Σελίδες

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι η τελευταία μας ελπίδα


Οπου μπερδευονται γλυκα.. η ΑΕΠΙ, τα πνευματικα δικαιωματα, η φωτο του αειμνηστου Γιαννόπουλου με το σουτιεν στα μούτρα, η ίδρυση άπειρων συλλόγων, το δωράκι των 500 μυρίων, ο πολυτελης γάμος στο Παρίσι, τα ροζ τηλέφωνα, το ελάχιστο ποσόν μετα τη συγκέντρωση του οποίου έφευγε ικανοποιημένη μια υπουργίνα απο το γραφείο της, ο Πλιάτσικας, ο κακότυχος Ασιμος, η κυρία του κυρίου Προέδρου που έκανε εισαγωγές φιλιππινέζων με το αζημίωτο και τώρα κατέχει μια καλή θέση, η αδιαλλαξία του Σημίτη, το όραμα του αξέχαστου Τρίτση, το νυχτερινό άντρο του Διογένη, οι ιδιωτικές παραστάσεις της μακαρίτισσας Ρίτας Σακελλαρίου, το φάγωμα στα μουλωχτά του οικονομικού πακέτου της αμερικανικής βοήθειας, η ανάδυση γνωστών εταιρειών (π.χ. Βαρδινογιάννη, Μαμιδάκη, κλπ) από το μηδέν, το σπίτι με τους εφτά καμπινέδες, το σκάνδαλο του ΧΑΑ, ο παράγοντας που χόρευε τον ΚΑΚ στα γόνατά του, το φαλίρισμα της Ολυμπιακής, τα πρωινάδικα, τα μεσημεριανάδικα, η Αννίτα μας, οι κουκουλοφόροι, το ψέκασμα των γερόντων, ο απαξιωμένος ΟΣΕ, ο ΟΤΕ, η ΚΟΣΜΟΤΕ, ο Γερμανος, τα υποβρυχια που γέρνουν, οι γαλλικές φρεγάτες, το Καστελλόριζο, ο Πρίνος, οι μετανάστες (παντού κολλάνε αυτοί) κλπ κλπ

Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι η τελευταία μας ελπίδα. Το εννοώ. Σοβαρά.

Θυμάμαι τη φράση του παπού του, που έλεγε στο περίπου ότι "αν αναλάβει να κυβερνήσει ο Ανδρέας, αλλίμονο στην Ελλάδα" και σήμερα είμαι σε θέση να καταλάβω ακριβώς το νόημα. Ο πολύς Γέρος, φοβόταν το ξεμπρόστιασμα του συστήματος απο το γιο του, πράγμα που έγινε πράξη! Το Πασοκ έφερε στο φως ολα τα σάπια, δεν τα δημιούργησε, απλώς τα ξεσκέπασε με τρόπο γκροτέσκο που ούτε ένας Ντάριο Φο δεν θα μπορούσε να συλλάβει. Πόλεμος στον εχθρό με τα ίδια του τα μέσα.

~~~~~~***~~~~~~***~~~~~~***~~~~~~***~~~~~~***~~~~~~

Μετά απο αυτή την εισαγωγή, την ακατάληπτη απο κάποιον που βρίσκεται έξω απο το μυαλό μου(!), ας βάλω τα πράγματα σε μια σειρά, ξεκινώντας απο την αρχή του νήματος της σκέψης μου.

Πρώτα ήρθε στο νου μου η ΑΕΠΙ και τα πνευματικά δικαιώματα. Κατόπιν, όλα τα υπόλοιπα με τη σειρά που αναφέρονται. Πώς να τα βάλω όμως σε μια κατανοητή σειρά; Ας αρχίσω καλύτερα από τον Ανδρέα.

Ο Α.Π. έφερε στη χώρα, μαζί με το Πασοκ, το αμερικανικό όνειρο. Εβλεπε -υποθέτω- τι γινόταν στους κύκλους των διεφθαρμένων πολιτικών, πώς εκείνοι καλοπερνούσαν μαδώντας και κοροϊδεύοντας τον ελληνικό λαό και είπε (λεμε τωρα, υποθεση εργασίας κανω) «Γιατί να μη περνάει ζάχαρη και ο λαουτζίκος;» και άνοιξε τα ασκιά με τα λεφτά και άρχισε να τα μοιράζει στα πράσινα παιδιά -εκ γενετής πράσινα, αλλά και.. εξ αποκαλύψεως(!) επειδή έσπευσαν πολλοι να (δουν το φως το αληθινό και να) χρωματιστούν πράσινοι. Ετσι, ισως, πίστευε ότι θα λειτουργήσει θετικά το ξακουστό "ελληνικό φιλότιμο" και όλο και κάτι χρήσιμο θα σιάξουν οι τζέδες με τόσα λεφτά...

