Σελίδες

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Η Προστασία του Πολίτη, σχήμα οξύμωρον



http://youtu.be/eE5xGp_tKO8

Eτσι ακριβως. Οι μπαχαλοι αλωνιζαν και τα ΜΑΤ ριχναν δακρυγονα στον κοσμο..
«για να τον προστατεψουν», ειπε ο υπουργος.
Ουδέν κρυπτόν υπό τον φακόν των καμερών σήμερα..

6 σχόλια:

GeroGriniaris είπε...

Ειλικρινά λυπάμαι που το λέω, όμως μετά από ολό αυτό τον χαμό, οι 300-500 της συνέλευσης δεν σεβάστηκαν τους χιλιάδες που παρά τα χημικά, έμειναν στην πλατεία ή τους γύρω δρόμους.
Αρνήθηκαν "να καταδικάσουν τις επιθέσεις κουκουλοφόρων μέσα στις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων"...
Μισή ντροπή δική τους λοιπόν...
Ελπίζω μόνο να κταλαβαίνουν πως δεν αντιπροσωπεύουν παρά μόνο αυτό. 300-500 άτομα που ψηφίζουν και που στη συγκεκριμένη, αλλά και σε άλλες περιπτώσεις έρχονται σε αντίθεση με τις μερικές χιλιάδες ανθρώπων που καπελώνουν με τις "διαδικασίες" τους. Οι προβοκάτορες φαίνεται, δεν χρειάζεται να ρίξουν μολότωφ. Αρκεί να ρίξουν την ψήφο τους στη συνέλευση...

Rodia είπε...

Διαφωνώ απολύτως με το σχόλιό σου.. Πολύ γκρινιάρικο λέμε ;))

Ησουν εκει; Βρισκεσαι εκει;

Αφου τους πηραν στο κυνηγι τους μπαχαλακηδες! Τι να καταδικασουν και να ξεκαταδικασουν; Παλιες πρακτικες ειναι αυτες, ο κοσμος αλλαζει, ψάχνει.. τα πραγματα αλλαζουν, καινουργιοι δρόμοι διερευνουνται..

Οι συνελεύσεις δεν ειναι στατικες, ο κοσμος αλλαζει καθε ωρα, καθε στιγμη, αυτο ειναι το μαγικο.. Ούτε'γώ βρισκομαι συνεχεια εκειπερα, υπαρχει μια κινητικοτητα, ενα "χυμα" που θα λέγαν οι οργανωμενοι, αλλά αυτο το "χυμα" το αντιλαμβανομαι να ειναι ενας νεος τροπος οργανωσης.. σαν να δουλευει ενα μυαλο ειμαστε ολοι οι ανθρωποι που βγηκαμε στις πλατειες.. καθε ανθρωπος και μια σύναψη εγκεφαλου! :)

kopria είπε...

Καλά.. πάνω στη μουριά που ήμουν είδα τις προβοκάτσιες από ψηλά. Φοβερό!!!
Εδώ ο τύπος με την κουκούλα που θα δεις προς το τέλος του βίντεο μέσα σε κόκκινο κύκλο βγήκε από τα ΜΑΤ

http://kopria.blogspot.com/2011/06/blog-post_15.html

Ανώνυμος είπε...

Εγω ημουν εκει!
τα ΜΑΤ προστατευαν τους κουκουλοφορους ταγματασφαλητες. τους εδιναν ροπαλα και λοστους οταν ξεμεναν. οταν οι κουκουλοφοροι ταγματασφαλητες αποχωρουσαν, τα ΜΑΤ τους φυγαδευαν. εχω φωτογραφιες με προσωπα και πραξεις.τα ματ και οι ταγματασφαλητες συνεργαζονται

Rodia είπε...

Οποιος εχει πρόσθετα στοιχεία, ας τα αναρτήσει.
Βρισκόμουν Αμαλίας, εξω απο τον Εθνικό Κήπο και ούτε δακρυγόνα δεν εφταναν σχεδόν, μόνο τα σύννεφα εβλεπα πέρα να ανεβαίνουν και άκουγα τη μικροφωνική της πλατειας να φωνάζει για ειρήνη και ψυχραιμία.
Πέρασαν 2 ασθενοφόρα απο μπροστά μου. Δεν ένοιωσα φόβο πάντως ούτε πανικό. Μετά, καθαρίσαμε όπως μπορούσαμε τ' αποκαΐδια.
Το βίντεο το ανεβασα επειδή άκουσα να λέει ο κ. υπουργός στις ειδήσεις ότι τα ΜΑΤ προστάτευαν τους διαδηλωτές από τους μπαχαλάκηδες, πράγμα που δεν φαίνεται.

GeroGriniaris είπε...

Ναι, ήμουν εκεί.
Έχω παρακολουθήσει την πλατεία από την αρχή. Αν και έχω φάει αρκετές ώρες εκεί από τις 25 που ξεκίνησε όλο αυτό δεν μπορώ να ισχυριστώ πως συμμετέχω, αν και έχω ψηφίσει στις συνελεύσεις, αφού δεν είμαι από τους τακτικούς. Ειδικά όμως τις πρώτες ημέρες, ακόμα και όταν δεν ήμουν εκεί παρακολουθούσα όλα όσα λέγονταν από τα live.
Το δυστυχώς το εννοώ. Ενθουσιάστηκα αρχικά με την Ισπανική "επανάσταση" και στη συνέχεια ακόμα περισσότερο με τη δική μας.
Συμφωνώ με όλα όσα σου αρέσουν, όμως δεν μπορώ να μην κρατήσω τις αποστάσεις μου όταν βλέπω το "κίνημα" αυτό να μεταλάσσεται.
Ίσως να είναι ο σωστός δρόμος αυτός που επιλέγει η συνέλευση, και εγώ λάθος, δεν έχω καμία σιγουριά κάτω από αυτές τις συνθήκες.
Φοβάμαι όμως πως η λαϊκή συνέλευση καπελώνει πολλές χιλιάδες άλλων που βρίσκονται στο δρόμο, και με τη σειρά της καπελώνεται από κάποιους που τη χρησιμοποιούν για τους δικούς τους σκοπούς.
Ελπίζω ειλικρινά στο τέλος να βγω λάθος εγώ.