Σελίδες

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Rodia Radio #20 emigration



TEDxAcademy, 8/12/2010: η ομιλία της κυρίας Ηλέκτρας Κούτρα για το μεταναστευτικό, μαζί με μουσικές από τους Χειμερινούς Κολυμβητές, Ενδελέχεια, Υπεραστικούς, Woody Guthrie, Paul Robeson, Luke Kelly, Georges Moustaki.

______________________
ΣΗΜ.1. Τα γεγονότα τρέχουν, πέφτουν καταρρακτωδώς στα κεφάλια μας, αποσυντονίζουν τη σκέψη. Πριν συνέλθουμε από το τράνταγμα του ολέθρου στην Ιαπωνία, νάτος ο πόλεμος στη Λιβύη! Με τη σφραγίδα του ΟΗΕ, η Γαλλία επεμβαίνει στη Λιβύη, ενώ ο Πρόεδρος των ΗΠΑ στέλνει δηλώσεις από κάπου μακριά και η Χίλαρυ συμπληρώνει τις δηλώσεις της περί περατείας. «Κάτι πρέπει να κάνουμε», είχε πει, αλλά μετέθεσε την καφτή πατάτα στους ευρωπαίους, πρόθυμους να ανταποκριθούν "για την προστασία του λιβυκού λαού", εννοείται. Οι λαοί παρατηρούμε με αγωνία, γνωρίζοντας ότι εμείς πάλι θα μπούμε στη μηχανή του κιμά. Για τούτο, προτίμησα τη μετάδοση αυτής της εκπομπής: πάρτη σαν πρόγευμα για τις επόμενες που θα είναι το κυρίως γεύμα.
ΣΗΜ.2. Από τη νύχτα της Πέμπτης προσπαθώ να τη στείλω στο www.radiobubble.gr αλλά χωρίς επιτυχία. Υποθέτω ότι έχει πολύ μεγάλη κίνηση και μπράβο στα παιδιά!
ΣΗΜ.3. Τώρα θα χαρούμε μια Ευρώπη να βουλιάζει κάτω από το βάρος των βορειοαφρικανών τουριστών. Μια ανθρωπιστική Ευρώπη, με Αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: