Σελίδες

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Νέα προαναγγελθείσα Κρίση


Ακουσα χτες βραδυ στο δελτίο ειδήσεων της ΕΤ1 ότι στο Ην. Βασίλειο πιάστηκε κι άλλος βουλευτής να "τα παίρνει", που σημαίνει μείωση της αξιοπιστίας της κυβέρνησης, κλπ κλπ, οι Τόρρηδες τρίβουν τα χέρια τους (κατι σε προκαραμανλικη περιοδο φερνει αυτο) κλπ κλπ, τέτοια ωραία, και σκέφτηκα τη φουκαρού τη Λίρα τη χάρτινη, τι έχει να πάθει κι αυτή λίαν συντόμως -ζήτημα να φτάσει τον Ιούνιο αλώβητη.

Σκέφτηκα όμως και άλλα: αφού συμβαίνουν και στη σοβαρή Γηραιά Αλβιόνα τέτοια παρατράγουδα σαν και τα δικά μας -που εμείς τεσπα είμαστε και απόγονοι κλεφτών και έχουμε και κάποια δικαιολογία- μάλλον θα συμβαίνουν και στα υπόλοιπα κράτη, σε ολόκληρο τον κόσμο, και το ότι δεν τα μαθαίνουμε οφείλεται πιθανότατα στο καλό κρύψιμο ή και στη διακριτική συμπεριφορά των κερδοσκόπων. Ενα ένα, σου λένε, ένα ένα να τα βγάζουμε στα φόρα, γιατί αν τα ξεσκεπάσουμε όλα μαζί πάει το σύστημα, θα πιάσουν όλοι πάτο, οπότε πάλι ίσωμα θα είναι και θα ψαχνόμαστε πού να ποντάρουμε, άσε που θα ξεμείνουμε κι από λεφτά..

4 σχόλια:

kopria είπε...

Ροδιά μου, φαίνεται ότι είναι στη φύση του ανθρώπου, πολλών ίσως, να καταχράται τη εξουσία και ότι άλλο μπορεί.
Μόνος τρόπος για να περιοριστεί αυτό είναι ο συνεχής έλεγχος της εξουσίας από όσο περισότερους πολίτες, ή δυνατόν όλους.

Ζάχαρη είπε...

Και εμεις τα λεμε...Οταν προκειται να ανεβασουμε τα spreads,λεμε τα παντα.

Rodia είπε...

Αναρωτιεμαι αν θα μαθουμε κάποτε τι παίζεται αυτο τον καιρό...

pølsemannen είπε...

Mπα...

Oι Σουηδοί που θα την κάνουν τώρα λόγω μαϊμουδοτραπεζοκρίσης από την Σουηδία θα πάνε Aυστραλία - Nέα Zηλανδία, ακόμα και Kίνα (καλά εκεί πάνε εργαζόμενοι Σουηδικών θυγατρικών στην Kίνα προς το παρόν). :D

(Kαλέ που στον Ήφαιστο σας ήλθε να βάλετε αυτήν την εικόνα;)