Επεσε έξω όμως σε αυτή τη πρόβλεψη, γιατί οι υπερήφανοι ΕΛ -ακολουθώντας τα χνάρια σεβαστών πολιτικών, εννοείται- προτίμησαν να ακουμπήσουν τα λεφτά στα κέντρα πολυτελείας, που άνοιξαν σαν ανοιξιάτικα μπουμπούκια ρόδων του Απρίλη, σε παραλίες και λεωφόρους. Μερικοί πιο γνωστικοί τα ακούμπησαν σε ακίνητα με πισίνες, χτισμενα σε περιοχές πρώην εκκλησιαστικές και πρώην καμμένες αλλά νυν πολυτελείας και άλλοι σε κινητά κάθε είδους, από τα γνωστά με τηλεκάρτα, μέχρι αγροτικά τζιπ ασφαλτόβια, αλλά και μετοχές στο ΧΑΑ.

Ο μακαρίτης Ανδρέας ήθελε τον ελληνικό λαό ευτυχισμένο και νόμιζε (υποθεση εργασιας, ε) ότι αυτό που προσέφερε ήταν η πραγματική ευτυχία. Το νόμιζε μάλλον επειδή πίστευε ότι αυτη τη χρηματική πανδαισία την απολάμβαναν όλοι, γιατί (εικάζω ότι) δεν ενημερωνόταν επαρκώς απο τους κολλητούς του, ώστε να γνωρίζει πως αυτό τον πακτωλό τον απορροφούσε μια νέα ελίτ αποτελούμενη από τεμπελχανάδες καλοπερασάκηδες νέας κοπής και άνευ φιλοτίμου.

Μάταια λοιπόν περίμενε να δημιουργήσει κάτι τι ο αθάνατος ελληνικός λαός, επειδή όλο το χρήμα πήγαινε στα χαμένα -τουλάχιστον σε χέρια τρύπια ή χέρια που δεν ήταν φτιαγμένα να δημιουργούν αλλά μονάχα να αρπάζουν. Οι υπουργοί και οι συνήθεις καρεκλοκένταυροι έδιναν τον τόνο σε αυτή τη συναυλία της διαφθοράς και, όταν το εννοήσε ο Ανδρέας, ήταν πλέον αργά. Η Ολυμπιακή είχε φρακάρει από άχρηστους υπαλλήλους, το κασέ των υπουργών είχε πιάσει ζενίθ, η νεοπλουτοκρατία είχε φτάσει στο απροχώρητο. Μετά, είπε «ας πάει και το παλιάμπελο!», κάλεσε τη Ρίτα να του τραγουδήσει, και άφησε το μάταιο τούτο κόσμο.

Εναν αξέχαστο ονειροπόλο Αντώνη Τρίτση που ήθελε να κάνει έργα υποδομών, όπως π.χ. να πεζοδρομήσει τη Πανεπιστημίου, να οργανώσει τη πεζοδρόμηση του Ιστορικού Κέντρου και την εξαρχής εφαρμογή των συγκοινωνιών στη πρωτεύουσα, τον έφαγε η αδιαλλαξία ενός (μικρόνοα περί τα οράματα, αλλά καλού οικονομοτεχνικού) Σημίτη. Πήγαινε ο Αντώνης στον Ανδρέα, του εξηγούσε, συμφωνούσε ο Ανδρέας, αλλά πήγαινε μετά ο Σημίτης και ανέτρεπε τις αποφάσεις του Ανδρέα και -αργότερα- ούτε να τον δει τον Αντώνη ο Ανδρέας. Τύφλα νά'χουνε τα έργα μπροστά στα λεφτά. Το λαουτζίκο τον τρώγαν οι βολεμένοι παράγοντες για πρωινό, λέμε, κι έτσι ούτε σέντσι δεν πήγε για σημαντική προσφορά με μακροπρόθεσμη ανταποδοτικότητα.

Η καλή κληρονομιά που άφησε ο Ανδρέας ήταν οι χιλιάδες σύλλογοι κάθε τύπου. Αρκετοί απλώς "σύλλογοι/σφραγιδα", αλλά και πολλοι σημαντικοί σύλλογοι με έργο, που αναβίωσαν παλιά έθιμα, ανέδειξαν επαρχιακές πόλεις και χωριά, έδωσαν στη περιφέρεια νόημα ύπαρξης και απομάκρυναν αισθητά το κίνδυνο επιβολής ολοκληρωτικού καθεστώτος. Γάτα ο Αντρέας και να είναι καλά η ψυχούλα του, όπου κι αν βρίσκεται.

