Σελίδες

Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Κορινθιακός και Γκιώνα: Τιιιιι τρέχει..???

Τι ετοιμάζεται για τον Κορινθιακό; Ενα κοστουμάκι αλα Πέραμα; αλα Ελευσίνα;
Petition:
http://www.gopetition.com/online/21652.html
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΩΣΤΕ Ο ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ:
► Θάλασσα παράνομου και ασύδοτου πλουτισμού των πολυεθνικών εταιριών και των ολίγων, σε βάρος της υγείας, της ψυχής και της αξιοπρέπειας μας,
► Θάλασσα υδάτινος δρόμος, χαβούζα σαπιοκάραβων, φορτωμένων με χιλιάδες τόνους εισαγόμενου κονιορτοποιημένου λιθάνθρακα και άλλων χημικών.
► Θάλαμος αερίων λόγω των εκατομμυρίων τόνων διοξειδίου του άνθρακα, οξειδίων του αζώτου και του θείου, αιωρουμένων σωματιδίων και τέφρας, που θα εκπέμπονται μαζί με θερμότητα από τις ενεργειακές μονάδες, ενισχύοντας το φαινόμενο του θερμοκηπίου, αλλάζοντας το κλίμα όλης της περιοχής, προκαλώντας όξινη βροχή, βλάπτοντας εγκληματικά την υγεία των κατοίκων.
► «Νεκρή θάλασσα» λόγω της συνεχιζόμενης απόθεσης εκατοντάδων χιλιάδων τόνων ετησίως κόκκινης λάσπης, βαρέων μετάλλων και καρκινογόνων ουσιών και των τεράστιων ποσοτήτων νερού για την ψύξη των βιομηχανιών που θα αυξήσουν τη θερμοκρασία της θάλασσας και θα εξαφανίσουν τους έμβιους οργανισμούς.
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ:
Είμαστε αλληλέγγυοι και συμμετέχουμε στο δικαστικό αγώνα της Οικολογικής Κίνησης Αντίκυρας "Η ΑΡΤΕΜΙΣ" γιατί:
Θέλουμε τον Κορινθιακό γαλάζιο, θάλασσα επικοινωνίας, θάλασσα συνεργασίας, θάλασσα ανάπτυξης για όλους τους ανθρώπους του.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. Διεκδικούμε άμεσα αυστηρό καθεστώς προστασίας
ΟΧΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΛΕΙΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ

*** *** *** ***

Τι τρέχει στη Γκιώνα που δεν είναι αγριοκάτσικο;
http://symparataxi.blogspot.com/
Η πρόσφατη απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής για συγχώνευση των 29 Φορέων Διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών σε 13, ανά διοικητική περιφέρεια, στο πλαίσιο της προσπάθειας για εξοικονόμηση πόρων και εξορθολογισμό της λειτουργίας του Δημοσίου αποτελεί εξοργιστική απόδειξη της πάγιας αδιαφορίας της Κυβέρνησης για την προστασία του φυσικού μας πλούτου.Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις Αρκτούρος, Αρχέλων, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Καλλιστώ, Δίκτυο Μεσόγειος SOS, MΟm, Greenpeace και WWF Ελλάς τονίζουν πως η σκανδαλώδης αυτή πρωτοβουλία της Κυβέρνησης έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από περιβαλλοντικά ατοπήματα.
Η προτεινόμενη «περικοπή εξόδων» δεν πρόκειται να συμβάλει στην κάλυψη του δημοσιονομικού χρέους της χώρας, ενώ θα μεγεθύνει υπέρμετρα το ήδη τεράστιο οικολογικό έλλειμμα της Ελλάδας.
http://symparataxi.blogspot.com/2009/05/blog-post_28.html
...σας περιμένουμε Παρασκευή, 29 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα στο Πολυτεχνείο, στη μεγάλη εκδήλωση για τη Σωτηρία της Γκιώνας.

ΝΔ και ξερό ψωμί, να συνεχίσει ο πρωθυπουργός την πρόοδο! :)
Αν είναι τόσο καλά τα έργα αυτά και τόσο ωφέλιμα για τη χώρα και το ντόπιο πληθυσμό, γιατί δεν πάει να τα κάνει στο χωριό του; Επειδή δεν κάνει ρουσφέτια -μάλλον, υποθέτω.

-->> όποιος γνωρίζει και άλλα καυτά θέματα -ζεματιστά, λέμε- να ενημερώσει γιατί δεν διαθέτουμε πόρους και κονδύλια να τρέχουμε επιτόπου εις τα επαρχιακά διαμερίσματα της χώρας.

8 σχόλια:

Unknown είπε...

