Σελίδες

Κυριακή 24 Μαΐου 2009

το Κοράνι και το τσογλάνι


Παλιότερα, αναρωτιόμουν γιατί αρκετοί νέοι των ευρωπαϊκών χωρών ασπάζονται το μουσουλμανισμό και το ποστ του Ν. Λεμονή μου δίνει μια απάντηση: Η έκπτωση της πολιτικής ζωής και των Αξιών της ζωής, η μεταβίβαση (άτυπη αλλά ουσιαστική) της εξουσίας κατευθείαν στην πηγή της, στην Αυτού Μεγαλειότητα *Το Χρήμα*, την οποία εξουσία προσκυνούν και οι θρησκευτικοί ταγοί των δυτικών πνευματικών -υποτίθεται- αξιών, έστρεψε τη νεολαία προς τις *οικολογικότερες* και *πνευματικότερες* ανατολικές θρησκείες. Εχουν πολλά στοιχεία κοντινά προς την Αξία *Ανθρωπος* οι θρησκείες αυτές, κακά τα ψέμματα, και, όταν κάποιος δεν έχει το πνευματικό υπόβαθρο (που η Παιδεία θα έπρεπε να του παρέχει) να στηριχτεί κάπου ώστε να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες του βίου, στρέφεται αναγκαστικά προς ανατολάς!

Αυτό δεν είναι καταδικαστέο (για μένα, γνώμη μου!) επειδή νομίζω ότι έτσι θα πλησιάσουν ευκολότερα οι άνθρωποι μεταξύ τους. Δυσκολεύομαι να φανταστώ ένα γερμανό μουσουλμάνο -με δυτική κουλτούρα δλδ- να επιβάλλει τη μπούρκα, τη μαντίλα και την κλειτοριδεκτομή στην κόρη του. Νομίζω δλδ ότι η ζύμωση των διαφορετικών υλικών θα δώσει μεθαύριο ένα υπέροχο... ψωμάκι!

Αλλωστε, μη ξεχνούμε ότι ο Ισλαμικός πολιτισμός των Αράβων που εξουσίασαν για κάμποσους αιώνες την Ισπανία, ήταν αυτός που διέσωσε τα αρχαία κείμενα και χάρη στους πολιτισμένους άραβες γνωρίζουμε κι εμείς σήμερα τι έγραφε ο Αριστοτέλης! Επειτα, το να θεωρούμε ότι μόνο η Δύση είναι πηγή πολιτισμού είναι μια τεράστια παγίδα.

Ο ρόλος της Δύσης είναι να απεγκλωβίσει την Ανατολή από (εξωλογικές) δοξασίες και ανοησίες και ο ρόλος της Ανατολής είναι να βγάλει τις παρωπίδες του ωμού υλισμού από τα μάτια της Δύσης.

Οπως βλέπετε, διατηρώ την αισιοδοξία μου! :)

_____________________
Την αφορμή για το ποστ έδωσε η απερίσκεπτη (τουλάχιστον, για να μη πω βλακώδης) πράξη ενός οργάνου της τάξης (δήθεν και τάχα), ενός αστυνομικού που συμπεριφέρθηκε σαν *τσογλάνι* δλδ, και, βασιζόμενος στη "παιδεία" του, έπληξε ένα συνάνθρωπό μας. Είμαι σίγουρη πως δεν θα το έκανε αυτό, αν είχε διδαχτεί όσα περιληπτικά αναφέρονται στο ποστ. Μορφώστε τους αστυνομικούς ωρέ! Τι σιάξατε και Σχολές Αστυνομίας; ε; Το να πυροβολείς με ένα όπλο το μαθαίνεις σε μια βδομάδα στο σκοπευτήριο, δεν χρειάζεται σχολή γι αυτό...

-->> τσογλάν (τουρκ) = παιδί του δρόμου, αλάνι

5 σχόλια:

pølsemannen είπε...

Σωστή παιδεία για τους πολλούς δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ, διότι δεν συμφέρει την όποια εξουσία. Για να επιβληθεί μια μειονότητα στην πλειονότητα πρέπει να υπερέχει σε κάτι, και επειδή δεν υπάρχουν άνθρωποι με δείκτη νοημοσύνης 700, αναγκαστικά η πλέμπα πρέπει να διατηρείται σε χαμηλό πνευματικό επίπεδο.

Το Ισλάμ, έχοντας διαβάσει το Κοράνι, είναι σύστημα για κλινικά ηλίθιους, που χρειάζονται να έχουν κάποιον να τους πει μέχρι το πώς θα χέζουν, εν προκειμένω τον Μουλά ή Σεϊχη που θα ερμηνεύει το Κοράνι και τις Χαντίθ κατά το δοκούν. Μεσαιωνική Αραβία ολέ.

Κάποιος με στοιχειώδη ευφυΐα και ακομπλεξάριστος, που όμως χρειάζεται ένα δεκανίκι και την ψάχνει ανατολικά, θα έπρεπε να προσχωρήσει στον πολύ ανώτερο (καραποψάρα μου) Βουδισμό.

Αν αργότερα στα γεράματα αγαπητή Ροδιά, μου την βιδώσει και παρατήσω την α-θρησκεία μου και την ανθρωπιστική ματιά μου στα πράγματα, μπορεί να με δεις με ξυρισμένο κεφάλι και πορτοκαλί ρόμπα σε κάνα μοναστήρι στο Θιβέτ!
Αλλά ποτέ με τράγους ή κλειτοριδοακρποσθιοκόπτες μουλάδες!


:-D

spooky είπε...

Αρχικά, οι μουσουλμάνοι ήταν - απέναντι στα αρχαία κείμενα - ίδιοι με τους χριστιανούς: αν διαφωνεί με το Κοράνι πρέπει να καεί, αν συμφωνεί δεν έχει λόγο ύπαρξης.

Σε ό,τι αφορά δε το... "σκίσιμο του Κορανιού", εγώ είμαι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΣ απέναντι σε όσα μας είπαν.

Unknown είπε...

Άλλωστε η ποικιλομορφία είναι παράγοντας εξέλιξης.

Rodia είπε...

Το θέμα, βρε παιδιά, είναι να τη βρούμε μαζί τους.. Δε γίνεται ούτε να τους εξαφανίσουμε ούτε να τους φέρουμε στα νερά μας με τη μία. Χρειάζεται να γνωριστούμε, να αλληλοσυστηθούμε, να συνυπάρξουμε ειρηνικά, πώς το λένε!

Στη γειτονιά μου έχουμε ένα ράφτη μουσουλμάνο, το καλύτερο παιδί ever!

Η αστυνομία δεν έχει καμιά αρμοδιότητα πέρα από την τάξη.

Rodia είπε...

Αρετικέ, λες δλδ ότι μπορεί να συνέβη κάτι χειρότερο;