Σελίδες

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Οι δηλώσεις των Υπευθύνων Κυριών για τη Μεταναστευτική μας πολιτική


ΑΝΝΑ ΝΤΑΛΑΡΑ (υφυπουργός Εργασίας, υπεύθυνη για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής) στον flash, την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

«Διαφωνώ απόλυτα με την άποψη νομιμοποίηση εδώ και τώρα. Εκτός του ότι δε γίνεται να γίνει, είναι και μία πολύ εύκολη και επιπόλαιη τακτική αντιμετώπισης σ' αυτούς τους ανθρώπους. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν κουλτούρα, είναι διαφορετικοί, άλλοι ήρθαν να περάσουν και να φύγουν. Τι σημαίνει νομιμοποίηση; Παιδομάζωμα; Με το ζόρι ντε και καλά να σε κρατήσω στην Ελλάδα; Τι σημαίνει; Οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να φύγουν, πολλοί θέλουν να φύγουν. Είναι τρόπος αυτός πίεσης στο υπουργείο Εσωτερικών, μπαίνω μέσα στο πανεπιστημιακό άσυλο που δεν υπάρχει καλά-καλά αποχέτευση, δεν έχουμε δημοκρατία; Τώρα ακριβώς που ξεκινάμε μια μεταναστευτική πολιτική; Όταν ξέρω εγώ και σας το λέω ότι το υπουργείο Εσωτερικών και ιδιαίτερα ο γενικός γραμματέας κ. Ανδρέας Τάκης έχει μια σειρά προτάσεων για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, κλεινόμαστε, ταμπουρωνόμαστε έξω από το Πανεπιστήμιο και λέμε νομιμοποίηση σε όλους; Δεν συμφωνώ.»

*** *** ***

Δελτίο Τύπου της Ν.Δ. την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2011

Η Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α' Αθηνών, κα Φωτεινή Πιπιλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ανίκανη να σταματήσει από την αρχή την "εισβολή" των απεργών παράνομων μεταναστών από τα Χανιά, αποκλειστικά υπεύθυνη για τη διαπόμπευση της Ελλάδας, για μία ακόμα φορά, αλληλοσυγχαίρεται για την "επιτυχία"(!) της να μεταστεγάσει τις εκατοντάδες παράνομους μετανάστες ως σύγχρονη Αντουανέττα σε ένα από τα λιγοστά εναπομείναντα ιστορικά στολίδια της προπολεμικής Αθήνας, έργο του 20ου αιώνα από έναν εκ των κορυφαίων Ελλήνων αρχιτεκτόνων, τον Αλέξανδρο Νικολούδη, απόφοιτο του École des Beaux Arts of Paris.

Το κτήριο αποτελεί ένα από τα ελάχιστα δείγματα της γαλλικής neo-baroque στην Αθήνα.

Είναι ντροπή για την πόλη των Αθηνών, είναι προσβολή για τους Αθηναίους του πολύπαθου κέντρου, είναι πρόκληση για τους υπό συνεχή κατοχή λαθρομεταναστών και εγκληματικών στοιχείων κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, πέριξ του αρχοντικού, Αγ. Μελετίου, Πατησίων, Αχαρνών, Πλατείας Βικτωρίας, πλατείας Αγ. Παντελεήμονα να μετατρέπεται ένα ιστορικό αρχιτεκτόνημα σε κατάλυμα -με άγνωστη εξέλιξη- ακριβώς απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών.

Η ανεπάρκεια και η έλλειψη ουσιαστικής στρατηγικής για τη μάστιγα της λαθρομετανάστευσης της κυβέρνησης Παπανδρέου –ενάμιση πλέον χρόνο μετά την ανάληψη της εξουσίας, απεδείχθη!»



http://www.youtube.com/watch?v=Zyus6IGJi7o

__________________________________
ΣΗΜ.1. Κείμενα δηλώσεων από εδώ
ΣΗΜ.2. Εικόνες και video από εδώ
ΣΗΜ.3. Τονισμένα τα σημεία που με εντυπωσίασαν. Μετά την προσεχτική ανάγνωση των δηλώσεων αυτών, δεν καταλαβαίνω, πραγματικά, τι σημαίνει ακριβώς "μεταναστευτική πολιτική". Πάντως, αποκλείω να έχει κάποια σχέση η μεταναστευτική πολιτική με την προστασία και τη φροντίδα των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας ανασφάλιστοι και αμειβόμενοι με ψίχουλα. Ούτε με την ίδια την ύπαρξή τους, φυσικά.
ΣΗΜ.4. Η είδηση όμως που με συντάραξε είναι ότι τα κτίρια του πανεπιστημίου μας δεν έχουν αποχέτευση! Αυτό είναι πράγματι σοβαρό. Ρόμπα μας έκανες κυρία Νταλάρα μας, ξεκούμπωτη μαλιστα.. και τί θα λένε στην Ε.Ε. για μας... Οι φοιτητές πού αποπατούν; στα μπαράκια της γειτονιάς; Δίνει άραγε η τρόικα λεφτά για αποχέτευση; Για ρώτα να μάθουμε κι εμείς... Επειδή μάθαμε ότι δίνει χρήματα για ασφαλίτες μέσα στα Παν/κά Ιδρύματα -ιδιωτικούς, βεβαίως- αφού έκοψε τις υποτροφίες -κάκιστα, λέμε.
ΣΗΜ.5. Κουλτούρα να φύγουμε κυρία Νταλάρα! Κι εσύ κυρία Πιπιλή σταμάτα να ντροπιάζεις το Μαράσλειο πια! Εκεί, αποκλείεται να διδάχτηκες ότι τα κτίρια είναι σημαντικότερα από τους ανθρώπους.. τι να λέμε τώρα.. ΝΤΡΟΠΗ και στις δυο σας.
ΣΗΜ.5. Τώρα δα μου βγήκε κι ένα σεξιστικό: Οταν το γυναικείο φύλο αναλαμβάνει να υποστηρίξει το άδικο, τύφλα νά'χει το αντρικό! (π.χ. Θάτσερ, Χίλαρυ, Ωλμπράιτ, Μέρκελ, κλπ) Να υποθέσω ότι αυτές οι δυο κυρίες στοχεύουν ψηλά;..
ΣΗΜ.6. Κλικ! στις εικονες να μεγαλώσουν
ΣΗΜ.7. Προσέξτε πόσο λαμποκοπούν τα δάπεδα της Σχολής. Σφουγγάρισαν οι άνθρωποι κιόλας! Μας διδάσκουν καθαριότητα και μάλιστα χωρίς δίδακτρα.

2 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Διάβασα τις δηλώσεις της Νταλάρα σΤΟ ΒΗΜΑ και εκεί σίγουρα δεν ήταν ρατσιστικές. Συντηρητικές και στη γραμμή της κυβέρνησης, ναι, αλλά όχι ρατσιστικές. Δεν ξέρω πώς κυκλοφόρησε αυτή η δήλωση (την είδα πολλές φορές). Εκτός αν ΤΟ ΒΗΜΑ ήταν μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Για την Πιπιλή τη να πω... Η γυναίκα είναι λαϊκίστρια -φανερό από πολύ παλιά- και άκρως ρατσίστρια -κι αυτό γνωστό από παλιά.

arcades είπε...

Είναι ντροπή για τη χώρα να έχει υπεύθυνο για τη μεταναστευτική πολιτική άτομο της ποιότητας, της σοβαρότητας και του επιπέδου της κυρίας Νταλάρα. Και ενδεικτικό των ηγετικών ικανοτήτων του πρωθυπουργού.