Ξαναπάμε το νήμα της σκέψης στην ΑΕΠΙ που προστατεύει τα πνευματικά δικαιώματα. Αρχισαν λοιπόν να παράγονται σωρηδόν "μεγάλες επιτυχίες" της μιας εβδομάδας ή και του ενός μήνα το πολύ και η περιώνυμη ΑΕΠΙ να εισπράττει τα μαλλιοκέφαλά της, ότι θά'μπαινε στα ταμεία της τόσο χρήμα δεν το φανταζόταν με τίποτα. Κάθε λαρύγγω και κάθε τζουτζές κονόμαγαν -μέσω εταιρειών "παραγωγής δίσκων" με φερετζέ την ΑΕΠΙ- στα γερά και αρκετοί αξιοπρεπεις καλλιτέχνες θαβόντουσαν -ένας δίσκος το χρόνο δεν εχει αντίκρυσμα- ή αναγκαζόντουσαν να μπουν και αυτοί στο κόλπο για να επιζήσουν, τρώγοντας πιθανούς αντιπάλους -εδώ εντάσσεται η "ατυχία" του μακαρίτη Νικόλα Ασιμου, που *δεν ήθελε* να καταλάβει προς τα πού φύσαγε ο αέρας.

Αέρα κοπανιστό πούλαγε η ΑΕΠΙ, χρήμα ζεστό σεντούκωνε και έγινε καθεστώς και σεντουκώνει ακόμα ακολουθώντας την ίδια συνταγή: τη στήριξη εταιρειών παραγωγής σαβουρομούζικας της πλάκας. Και ξαπλώθηκε αυτό το μουζικάλ σαρδαναπάλ και έγινε κι αυτό θεσμός μαζί με το μπλουτζιν όρθιο να χορεύει πάνω στα τραπέζια ξώφτερνο και ξώβυζο. Μάλιστα. Αυτό ξαναβαφτίστηκε "κουλέρ λοκάλ", "έθνικ" και άλλα σχετικά αγγλογαλλοπρεπή -σε κινέζικα ακόμα δεν τό'χουμε!..

Αφήνω τα φτωχαδάκια της ΑΕΠΙ, αφήνω και τα τρικούβερτα γλεντια πρώην στερημένων υπουργών και παραγόντων, αφήνω και τα δωράκια των 500 μυρίων, αφήνω και τις υπερπροσλήψεις, γιατί όλα αυτά μαζί είναι ψιχουλάκια μπροστά στις φραντζόλες και στα καρβέλια που καταβροχθίστηκαν με τη μουτσούνα ονόματι "Νομιμες Μίζες" και με το φερετζέ "Πακέτα Στήριξης ΟΝΕ". Εκεί έπεσε η χοντρή μάσα λέμε. Νομίμως. Διότι τον Νόμον αυτόν επέβαλλαν τα διεθνή ήθη και έθιμα. Συνηθισμένο ποσοστό π.χ. για αγορά όπλικών συστημάτων ήταν το 2%. Λογάριασε τώρα στα δις και τρις πόσο είναι αυτό το ποσοστό και θα πάθεις ίλιγγο. Πέφτεις κάτω, ακόμα κι αν είσαι δεμένος στο κατάρτι. Ποιος Οδυσσέας και ποιες Σειρήνες... Εδώ μιλάμε για σωστό Χρυσωρυχείο και τεράστιο Πειρασμό.

Γνήσια τέκνα της μετεμφυλιακής Διαφθοράς και όλων των μεταπολεμικών κυβερνήσεων, που κατάφεραν να καταβροχθίσουν ολόκληρη αμερικανική βοήθεια επανόρθωσης του ελληνικού κράτους. Μιλάμε για ΤΗ μαύρη τρύπα. Οσο χρήμα έρριχνες εκεί μέσα, τόσο κι άλλο τόσο ζήταγαν οι απύθμενοι οισοφάγοι-χρηματοφάγοι. Κι ο λαουτζίκος τι έκανε; Δούλευε, πλήρωνε φόρους και ψήφιζε. Μάλιστα. Οπως κάνει και στις μέρες μας. Σαν το μυρμήγκι, για να ταΐζει τα τζιτζίκια. Μόνο που τα παλια τα χρόνια τα τζιτζίκια ήταν αισθητά λιγότερα αριθμητικώς και περίσσευε και κάτιτις, ενώ σήμερις που τα τζιτζίκια ξεπέρασαν τον αριθμό των μυρμηγκιών, μας ήρθε η Κρίσις που ομοιάζει με την Κρίσιν της Δευτέρας Παρουσίας. Απο τη μια οι καλοί κι από την άλλη οι κακοί, μόνο που είναι δυσδιάκριτο ποιοι είναι οι μεν και ποιοι οι δε και δεν υπάρχει και Θεός να τους χωρίσει.

