Σελίδες

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Εμπρός ολοταχώς προς τα πίσω!


Ζούμε ήδη σε άλλη εποχή γράφει ο Πάνος στην Καλύβα του, αλλά ο N. Σαραντάκος δίνει το στίγμα της διάψευσης: Το νέο Σ/Ν περί εχθροπάθειας.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικό το σχόλιο 112 της Μαρίας, επιβεβαιώνει τον τίτλο του παρόντος ποστ. Βλέπουμε καθαρά δλδ που οδηγούν παρόμοια νομοθετήματα, σε μια εποχή μίσους και αντιπαραθέσεων όχι μονάχα με τα λόγια, όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε στο φύλλο της εφημ. "Μακεδονία" (9 Φεβρ. 1959) όπου οδηγεί ο παρατιθέμενος στο σχόλιο σύνδεσμος.

Παρατηρείται επίσης στην προβολή του άρθρου το φαινόμενο αντίφασης (για εντυπωσιασμό των αναγνωστών, προφανώς) μεταξύ τίτλου και περιεχομένου, άρα δεν είναι σημερινό.

Αντιγράφω μέρος του μικρού άρθρου με τον πηχιαίο τίτλο για να πάρετε μια γεύση:

ΕΝ ΕΙΔΙΚΟΝ «ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΝ ΕΡΩΤΟΣ» ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΝ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΟΝ ΕΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΙΣ ΤΟ ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ
_________
Το καλλιτεχνικόν καμουφλάζ (υπότιτλος)*

"Εκπρόσωπος της αστυνομίας εδήλωσε:
--Μάλιστα ελάβομεν τοιαύτας πληροφορίας εκ μέρους γειτόνων δια την κατηγορηθείσα γυναίκα η οποία είναι νυμφευμένη. Διεπιστώθη ότι η γυνή αύτη ωργάνωνε χορευτικάς συγκεντρώσεις νέων υπό την συνοδείαν δίσκων. Πάντως, ουδεμίαν απόδειξιν ηδυνήθημεν να ανεύρωμεν η οποία να δικαιολογεί κατηγορίας επί προαγωγή εις πορνείαν και φαίνεται ότι τινές των γειτόνων διετύπωσαν τας συκοφαντίας των απλώς και μόνον εξ εχθροπαθείας."

"Την παρελθουσαν εβδομάδα η αστυνομία εις το χωρίον Γκράφεντολφ της Κάτω Αυστρίας, έκλεισε ετέραν δια νεαρούς ερωτικήν λέσχην, όπου τα μέλη εξεπαιδεύοντο επιστημονικώς εις τον έρωτα τη βοηθεία ιατρικών βιβλίων."

Τελικα, σκέφτομαι ότι πιθανότατα ο νόμος αυτος έρχεται επειδή η πρόθεση της Εξουσίας για ανάπτυξη αντιπαλότητας μεταξύ των μελών της κοινωνίας μας δεν καλύφθηκε, τα διάφορα παρατραγουδα που συμβαίνουν προσφάτως εξαιτίας των διαφόρων περιορισμών που εισέβαλλαν στη ζωή μας με τα άλλα εξωφρενικά περιοριστικά νομοθετήματα δεν πέτυχαν το στόχο τους, να στραφούν δλδ οι λαϊκές τάξεις η μια εναντίον της άλλης. Η πρόθεση υπάρχει και πρέπει η αντιπαλότητα να γίνει πραγματικότητα. Αυτό βολεύει την Εξουσία και πρέπει να πετύχει με κάθε τρόπο.
(βλ. χώρες λατιν. Αμερ.)

...και.. δεν είναι ότι ζούμε ήδη σε μια "άλλη εποχή", όπως γράφει ο Πάνος, αλλά τρέχουμε να συναντήσουμε τις ρίζες της κακοδαιμονίας μας... όχι για να τις απομυθοποιήσουμε ή να τις ξερριζώσουμε, αλλά για να τις στερεώσουμε καλύτερα με ένα καινούργιο Νόμο του Μίσους. Αφού υπαρχουν ένα σωρό Νόμοι και Δ/γματα, που αρκετό είναι να εφαρμοστούν.

Συμπληρωματικά, άλλη μια παραπομπή από τη Μαρία:

Μικρό δείγμα πολιτικής βούλησης.
Πρόκειται άλλωστε για το μοναδικό δημοσίευμα της Μακεδονίας, απ’ όσα αναφέρουν την εχθροπάθεια, που σχετίζεται με το θέμα μας. Υπάλληλος της Ολυμπ. Αεροπορίας, ονόματι, χωρίς πλάκα, Ωνάσογλου, στέλνεται στον εισαγγελέα, επειδή ζωγράφιζε πάνω σε φακέλλους τον αγκυλωτό σταυρό. Αυτά στις 10/1/1960.
___________________________
* Παρατηρείται επίσης στην προβολή του άρθρου το φαινόμενο αντίφασης (για εντυπωσιασμό των αναγνωστών, προφανώς) μεταξύ τίτλου και περιεχομένου, άρα δεν είναι σημερινό. Αυτό επίσης επιβεβαιώνει την υποψία μου περί της "μεγάλης επιστροφής".

4 σχόλια:

Στοππάκιος είπε...

Μια επισήμανση. Αυτός ο νόμος δεν είναι καινούριος, ήδη υπάρχει από το 1979. Αναθεώρησή του γίνεται τώρα. Υπάρχουν βέβαια ενστάσεις αλλά όχι προς την κατεύθνση που αναφέρεις. Δες εδώ http://elawyer.blogspot.com/2011/02/to.html

Ανώνυμος είπε...

"Άλλη εποχή" δε σημαίνει καλύτερη ή περισσότερο εξελιγμένη, πιο δημοκρατική κλπ. Σημαίνει απλά διαφορετική, από αυτή που είχαμε ως τώρα συνηθίσει. Μπορεί να είναι (που θα είναι) πολύ χειρότερη - ειδικά για τους αδύναμους.

Ροδιά, καλές απόκριες και καλή σαρακοστή!

Rodia είπε...

Στππάκιε, το είδα.. έχει συνδεσμο στο θέμα του ο Ν. Σαραντάκος. :)

Rodia είπε...

Πάνο, έτσι είναι. Μόνο που αυτή τη "άλλη εποχή" μάλλον την... έχουμε ξαναδεί! Οχι εμείς ακριβώς, αλλά οι πρόγονοί μας... ;)

Καλή καθαρή Δευτέρα! Εχετε και κατι μύδια εκειπερα... μιαμ μιαμ!!! :))