Σελίδες

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Στη Βουλγαρία για καύσιμα οι Έλληνες οδηγοί!


-->> http://www.youtube.com/watch?v=FLkJEIGQSeA
From: parapolitiki
08 March 2010
Απόσπασμα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega - 8 Μαρτίου 2010
______________________________________
σχολια δικα μου:

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ ΤΩΡΑ

-->> Μια ιδεα/ευκαιρια για τον αρμοδιο υπουργο: να δωσει αδειες για βενζιναδικα σε οσους (ελληνες και μη) δεν αισχροκερδουν!
-->> ελευθερη αγορα δεν θελουμε; ε, καθε οικοδομικο τετραγωνο και βενζιναδικο, να δειτε για ποτε πεφτουν οι τιμες!
-->> δυο φαρμακεια ανά πολυκατοικια! Αμαν πια.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συζητούσα το θέμα με κάποιους σήμερα, και έλεγαν οτι όσοι πάνε και ψωνίζουν στα σύνορα είναι προδότες. Γιατί;

Και Βουλγαρία, και ελληνοαλβανικά σύνορα, και Τουρκία και όπου μπορούνε. Και δεν μπορώ να τους κακοχαρακτηρίσω. Τους μοναδικούς που κράζω βασικά είναι αυτούς που πάνε και τζογάρουν στα καζίνο των Βαλκανίων, όπως κάνουν βέβαια και στα δικά μας εδώ.

Αλλά όταν ο κοσμάκης μπορεί με μια ταυτότητα ή ένα διαβατήριο, να τα αγοράσει όλα φθηνότερα, απο ρούχα, παπούτσια, βενζίνη, έπιπλα, φάρμακα, ακόμα και νυφικά που εδώ είναι κατα πολύ ακριβότερα, τι θα τους πει κανείς; Να μην πάει γιατι χαλάει την οικονομια της Ελλάδας; Μα όταν η ίδια η Ελλάδα βασίζεται στην αισχροκέρδεια τι θα κάνει ο άλλος; Θα χρεοκοπήσει για να "ενισχύσει" την τοπική οικονομία όταν ήδη δεν τα βγάζει πέρα; Ο καθένας προσπαθεί να τα βγάλει πέρα όπως μπορεί, και δικαίως οι γείτονες τρίβουν τα χέρια τους, αφου είναι στα ίδια και χειρότερα απο εμάς. Φαύλος κύκλος.

Rodia είπε...

Δεν διαφωνω καθολου! :)
Ισα ισα, αποκαλύπτεται το... ελληνικο δαιμονιο που βρισκει τροπους να ξεγλιστραει απο τα δυσκολα!

..αν ηταν η Γερμανια διπλα μας, η κα Μερκελ θα ετριβε τα χερια της..

Ενας φιλος ειπε ότι, φυσικα, αν ειμασταν γερμανοι, ουτε καν θα περνουσε απο το νου μας μια παρομοια πραξη.. αλλα γνωριζω γερμανους (δυτικους) που θησαυρισαν σε βαρος της Ανατολικης Γερμανιας μολις επεσε το τειχος και ανοιξαν τα συνορα.

-->> Ο πατριωτισμος ειναι η τσεπη σημερα, ισχυει σχεδον παντου, αλλα.. ειναι σωστο; Νομιζω πως δεν θα επρεπε να ειναι ετσι.
-->> αλλα.. απο την αλλη παλι σκεφτομαι.. πως ισως ειναι ενα καλο μαθηματακι προς τους αισχροκερδεις βενζινοπωλες...

Rodia είπε...

Μια ιδεα/ευκαιρια για τον αρμοδιο υπουργο: να σπασει πια τα καρτελ των βενζιναδων, μακαρι να δωσει αδειες για βενζιναδικα και σε αλλους ευρωπαίους.. ακομα και σε βουλγαρους!

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ ΤΩΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Έτσι ακριβως. Μονο έτσι θα βάλουν μυαλό, σφαλιάρα στην σφαλιάρα να φύγει απο το μυαλό τους το ξερατό της κουτοπονηρίλας τους.

Στην Ερμου που για χρόνια ήταν απλησίαστη, τώρα βρίσκεις τζινάκια απο 20 ευρώ. Αν δηλαδή τόσα χρόνια πασάρανε στον κόσμο το τζην 50 και 100 ευρώ, και τώρα τα βάζουν στα 20, και το μπλουζάκι το κάθε ψώνιο το πλήρωνε 50 και 100 ευρώ και τώρα το βρίσκεις με 20, πόσο κέρδος έβγαζε όλη αυτή η σαβούρα τόσα χρόνια; Που τα έπαιρναν και τα παίρνουν χονδρική απο τους Κινέζους, αλλάζουν ετικέτες και τα χρυσοπουλάνε; Όλη αυτη η σαβούρα της αισχροκέρδειας, που πασάρει απο καρφίτσα μέχρι καναπέ και ψυγείο, 3 φορές πιο πάνω απο το εξωτερικό και τα ζώα πλήρωναν αδιαμαρτύρητα και χρέωναν πιστωτικές μη και χάσουν την τελευταία πλασμα τηλεόραση, και τα χιλιάδες τζιπ που τώρα πουλάνε μαζικά αλλά κανείς δεν αγοράζει;

Εκεί στην πείνα, δεν τους λυπάμαι καθόλου. Κρίμα μόνο στους μεροκαματιάρηδες τοπικούς επιχειρηματίες που ήταν τίμιοι και τους πήρε η μπάλα, στην χώρα που μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά γιατί σε μία χώρα που ανεβάζει στα επουράνια το ΦΠΑ και το ΤΕΒΕ κάθε λίγο και λιγάκι, και να έχουν καλές τιμές, δεν κινείται τίποτα πια.

