Σελίδες

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

η φαντασία στην εξουσία!

Επιτέλους ήρθε! Εστω και σε οικονομική συσκευασία. Ηρθε η φαντασία στην εξουσία λέμε. Με φανταστικό χρήμα. Ετσι κι αλλιώς, φανταστικό ήταν εδώ και μερικές δεκαετίες, μόνο που τώρα αποκαλύπτεται σε όλο του το μεγαλείο. Το φανταστικό, εννοείται.

Αναρωτήθηκα, όπως και πλήθος άλλοι -υποθέτω- πού βρίσκονται αυτά τα 28 δις ευρά, με τα οποία εγγυάται η κυβέρνηση στις τράπεζες. Η απορία μου λύθηκε ατάκα κιεπιτόπου με τις δηλώσεις του κ. γ. γραμματέα (ή κάτι τέτοιο) των τραπεζών. Είπε λοιπόν αυτός ο κύριος (ονόματα δεν θυμάμαι, δυστυχώς) ότι αυτό το ποσό (ο αριθμός δλδ) δεν είναι πραγματικά χρήματα, δεν υπάρχει στην πραγματικότητα, αλλά είναι "εγγύηση" και αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι: το κράτος εγγυάται με φανταστικά χρήματα; δλδ, με ένα φανταστικό αριθμό;

Οπότε, έτσι εξηγείται το φαινόμενο να υπάρχουν τράπεζες που δεν δέχονται χρήματα. Αφού είναι φανταστικά!

Τι ωραία που θα ήταν να ζούμε και με φανταστικά τρόφιμα, να ντυνόμαστε με φανταστικά ρούχα, να πληρώνουμε γενικά με φανταστικά χρήματα!

..ή.. μήπως αυτό κάνουμε μέχρι τώρα; Παίζουμε δλδ ένα παιχνίδι φαντασίας και δεν το έχουμε καταλάβει; Μήπως παίζουν οι εξουσιαστές με μας, τους απλούς πολίτες; Μήπως μας θεωρούν πλάσματα της φαντασίας τους, φανταστικά πιόνια στη σκακιέρα τους; Μήπως θα μπορούσαμε κι εμείς να τους δούμε έτσι; Κι αν τους βλέπαμε ως φανταστικά πλάσματα, μήπως θα μπορούσαμε ευκολότερα να τους εξαφανίσουμε με ένα... ξύπνημα;

Η φαντασία διογκώνεται στα όνειρα, το ξέρουμε αυτό, και για τούτο ένα καλό όνειρο θέλουμε να διαρκεί περισσότερο. Δεν θέλουμε κανείς να μας ξυπνά όταν βλέπουμε ένα υπέροχο όνειρο. Τώρα όμως βρισκόμαστε στη μέση ενός εφιάλτη, έτσι δεν είναι; Ε, λοιπόν, καιρός να ξυπνήσουμε!

-->> η έμπνευση από το ποστ http://blogs.hiveworks.com/ges/archives/2008/11/13/688/

3 σχόλια:

Greek Rider είπε...

Αγαπητή ροδιά νομίζω ότι έχεις δίκιο. Εγώ προχωράω και ένα βήμα παραπέρα και λέω ότι αν είναι όλα φανταστικά τότε γιατί τουλάχιστον δεν αλλάζουμε τους φανταστικούς όρους προς άλλη κατεύθυνση και με άλλους στόχους.

Ο ΓΓ που λες είναι ο Γκόρτσος, ιδιαίτερα αντιπαθής εκπρόσωπος των συμφερόντων των τραπεζών.

ανεστης είπε...

Η πλάκα έχει και στρίφωμα: Εγγυήθηκε η κυβέρνηση ΚΑΙ τις καταθέσεις χωρίς να ξέρουμε απο που θα βρεθούν αυτά τα χρήματα σε περίπτωση κατάρευσης των (η κάποιιων) τραπεζών.
Ζούμε σε μια τεράστια φούσκα και τα χειρότερα ακόμα δεν έχουν έρθει.

0comments είπε...

Εγώ είμαι ΚΚΕ & ΑΡΗΣ
ή μήπως ΠΑΣΟΚ & ΠΑΟΚ;
ή μήπως ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ & ΝΔ;
ή μήπως ΑΕΚ & ΚΚΕεσ.
ή ΠΑΝΑΘΑ & .....;
Είμαι κάτι τέλος πάντων, ΣΙΓΟΥΡΑ και δεν το αλλάζω με τίποτα. Γιατί τέτοιο κάτι ήταν κι ο μπαμπάς μου και γιατί....

Γεια σου Ροδιά μου
Γεια σου Ροδιά μου