Σελίδες

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Προσοχή στους ιδιοκτήτες και στους διαχειριστές


Με επισκέφθηκε μια φίλη απελπισμένη και μου είπε τον πόνο της:

«Η διαχειρίστρια μου ζήτησε να πληρώσω τα κοινόχρηστα του περασμένου μήνα, έδειξα την απόδειξη ότι τα έχω πληρώσει στην ώρα τους, ζήτησε συγγνώμη και το θέμα έληξε. Εληξε; Αμ, δε. Επειδή τυχαίνει η ίδια κυρία να είναι και ιδιοκτήτρια του σπιτιού που νοικιάζω και τον προηγούμενο μήνα ζήτησε το νοίκι του Νοεμβρίου και ορκιζόταν πως δεν το έχω πληρώσει, ενώ πληρώνω τα ενοίκια μέσα στις 5 πρώτες μέρες του κάθε μήνα. Υπόψιν ότι η κυρία δεν δίνει αποδείξεις ενοικίου και στην εφορία δηλώνει 100 ευρά λιγότερο. Της είχα πει ότι δεν μπορώ να πληρώσω δυο φορές το ίδιο νοίκι, αλλά αφού επιμένει θα έβλεπα τι θα έκανα. Προτιμώ να πληρώνω δυο φορές κοροϊδίστικα, παρά να μένει η παραμικρή αμφιβολία. Επιμένει να μη δίνει απόδειξη και τώρα που το ξανασκέφτομαι λέω μήπως το κάνει σκοπίμως. Δέκα χρόνια δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα, αλλά φαίνεται ότι η γυναίκα τά 'χει παίξει. Μια ψωροσύνταξη κι ένα νοίκι δεν τη φτάνουν να ζήσει διατηρώντας το "επίπεδο" ζωής της με τα σκυλιά και τα γατιά και τα κομμωτήρια και το χαρτάκι με τις φιλενάδες της, αλλά σάμπως εμένα μού φτάνουν, που νοικιάζω και σπίτι κι έχω και προστατευόμενα μέλη; Συγχίστηκα τόσο που θα μετακόμιζα την άλλη μέρα, αλλά πού λεφτά για μετακόμιση...»

Τί να της απαντούσα; Νομίζω ότι δεν ήθελε καν απάντηση, ένα απλό ξέσπασμα μάλλον θα ήταν. Σκέφτηκα όμως να ψάξω να βρω αντίστοιχο σπίτι για τη φίλη μου και βρήκα ένα καλύτερο, μεγαλύτερο και φτηνότερο στην ίδια περιοχή, αλλά δεν της το λέω γιατί.. μπορεί να μου ζητήσει δανεικά για μετακόμιση!

5 σχόλια:

pølsemannen είπε...

Οι εποχές που ζούσαν οι εισοδηματίες ωσάν πασάδες με 2-3 νοίκια τέλος.

Ουδέν κακόν αμιγές καλού, ίσως η εκλογίκευση της αγοράς ακινήτων να είναι το μόνο θετικό της εποχής του ΔΝΤ...

Rodia είπε...

Θυμάμαι παλιές εποχές που με το "εφ' άπαξ" αγοράζαν διαμερισμα!
Αργότερα, ήρθε μια εποχή που αγοράζαν αυτοκίνητο. Τωρα, δίνεται άραγε εφ'άπαξ;

yiannis63 είπε...

Απορώ γιατί δεν της ζητάς να σου κόβει απόδειξη. Το δικαιούσαι και επιπλέον δεν θα υπάρχουν αμφιβολίες που ως γνωστόν είναι πάντα υπερ του ιδιοκτήτη. Έχει έρθει ποτέ να σου πεί...Ω! Συγνώμη, νομίζω ότι πλήρωσες δυο φορές το ενοίκιο, για αυτό πάρε το ένα πίσω;

Rodia είπε...

Τα είπα αυτα στη φιλη μου, Γιαννη, αλλα φαινεται οτι υπαρχει μια ιδιότυπη σχεση μεταξυ τους.. τι να υποθεσω; κατι σαν θύτη και θυματος!

Μεταξυ μας, νομιζω οτι μου τα ειπε ολα αυτα για να με βολιδισκοπήσει αν εχω να της δανεισω για να μετακομισει -πράγμα αδυνατο για μενα- οπότε δεν την ενθαρρυνα.

Rodia είπε...

Ανεβαίνει αλματωδώς η θέαση αυτού του ποστ και αναρωτιέμαι αν έχουν πολλοί συμπολίτες πρόβλημα με τα κοινόχρηστα και τους σπιτονοικοκύρηδες ή αν τραβαέι ο τίτλος τα κουτσομπολίστικα κοινωνικά στοιχεία. Τι άραγε να συμβαίνει;