IL TROVATORE στο ποστ της Krotkaya: Πολιτικόν (ζώ)ον

-->> διαβασε καλέ/ή μου αναγνώστη/τρια και το ωραίο παραμυθάκι που έγραψε ο ίδιος στο blog του: Η μαγεμένη πυγολαμπίδα και ο άπιστος Ανδρέας

1 σχόλιο:

HELIASTER είπε...

Ο Αριστοτέλης είπε"Στις δημοκρατίες οι άρχοντες κληρώνονται,στις ολιγαρχίες εκλέγονται"...