Σελίδες

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

Κάντε στην άκρη! περνά το Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης

Αναρωτιεμαι γιατί τόσος θόρυβος για ένα νομοσχέδιο καταδικασμένο εξαρχής να αποτύχει. Βάζω στοίχημα ότι θα εξαφανιστεί από αδράνεια. Εκτός αν χρησιμοποιηθεί για συνάψεις δανείων από ελεύθερα ζευγάρια -ετεροφύλων φυσικά. Οι ομοφυλόφιλοι ζουν στο πεζοδρόμιο του περιθωρίου έτσι κι αλλιώς.

Α! σε κάποιες άλλες ευρωπαϊκές χώρες (π.χ. Μ. Βρεττανία) τα ζευγάρια (αλλά και οι συγκάτοικοι γενικώς, με ή και χωρίς ειδικό Σύμφωνο) μπορούν να δανειστούν χρήματα από τράπεζα για απόκτηση κατοικίας και κοινών αγαθών. Υπάρχουν και δικηγόροι εξειδικευμένοι να συμβουλεύουν (πρώτη συμβουλή δωρεάν) σε περιπτώσεις διάλυσης της συγκατοίκησης. Εδώ;

Εδώ αποφασίζει ο παπάς της ενορίας, ο γείτονας και η γειτόνισσα, ο μπακάλης, ο ξάδερφος, κλπ, "καλοί" άνθρωποι: για τη ζωή ΣΟΥ, για τη δουλειά ΣΟΥ, για τον τρόπο ανατροφής των παιδιών σου, για την υγεία σου, κλπ κλπ, όλοι αυτοί λες να έχουν κάτι να κερδίσουν με το να χώνουν τη μύτη τους στα δικά ΣΟΥ χωράφια; Εχουν!

Εχουν να κερδίσουν ικανοποίηση για το ότι ΟΥΤΕ κι εσυ θα μπορέσεις να ξεφύγεις, όπως ΟΥΤΕ και αυτοί τα κατάφεραν! Να ξεφύγεις από τη μιζέρια, τη κακομοιριά, τη γκαντεμιά, τη συντήρηση και στο πάστωμα. Ελλάδα, η χώρα-ψυγείο, η χώρα όπου όλα έχουν κολλήσει σε εποχές των Προγόνων -έχουμε πολλούς, αρχαίους, Σπαρτιάτες, Αθηναίους, κλπ, βυζαντινούς, κλπ, αρματωλούς και κλέφτες, λογιότατους, προδότες, τσανακογλείφτες, αντιστασιακούς, επαναστάτες, δικτάτορες, κλπ κλπ, άρα διαλέγουμε Πρόγονο να τιμούμε και χαζεύουμε ακίνητοι (σχεδόν ιερά προσηλωμένοι) τη Ζωή να περνά -δεν εννοώ τη Ζωΐτσα τη Λάσκαρη, ε

5 σχόλια:

pølsemannen είπε...

Αξιοπρόσεκτο είναι ότι τώρα στην Καλιφόρνια μάλλον περνά νομοσχέδιο που απαγορεύει το σύμφωνο συμβίωσης ζευγαριών του ιδίου φύλου.

Πράγμα μάλλον παράξενο αφού η Καλιφόρνια είναι παραδοσιακά με τους δημοκρατικούς και θεωρείται "προοδευτική" πολιτεία.

Α! Αυτοί οι μπακάληδες είναι μεγάλη πληγή.
Θα ήθελα να δω όλους αυτούς τους καραγκιόζηδες κατά της καύσης των νεκρών π.χ. στην εκταφή του μισολιωμένου δικού τους ανθρώπου. Εκεί να ακούσω την γνώμη τους για την εκκλησία "μας" και τις παραδόσεις "μας".

Ανώνυμος είπε...

Α, και μην ξεχνάτε και τις αλλοδαπές καλλιτέχνιδες, των οποίων η παρουσία θα νομιμοποιείται πιο εύκολα από τον προστάτην τους.

(*μεταφράστε την λέξιν "προστάτην" εις την τουρκικήν παρακαλώ*)

Κατα τα άλλα, ορθόν.
@Σουηδάραβα κενταυροπεταλωτήν: Σε περιόδους οικονομικής και κοινωνικής δυσπραγίας, πάντοτε οι κοινότητες ψάχνουν για αποδιοπομπαίο τράγο. Μια οκταετία Ρεπουμπλικανικής soft-θεοκρατίας μετέτρεψε τους γκέι στην πιο σατανική "εσωτερική μειονότητα", τώρα που δεν είναι και τόσο σικάτο να κατηγορείς τους εβραίους ή τους μαύρους... ;)

Unknown είπε...

Βέβαια, αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί πρέπει να υπάρχει τόση ανευθυνότητα και τόσο χαμηλή επικοινωνία, ώστε να είναι απαραίτητες χαζομάρες του τύπου "σύμφωνο ελεύθερης συμβωσης"...

Rodia είπε...

Εμένα κάτι μου λέει (το γαλάζιο πουλάκι* της θείας Λένας ίσως!) ότι αυτό το νομοσχέδιο έσκασε μύτη για να σκεπάσει άλλα σημαντικά θέματα. Να γίνει ντόρος, άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε, που λένε. Αντιπερισπασμός λέγεται στη στρατηγική! Απλά πράγματα.

* «Η θεία Λένα στα μικρά παιδιά» ήταν η αρχαία εκπομπή της αξέχαστης Αντιγόνης Μεταξά, που (δια)μόρφωσε γενιές και γενιές ελληνοπαίδων, μας άνοιξε τα μάτια δλδ με διάφορους τρόπους, ακόμα και με το ξύπνημα της διάθεσης για αμφισβήτησή της. Το "γαλάζιο πουλάκι" ήταν ένα πολύ μαρτυριάρικο πουλάκι, κατάσκοπος σκέτος, για λογαριασμό της μαμάς φυσικά. Ποιο παιδάκι αμφισβητεί σήμερα το «Ουράνιο τόξο» της ΕΤ1; Κάπως έτσι.

Rodia είπε...

~~Κάρολε, λες να προηγούμαστε αυτή τη φορά των ΗΠΑ; να διαβλέψαμε δλδ την αποτυχία του εκεί πέρα και να παρασκευάσαμε το... μελλοντικό νομοσχέδιο;

~~Τάνγκο, έχετε δίκαιον! πώς το ξέχασα αυτό...

~~Καμηλιέρη, μάλλον πήγαν να αποφύγουν το γάμο δια της πλαγίας οδού και προέκυψε το παρόν Ν/Σ και στη συνέχεια το πετσόκοψαν κι αυτό -νομίζω δλδ.