Τεσπα, ας βγάλω ένα συμπέρασμα απο τα πολλά που μπορεί να εξαχθούν, καιρός να τελειώνει αυτό το σεντόνι...

Οι πρόδρομοι και οι προφήτες της κρίσης που περνά η χώρα μας είναι όλα όσα αναφέρθηκαν νωρίτερα -ίσως και μερικά άλλα μικρότερα- και η Κρίση αυτή είναι το αποτέλεσμα του ξεμπροστιάσματος ενός σάπιου συστήματος διακυβέρνησης, που ισχύει εδώ και καμμιά 100ή και βάλε χρονάκια, από το μπαμ της βιομηχανικής επανάστασης. Η Αποκάλυψη της λειτουργίας αυτού του Συστήματος -αποκαλυψη τέτοιου μεγέθους ώστε να μην είναι δυνατό να αμφισβητηθεί από κανένα- οφείλεται στον Ανδρέα Παπανδρέου και στο Πασοκ (βαθύ ή και.. ρηχό!) και σε κανέναν άλλο.

Οι δεξιές κυβερνήσεις το έκρυβαν επιμελώς, μέχρι και την τελευταία του Κωστάκη Καραμανλή, ώσπου ήταν αδύνατο πια να κρυφτεί επειδή ξεχείλιζε και η μπόχα ήταν αφόρητη. Τα κόμματα της αριστεράς, περίμεναν να γευτούν αυτό που ψηνόταν με το δάχτυλο στο... κουτάλι! Με τσιτάτα ακατάληπτα "ενημέρωναν" τον ελληνικό λαό, αλλά στις εκλογές έπαιρναν μια από τα ίδια γιατί ο απλός ψηφοφόρος μπορεί να καταλάβει πότε (ίσως και πώς, με ποιο τρόπο) τον κοροϊδεύουν.

Η εμπλοκή της ακροδεξιάς στο παιχνίδι εξουσίας, άρχισε να ξυπνάει τον τεμπελχανά καλοπερασάκια με τα λεφτά και τις απαιτήσεις για όλο και περισσότερα. Είδε σε εφιάλτη να χάνει όλα τα προνόμια, τη κοινωνική ασφάλιση, τη σύνταξη, το παχυλό μισθό, το διορισμό του παιδιού του στο δημόσιο, και είπε μπάστα! Κερατάς και ζημιωμένος, δεν γίνεται! Κι έστειλε το Γιώργο στα πέρατα της Οικουμένης να διαπραγματευτεί.

Ο Γιώργος Παπανδρέου διαπραγματεύεται σήμερα ή μάλλον τον... διαπραγματεύουν! Είναι ο ίδιος (και η χώρα μας) το χαρτί της διαπραγμάτευσης. Αν σκάσει η μπάλα, το παιχνίδι σταματάει. Εχουμε δεχτεί πολλές κλωτσιές αυτό τον καιρό και βρισκόμαστε στο τσακ να ξεφουσκώσουμε. Είθε ο τρόμος των παιχτών, μπροστά στη πιθανότητα στέρησης του παιχνιδιού τους, να μας βοηθήσει. ΑΜΗΝ.

8 σχόλια:

Νοσφεράτος είπε...

Ροδιά ..Ξερεις τι καταλαβαινω εγω απο αυτά που λές; Καταλαβαινω οτι ο Ανδρεας εφερε στην επιφανεια το σκατό που ειναι ο Μεσος ελληναρας .. Καταλαβαινω οτι αποκαλυψε ο Α .Π οτι ειμαστε τσιφτετελληνες.. που ελεγε κιο Σαβοπουλας

Οτι epishs- οι ΚΑΡΑΔΕΞΙΑΡΕΣ που ειναι το χειροτερο αποστημα της ελληνικής κακομοιριάς εκρυβαν καλά το Πυον στο Σπυρι που λεγοταν ΝουΔου (ε) και κατακλεψε την χωρα με τον πιο ξεφτιλισμένο τροπο



και τωρα πραγματι ο Γιωργακης -που οι φιλοδοξιες του ηταν το πολύ πολύ να ηγηθει μιας Μη Κυβερνητικής οργανωσης - βρεθηκε ναειναι η τελευταια μας ελπίδα .. Αμοιρε Γαπ..
ΚΑΙ ΜΕΙς μΟΙΡΑΙΟΙ ΔΕΙΛΟΙ ΚΑΙ ΑΒΟΥΛΟΙ ΑΝΤΑΜΑ ΠΡΟΣΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟ θΜΑ ΚΑΙ ΤΑΛΑΝΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥς ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΥς ΤΥΠΟΥ ΑΘΑΝΑΤΟ 21 και θα τους φαμε τους παλιο Ευρωπαιους που σε μας οφειλουν τα φωτα του πολιτισμου ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΛΙΒΕΡΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΥΠΟΥ ΔΝΤ ...

celin είπε...

rodia κ νοσφερατε να σας πω κ εγω τη γνωμη μου
30 χρονων ειμαι,εζησα στα χρονια του Ανδρεα αλλα ημουν πιτσιρικας κ δε καταλαβαινα τι γινοταν
κανεις απτους γονεις μου δεν ηταν Πασοκ
αλλα τα λεφτα πεφτανε στο σπιτι
εγω μονο τη προσωπικη μου εμπειρια μπορω να καταθεσω,κ ειναι αυτη που βιωσαν ολοι
οι πασοκοι τρωγαν τα περισσοτερα αλλα εδωσαν κ σε αλλους
για να κανω αποτιμηση του φαινομενου Πασοκ,πρεπει να γραφω τουλαχιστον 2 μερες σερι
αλλα κ παλι θα ειναι ελλιπης

το μονο που μπορω να πω ειναι οτι αποτελεσε ιστορικη αναγκαιοτητα η πτωση της Δεξιας το 81
τους σιχαθηκε ο κοσμος
αλλα δε μπορω με την ιδια ευκολια να πω οτι,περα απο τη πτωση της Δεξια,ιστορικη αναγκαιοτητα ηταν κ η ανοδος του Πασοκ

μη γελιομαστε
κυριως τη κυβερνηση Πασοκ του 81-89 πληρωνουμε τωρα
απο το 30% του ΑΕΠ ΤΟ ελλειμμα πηγε στο 90% περιπου νομιζω,αλλα δεν το θυμαμαι ακριβως
τι αλλο να πεις εδω

ΑΛΛΑ
με το χερι στην καρδια,αν ρωτησεις ποιος ηταν ο χειροτερος πρωθυπουργος τα τελευταια 30 χρονια,δε νομιζω οτι θα διαλεγαν τον Αντρεα πολλοι
χειροτερο θα ανεδεικνυαν το Μητσοτακη
επειτα τον Καραμανλη τζουνιορ
επειτα τον Σημιτη
Κ τελευταιο τον Ανδρεα
αυτο νομιζω εγω κ το συμπερασμα ασφαλως ειναι τελειως αυθαιρετο
αλλα ειμαι σιγουρος για αυτο που λεω

ολοι αυτοι ομως καναν ζημια στον τοπο
οπως ζημια εκανε κ η Δεξια απο το 45 κ μετα
νοσφερατε αυτα που λες για τους δεξιους-υποθετω οτι αναφερεσαι κυριως στους αξιωματουχους κ τους πολιτικους παραγοντες της Δεξιας-ειναι αληθεια

η νοοτροπια του ψευτοτσαμπουκα Ελληνα-ξερεις ρε ποιος ειμαι εγω?-ειναι Πασοκ
αλλα κ η νοοτροπια του-αν εισαι αριστερος-θα σε κυνηγαω μια ζωη,αυτη ειναι ΕΡΕ-ΝΔ
για αυτο μπασταρδεψε ετσι κ εκφυλιστηκε η νοοτροπια του Ελληνα
κοιταξτε με τι νοοτροπιες ανατραφηκαμε,αισχος κ ντροπη

θα κανω ενα τελευταιο ερωτημα που αποκαλυπτει τα παντα
απο τους πχ 300 μεταπολεμικους Υπουργους ποσοι απο αυτοι πιστευετε οτι ηταν απατεωνες κ βουτηξαν λεφτα απτα ταμεια?

ανατριχιαστικη η απαντηση που θα εδιναν οι περισσοτεροι Ελληνες.
Επομενως?
η απεχθεια μου για τους κυβερνητες διαχρονικα της χωρας γιγαντωνεται
για μενα θα γραφτουν στα μαυρα καταστιχα της Ιστοριας,ολοι τους
γιατι εγκληματησαν απεναντι στην Ελλαδα

τι προκυπτει απο ολα αυτα?ολες οι ελπιδες μας στον Γιωργο?
σιγουρα η Ν.Δ δεν πρεπει να κυβερνησει τουλαχιστον για τα επομενα 50 χρονια
το λεω με πολυ επιεικια αυτο κ σχεδον ηλιθιες ελπιδες οτι κατι μπορει να αλλαξει
αλλα ηδη εχω σχηματισει αποψη για τον Γιωργο
κ δεν ειναι θετικη
μακαρι να με διαψευσει
παντως να ειστε ολοι σιγουροι οτι η ελληνικη πλουτοκρατια θα τη βγαλει καθαρη κ θα τη πληρωσουν η φτωχολογια αλλα κ τα μεσοαστικα στρωματα
το βλεπετε ολοι σας αυτο.
Πως διαψευδεται το αδιαψευστο?
Να τιμωρηθουν η φτωχολογια κ τα μεσοαστικα στρωματα,οι μισθωτοι κ οι ελευθεροι επαγγελματιες,οι αγροτες,οι μικροβιοτεχνες?

ενταξει λεω εγω.να τιμωρηθουν

Οι κλεφτες που βουτηξαν τα λεφτα γιατι δε τιμωρουνται?
ΠΟΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ ΜΟΥ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΟΙ ΜΕΝ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΑ ΤΟΥΣ ΔΕ ΑΠΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ Κ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ?

Stelios Frang είπε...

Δυστυχώς φτάσαμε να ελπίζουμε στις επιτυχίες του Γιωργάκη... Δεν φταίει αυτός, το όλον πολιτικό σύστημα κι εμείς οι ίδιοι φταίμε.

Όσο για τα λεφτά που έπεφταν, όπως γράφει ο/η celin, πράγματι έπεφταν, όλοι πήραμε κι από αυτά, αλλά ήταν δανεικά και στόχο είχαν να δημιουργήσουν μια τεχνητή ευφορία... Τώρα βρισκόμαστε στη φάση με βαρύ κεφάλι και ασταθή βήματα που διαπιστώνουμε, πόσο χαλασμένο ήταν το κρασί που μας κέρασαν...

celin είπε...

s.frang το κρασι ηταν χαλασμενο κ οι συνδαιτημονες αρχιζουν κ πεφτουν ενας ενας στο πατωμα,λιποθυμοι
αντε να δουμε τι θα γινει
["ο΄"ειμαι]

Νοσφεράτος είπε...

Το Πασόκ , το αλλο Μισο του Ουρανόυ και τα τρια Κυματα της Δεξιας του Πλιατσικου και της Τρομοκρατιας .
----------------------
Το πιο ενδιαφερον για την πρωτη περιοδο του ΠΑΣΟΚ : ανεδειξε το αλλο μισο του ελληνικου λαου , αυτο που ειχε αποκελειστει εντελώς απο την δημοσια Ζωή, αυτο που δεν ειχε γονους ταγματασφαλιτες και συνεργατες των Γερμανών και Μαυραγοριτες στην Κατοχή , αυτο που η Δεξια και τα αυγά της ειχαν ποικιλοτροπως βασανισει εξουθενωσει , αποκλεισει αποτον εμφυλιο μεχρι το 81..
Και απο την αλλη απομυθοποιηση '
..Ειδαμε οτι και το αλλο μισό - το Εαμογενες μισο τοου πληθυσμου ειχε και αυτο παθη Φιλοδοξιες απληστια κακια μισσαλοδοξια.. Το Πασόκ διελυσε τους μυθους ..Ο Ιδιοςο εκδημοκρατισμός διελυσε τους Μυθους

.......


Και η πτωση του Πρωτου Πασοκ - αυτου τοΥ α. π ΗΡΘΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΔΙΠΛΩΜΑ .. Στρωματα του πληθυσμου που ευνοηθηκαν απο το Πασόκ του 8ο π και που δεν θα τα ηξερε ''ουτε ο θυρωρος τους''πιστεψαν οτι οτι πετυχαν το πετυχαν με την αξια τους .. Βρηκανε τον Μητσοτακαρο , ο Σαββοπουλος του αφιερωε τραγουδια , οι διαφοροι γραφανε την εξωραισμένοη Βιογραφια του , τα λαμογια και τα μουτρα αρχισανε τις ιστοριες με τα Παμπερς , ο Ανδρεας επαθε απο την καρδια τους , η Δημητρα τον ταισε μελι και γάλα απο τα στηθεια της κα ολη η Ελλάδα φωναζε εν χορώ ''Γρατσιε Κοσκωτας'' Καθαρση λεγανε , για ολα φταιει ο Ανδρες τον πανε στο ειδκο δικαστηριο και μετα απο πολλά(μερικά απο αυτά μας θυμισε προσφατα ο ..Κοροβέσης) ανεβαινει ο Μητσοτακιος ...

ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΙΑ δΕΞΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ εκδικητική μωροφολοδοξη γελοια αλλά και Δολοφονική στην περιπτωση Τεμπονέρα και μαλιστα με ιδιαιτερωςειδεχθη τροπο .. Αφου παθαινει το 2 σοκ η ελληνική κοινωνια ξαναθυμαται το τι Σημαινει Δεξηια ( Βλακεια , Ληστεια ,τρομοκρατια καιΔολοφονια( ξαναγυρνά απελπισμένη εκει που πρωτα εφτνε δηλαδή στον Ανδρεα που ακομα και εγχειρσμένος και Ογδονταρης σαν τον Ελ Σιντ παρέμενε πρωτος και καλύτερος με διαφορά 10ο επιπεδων απο το καλυτερο στελεχος της ΔΕΞΙΑΡΑΣ λαλλά και των λοιπών κομμπλεξικών και αταλάντων ..
Ομως την νεωτερη ιστορια την γραφει η Μικροτητα και ο Φθόνος..

( συνεχιζεται -μεχσρο να φτασουμε στο Τριτο κύμα της Ληστρικής Δεξιας )

Νοσφεράτος είπε...

Σημειωση 1)
γΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ
Καραμανλής ο Α ο μεγαλοπρεπής
-----------------------------------

Ενδεικτικό της ελληνκής κακομοιριας ηταν και η μυθοποιηση του ΚΑραμανλή του Α αυτουνου ντε που ο Παπαγεωργοπουλας του Δημου Θεσσαλονικής με τα 25.000.000
ευρωπουλα τρυπα στο ταμειον ετοιμαζεται να κανει αγαλμα τρια μετρα στης Αριστοτελους , ευτουνου που ηγουνταν της παλαιας ΕΡΕ για την οποια λεγονταν το

Ε φαγε Ρημαξε Εφυγε

και που μετα τη δολοφονια του Λ αμπρακη και τις καρφιτσες το σκασε με αλλο ονομα ασκωντας για πρωτη φορά την τεχνη στην οποια μεγαλουργησε ο ανηψιος τους ( στα δυσκολα εξαφανιζολ αλλά πρωτοι στις ΠΑΡΑΤΕΣ ) και εζησε ως αυτοεξοριστος στα Παρισια και παρουσιασε την εκει παραμονή του ως διαμαρτυρια κατά της Χουντας ενώ ειχε φυγει πολύ πριν και που καθιερωσε στην Ελλάδα το στυλ του ''Πατερα αφεντη '' που λεει ΤΑΧΑ λίγα και ...'σταρατα '' οπως τον μυθοποιησαν αυτοι που αργοτερα ανελαβαν να εξωραισουν τον Μητσοτακαραο μετα τον Καρμανλάκο τον Β Τον Τζουνιορ και τωρα καποιοι (και μπλογκεραδες) ..τον Σαμαρακο ) ενώ η αλήθεια ηταν οτι δεν καταλαβαινε κανεις τι ελεγε για τον απλουστατο λόγο οτι δεν καταλάβαινε ουτε ο ιδιος αλλά μιλαμε για εποχες οπου κανενας δεν τολμουσε να πει '' ο Βασιλιάς ειναι Γυμνος ''

xazopouli είπε...

Ακουτε εδω.

Πηγε το χρεος 90% αλλα γινανε νοσοκομεια στις επαρχιες που μοιαζανε με περιοχες σαν την Αλβανια τοτε.

Γινανε σχολεια σ ολη την Ελλαδα τοτε

Κι αλλα πολλα.

Μη ψαχνετε να βρειτε φταιχτες για να καλυψετε την μιζερια σας.


Γιατι μιζερια σας ειναι που τρεξατε στα πολιτικα γραφεια, να δωσετε κουκι να βολευτητε

Μιζερια σας ειναι που πηρατε ζεστουλια φραγκα να αγορασετε τρακτερ - να παρατησετε τα βοδια με τα οποια θεριζατε ως τοτε - και τα φαγατε στο πρωτο κωλαδικο που ανοιξε στο χωριο σας.

