Σελίδες

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Η έκρηξη του ηφαιστείου και το ΔΝΤ


Ενα ωραίο σενάριο, βασισμένο στη νοημοσύνη της Γαίας: Παλιά, είχα διαβασει το βιβλιο «Γαία, Το ανθρώπινο ταξίδι από το χάος στον κόσμο» της ελληνιδας συγγραφεως Γκέρυ Σαχτούρη, που με είχε εντυπωσιάσει. Παρουσίαζε μια θεωρία όπου ο πλανήτης Γη θα μπορούσε να είναι ένας ζωντανός οργανισμός με νοημοσύνη, κλπ. Επεκτείνοντας τη θεωρία της συγγραφέως του βιβλίου αυτού -και να με συγχωρεί για τη σατιρική μου διαθεση, για την οποία δεν ειμαι εντελώς σίγουρη!- περιγράφω με λίγα λόγια το δικό μου σενάριο συνδυάζοντας τα πρόσφατα γεγονότα με τη νοημοσύνη του πλανήτη μας.

Η Γη που μας φιλοξενεί, λοιπόν, δεν είναι καθόλου απίθανο να έχει ενοχληθεί από τη διαρκή μιζέρια που δέρνει τα παιδιά της και δίνει τα δικά της σήματα καπνού με τη μορφή διαφόρων καταστροφών όπως η έκρηξη του ηφαιστείου της Ισλανδίας αμέσως μετά την οικονομική κατάρρευση της χώρας αυτής. Δεδομένου ότι έχουμε κι εμείς εδώ ηφαίστεια, ένα στη Σαντορίνη κι ένα στη Νίσυρο, είναι απίθανο άραγε να δούμε κάποιο απο αυτά να εκρήγνυται; Ας ελπίσουμε μόνο να είναι η έκρηξη -αν συμβει βεβαίως- ανάλογη με τη κρίση που περνάμε, δλδ, να προκληθουν μικρότερες βλάβες απο εκείνες που προκάλεσε το ισλανδικό ηφαίστειο.

3 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Κι όμως δες τη φωτό σου. Έχει κεραυνό που πηγάζει από τα σύννεφα, το θείο, το άζωτο και το οξυγόνο του ηφαιστείου. Αυτό συν τις χημικές πιέσεις δημιουργούν από ανόργανα στοιχεία οργανικές ενώσεις (αμινοξέα) ως πρωτογενή κυτταρικά στοιχεία.

Artanis είπε...

Μπα, σύμπτωση είναι...
Δεν λέει το ηφαίστειο "βολεύει την Πέμπτη, μεταξύ 3-5 να εκραγώ;"
Σκάει, και δεν πάει να σκάμε όλοι εμείς...Όποτε είναι η ώρα του, εκρυγνύεται...
Κι όσο είναι να κρατήσει, θα κρατήσει...

celin είπε...

Η Αιτη ισοπεδωθηκε,η Χιλη υπεστη πληγμα,τωρα εχουμε κ τα ηφαιστεια της Ισλανδιας
Λογικα ειναι τυχαια ολα αυτα αλλα αν δεν ειναι κ οντως η Γη εκδικειται,θα ηθελα να τη παρακαλεσω να αρχισει να ισοπεδωνει τις Μητροπολεις του Καπιταλισμου κ οχι φτωχοπεριοχες[να βλεπεις τα golden boys της Γουωλ Στρητ η του Σιτυ να τρεχουν πανικοβλητοι να σωθουν απο τον ουρανο που θα πεφτει στο κεφαλι τους,τι ωραιο θεαμα που θα ηταν!]
Αλλα αν θυμηθεις κατι τσουναμι στην Ασια,κατι τυφωνες στη Νεα Ορλεανη,σα να μη μας τα λεει καλα κ η Μητερα Γη,ακομα κ οι φυσικες καταστροφες σε αυτον τον κωλοπλανητη,ταξικες ειναι