Σελίδες

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

η ΕΡΤ είναι μονοπώλειο;


Διάβασα εδώ ότι μόνο η ΕΡΤ έχει δικαίωμα να καλύπτει δημόσιες συγκεντρώσεις πολιτικών κομμάτων και ότι αρνείται να επιτρέψει σε άλλα κανάλια που επιθυμούν να καλύψουν τις συγκεντρώσεις αυτές με δικά τους μέσα. Επίσης, ότι ενώ κάλυψαν τη συγκέντρωση του ΚΚΕ (απόγευμα Δευτέρας 18 Απριλίου) στο Σύνταγμα, δεν έδιναν εικόνα στο άμεσα ενδιαφερόμενο κανάλι 902 και δέχτηκαν να δώσουν κατόπιν πιέσεων και μόνο αφού είχε ήδη αρχίσει ο λόγος της κας Παπαρήγα.

Είναι πράγματι έτσι; Υπάρχει σχετική νομοθεσία που απαγορεύει σε τηλεοπτικούς σταθμούς πλην ΕΡΤ να καλύπτουν δημόσιες πολιτικές συγκεντρώσεις;

6 σχόλια:

Nikatsu είπε...

Γιατί τσακώθηκε η ΕΡΤ με το ΣΚΑΪ ;
Αυτό με τις συγκεντρώσεις δεν το ήξερα.

Rodia είπε...

Ούτε'γώ ξερω τα τηλεοπτικά, μου έκανε εντύπωση, γι αυτό ρωτάω.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δεν είναι έτσι, νομίζω. Αν θυμάμαι καλά όλα τα κανάλια μπορούν να προβάλλουν μία κομματική εκδήλωση ολόκληρη (θυμίζω ότι τα δύο-τρία μεγάλα κόμματα στις τελευταίες δύο εκλογές τα κάλυψαν όλα τα μεγάλα κανάλια πλην Star και ΣΚΑΪ). Θα υποθέσω -από παλιά εμπειρία- ότι ο 902 ήθελε να πάρει το σήμα της ΕΡΤ και να έμμεσα να προβάλει την εκδήλωση, χωρίς δικά του συνεργεία. Εξάλλου, ο 902 δεν έχει τέτοια συνεργεία και δε θέλει να πληρώνει καν δικαιώματα (το τελευταίο δεν κρίνω αν είναι σωστό ή όχι, δεν έχω θέση).

Rodia είπε...

Γνωρίζεις τη νομοθεσια; Καθενας μπορει να νομιζει ο,τι θελει, ρωταω ομως για συγκεκριμενο πραγμα.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δεν είναι δυνατόν να απαγορεύεται κάτι τέτοιο. Θυμήσου παλαιότερες προβολές/καλύψεις εκδηλώσεων από ιδιωτικά κανάλια. Εσύ είσαι βέβαιη ότι απαγορεύεται με δικά τους συνεργεία (αυτό το νόημα περνά η ανάρτηση). Το νομίζω ήταν μία ευγενής έκφραση της βεβαιότητας, που απλά δεν έγινε αντιληπτή ή αποδεκτή :)

Rodia είπε...

Η ανάρτηση θέτει ένα ερώτημα και όποιος γνωρίζει απαντά. Δήλωσα και στο κείμενο αλλα και στα σχόλια ότι δεν γνωρίζω και ζητώ πληροφορίες. Μη το κουράζουμε...

Το να βγάζουμε συμπεράσματα αυθαίρετα είναι εύκολο.