Όλους τους άλλους δεν τους λυπάμαι, Κινέζοι, Βαλκάνια και πάλι Βαλκάνια ναι.

Rodia είπε...

Στο Λονδινο τα τζινακια και τα μπλουζακια κοστιζουν κατω απο 5 Λιρες -κανονικα, οχι σε εκπτωσεις. Υπαρχουν και τα ακριβα μαγαζια, βεβαια, αλλα εκει περα γνωριζεις οτι πληρωνεις... Εδω σε σφαζουν τα μικρομαγαζα που φερνουν βαλιτσες με ιταλικα ρουχα.. μεσω Κινας!

Ηξερα μπουτικ στη Κηφισσια που (πριν 6-7 χρονια) ψωνιζε πουκαμισα απο Ιταλια για 10-15 ευρω και τα πουλαγε 140..!!! χωρις υπερβολη.

Θα γινει μια αναταραχη για λιγο καιρο, αλλα θα στρωσει η κατασταση, που θα παει;..
Αντι να μειωνει μισθους, καλυτερο το ξεκαθαρισμα της αγορας.. να γινει επιτελους πραγματικη Αγορά και οχι μαϊμου.

pølsemannen είπε...

Kαι που να πάνε οι άθρωπες;

Στην Pουμανία; Πρέπει να είμαστε λογικοί :-P

(4 φαρμακεία και 3 βενζινάδικα σε κάθε πολυκατοικία για να σωθεί το έθνος!)

Rodia είπε...

Να πανε στα.. Σκόπια! πιο κοντα πεφτουν. ;)

Α! καθε πολυκατοικια ενα σουπερ μαρκετ -των κατοικων, να μοιραζονται τα τροφιμα, π.χ. "εχεις λιγη ζαχαρη κυρια Ευτερπη μου γιατι μας τελειωσε;"

Λιακάδα είπε...

Ροδιά μου βρίσκω πολύ καλή την ιδέα σου! Μόνο με ανταγωνισμό θα πέσουν οι τιμες! Ελευθερη αγορά λοιπόν! Αμα πια! :-)
Καλημέρα!

iam είπε...

"Ενας φιλος ειπε ότι, φυσικα, αν ειμασταν γερμανοι, ουτε καν θα περνουσε απο το νου μας μια παρομοια πραξη.."


μην το λέτε. εμένα Γερμανίδα φίλη στη βόρεια Βαυαρία μου είχε πει ότι παλιότερα έτρεχαν τα σαββατοκύριακα για ψώνια στην Τσεχία, 2 ώρες δρόμο απο την πόλη της... μετά βέβαια ανέβηκαν και οι τιμές στην Τσεχία και τώρα πλέον δεν πηγαίνουν γιατί δεν αξίζει τον κόπο.

όσο για τα καρτέλ, συμφωνώ. και να ανοίξουν όλα τα κλειστά επαγγέλματα επιτέλους! όπως επίσης και να σταματήσουν οι φόροι υπερ τρίτων και λοιπές νεοελληνικές κουτοπονηριές, που σκοπό έχουν να βγαίνουν τα χρήματα από τις τσέπες της πλειοψηφίας για να πηγαίνουν στις τσέπες ολίγων για να ζουν... αρχοντοχωριάτικα.

0comments είπε...

Άντε ελάτε όλοι στη μεθόριο να κάνουμε παρέα! Πιο φτηνά νοίκια, πιο καθαρός αέρας, πιο ανθρώπινες σχέσεις, πιο μικρές αποστάσεις, παρκάρισμα με τη μούρη, πολύς χρόνος για καφέδες, συζητήσεις, δημιουργία, μήνες που δε μοιάζουν μεταξύ τους.
Και τα ΠΣΚ σκι στο Μπάνσκο + φτηνή βενζίνη + φτηνές κρασάρες, περιήγηση στην ένθεν κακείθεν Ροδόπη.
Αλλά δεν αφήνουμε εύκολα τη μαγευτική Αθήνα να πάμε στη Μακεδονία ή τη Θράκη (εξορίες). Τρελοί είμαστε;
Κι άντε οι πολύ μεγάλοι (που δεν έχουν χωριό) ή οι μικροί ηλικιακά (φοιτητές κ.λπ) να κάτσουν στην Αθήνα. Οι άλλοι τι στο καλό κάνουν; Δε λυπούνται τον εαυτό τους και τα παιδιά τους;

Φιλιά απ' τη Δράμα

Ανώνυμος είπε...

0comments απο την Δράμα, αυτό που λες αληθεύει και είναι υπέροχο.

Όταν υπάρχουν δουλειές, και δουλειές στην επαρχία πλέον δεν υπάρχουν, ξέρω πολύ μα πολύ κόσμο που ψάχνεται να ξαναγυρίσει ούτε καν σε μικρότερες πόλεις και κωμοπόλεις, κατ' ευθείαν στα χωριά του αλλά δεν ξέρει τι να κάνει για να εξασφαλίσει ένα ανθρώπινο εισόδημα. Εγώ άφησα την Αθήνα, το έκανα αυτό, δεν το μετανιώνω αλλά τραβάω μεγάλο λούκι τώρα, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.