Μιζερια σας ειναι που... "πιστεψατε τους υπουργους" και καυλωσατε με τα ευκολα, γρηγορα φραγκα που θα βγαζατε σ ενα μηνα στο χρηματιστηριο κουτεντεδες. Που ουτε καν τον μηνα περιμενατε και παραγγελνατε την Mercedes απο πριν.

Κωλοελληνες σας ειπε ο Σαββοπουλος.

Ξυπνατε! Ηρθε η ωρα να δουλεψετε

celin είπε...

Aκου κ εσυ χαζοπουλι
δικαιωμα σου να προβαλλεις τη μιζερια σου στους αλλους
δικαιωμα σου να απευθυνεις αστειες προτροπες περι δουλειας λες κ ολοι οι Ελληνες ειναι τεμπεληδες[ισως ξανακανεις προβολη]
δικαιωμα σου να νομιζεις οτι απευθυνεσαι σε Κωλοελληνες,ενω ουσιαστικα απευθυνεσαι στον εαυτο σου

κ δικαιωμα μου να σου απαντησω

σε οποιαδηποτε συζητηση για την εγχωρια οικονομικη κριση,παντα θα υπαρχει καποιος που θα λεει"μη το ψαχνετε,εμεις φταιμε κ καλα να παθουμε,κοιτα ποσο ατιμη φαρα καταντησαμε"
αν ρωτησεις αυτον τον εξυπνακια για τις ευθυνες των πολιτικων,θα σου αντιπαραταξει τις ευθυνες των μικρομεσαιων,των φτωχων,αν ειναι πολυ τολμηρος,θα φτασει κ στα μεσοαστικα στρωματα
θα σου μιλησει για τους ταξιτζηδες που σε κλεβουν,για τους αγροτες που κλεινουν τους δρομους,για τους δασκαλους που κοπροσκυλανε 4 μηνες τον χρονο,για τους δημοσιους υπαλληλους που πρεπει να απολυθουν σχεδον ολοι κτλ κτλ

Συνηθως η ανομολογητη επωδος στα χειλια αυτων των ανθρωπων,θα ειναι "α ρε βουρδουλα που μας χρειαζεται"
αυτο που εννοουν ομως ειναι"α ρε χουντα που μας χρειαζεται"

σε καποια πραγματα αυτοι οι εξυπνακηδες εχουνε δικιο,σιγουρα χρειαζεται εξορθολογισμος των δημοσιων δαπανων,σιγουρα χρειαζεται να μη φοροδιαφευγουμε,σιγουρα πολλοι ελληνες ειναι απατεωνες κ η θεση των απατεωνων ειναι στη φυλακη?

γιατι ομως στη χωρα μας οι απατεωνες δεν ειναι στη φυλακη?

με τους κρατικους φορεις υπογραφουμε ενα κοινωνικο συμβολαιο
τους δινουμε τρομακτικη εξουσια με σκοπο την τηρηση των νομων
τους καθισταμε υπευθυνους για το παρον κ το μελλον αυτης της χωρας
το οτι στην Ελλαδα επικρατει ο νομος της Ζουγκλας οφειλεται στην διεφθαρμενη Πολιτεια
μας εθισαν στην απατεωνια
κ τα χαλια τα βλεπετε

ομως ο πρωταρχικος υπευθυνος για αυτο το χαλι,ειναι αυτος που οφειλε να επαγρυπνει για να μη φτασουμε σε αυτο το χαλι

κ οποιος συμμετεχοντας σε συζητηση για την εγχωρια οικονομικη κριση,δεν ξεκιναει απαιτωντας να φυλακιστουν οι διεφθαρμενοι που προκαλεσαν πρωτογενως αυτη τη κριση,αλλα αντιθετως απευθυνει δριμυ κατηγορω κ χαρακτηρισμους για τους συνανθρωπους του,
τοτε αυτος ο ανθρωπος δεν ειναι απλα λαθος
δεν ειναι απλα κομπλεξικος
αλλα ειναι κ μιζερος
δυστυχισμενος

χαζοπουλι,δεν τα βαζω μαζι σου
τα βαζω με ο,τι εκπροσωπεις
αν τα ελεγες μονος σου,δε θα ετρεχε τιποτα
αλλα ειστε πολλοι που εχετε αυτες τις αποψεις
κ αυτες οι αποψεις μακροπροθεσμα μπορει να ειναι επικινδυνες για τη χωρα