Χωρίς τις τεχνικές μελέτες που αποδεικνύουν τα λεγόμενα, μάλλον αδυνατώ να τα προσυπογράψω, παρότι θα προτιμούσα κι εγώ πιό ολοκληρωμένα συστήματα ηλεκτροδότησης.
Ταυτόχρονα με όλα αυτά πάντως, καλό θα ήταν να τονίζεται και πως πρέπει να ελαττωθεί η κατανάλωση ενέργειας στα βιώσιμα επίπεδα, αλλιώς θα φάμε τόννους τοξικών και άλλων γιατί... μας αρέσει να... φωτιζόμαστε!

Rodia είπε...

Πέτυχα χτες ενα ντοκυμαντερ για ενα βελγικο χωριο όπου μια ανεμογεννητρια καλυπτει τις ενεργειακες αναγκες 300 περιπου κατοικιων!

..σκέφτηκα λοιπόν.. Μήπως να αραιώναμε λιγουλάκι; Μήπως αυτη η μεγαλη συγκεντρωση ανθρώπων στα τεραστια οικιστικα συγκροτηματα που λεγονται ΠΟΛΕΙΣ ειναι το βασικο προβλημα;.. λεω.. μήπως..

Unknown είπε...

Οι σημερινές πόλεις είναι μη-βιώσιμοι σχηματισμοί.
Μεγάλη πυκνότητα πληθυσμού, απομάκρυνση από την παραγωγή, εξαναγκασμός σε υπέρμετρες μεταφορές, απώλειες στις μεταφορές, συσσώρευση απορριμμάτων κοκ…

Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός πως οι ΑΠΕ μόνες τους, χωρίς σταθερή ενεργειακή βάση να στηρίξει το μίγμα, δεν μπορούν να δώσουν λύσεις (δε φτάνει το να καλύπτει τις ανάγκες, πρέπει να είναι και συνεχής διεργασία).

Εν γένει πάντως, είμαι υπέρ της πλήρους απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα ώστε να μηδενισθεί ο ρυθμός συσσώρευσης στη φύση. Αυτό όμως απέχει απ’ το να καταδικάσω το κάθε τι, χωρίς πρώτα να δω την τεχνική μελέτη που το αφορά.

Rodia είπε...

Τη στιγμή που "περιμενεις τεχνικη εκθεση.." κλπ, σημαινει οτι μπορεί και να μη καταδικασεις, άρα αφήνεις περιθωριο να αποδεχτεις μια εφαρμογη που θα διαιωνισει την κατασταση που βρίσκεις μη βιώσιμη! Λογικό άλμα;

Unknown είπε...

Όχι. Διότι η μετάβαση από το ένα σημείο στο άλλο είναι αναγκαστικά σταδιακή (αλλιώς θα μείνεις κάμποσο καρό χωρίς ρεύμα) και κατά δεύτερο λόγο, δεν έχει διευκρινισθεί ακόμα ποιά θα ήταν η πιο αποτελεσματική βάση, ούτε έχει υιοθετηθεί. Μέχρι τότε λοιπόν, είμαστε "καταδικασμένοι", είτε να πάψουμε να χρησιμοποιούμε ρεύμα, είτε να στηριχθούμε στα ορυκτά καύσιμα, ελαττώνοντας σταδιακά τη χρήση τους, μέχρι να απεξαρτηθούμε.

Unknown είπε...

A και λάβε σοβαρά υπόψη σου πως οποιαδήποτε "οικολογική" κίνηση δεν έχει κατανοήσει πως το πρώτο βήμα προς τη βιωσιμότητα είναι ο υπολογισμός και η εφαρμογή της "βιώσιμης" κατανάλωσης, είναι εντελώς ελλιπής και μη εφαρμοζόμενη.

Rodia είπε...

Δεδομένης της σταδιακης μεταβασης, με την ανάπτυξη μικρών μονάδων που θα εξυπηρετούν μικρα οικιστικα συνολα, θα αποφορτίζεται η κατα τοπους κεντρικη μοναδα, οπότε θα μπορεί να μειωνει σιγα σιγα την κινητηρια δυναμη της.
Γιατί λοιπόν να τρέξουμε να στήσουμε νέες μοναδες παραγωγης, τη στιγμη που θελουμε να ξεφυγουμε απο αυτη την κατασταση; απο τη λογικη της συγκεντρωτικης λυσης εννοω...

Τις οικολογικες κινησεις δεν τις βρισκω αρκετα ωριμες στη χωρα μας. Ψαχνονται ακομα σε πολλα σημεια.

Unknown είπε...

Διότι κατ' αρχάς στο όλο κείμενο δεν παρουσιάζεται η διασύνδεση με το συνολικό δίκτυο, κατά δεύτερο, η πραγμτικότητα της κοντινής Αθήνας δεν αποτελεί "μικρό οικιστικό σύστημα" και κατά τρίτο λόγο, η σταθερή βάση θα πρέπει να είναι ικανή να εργάζεται κεντρικά, ανακατευθύνοντας φορτία όπου κρίνεται απαραίτητο.
Συνεπώς παραμένω στην αρχική μου εκτίμηση: Δεν διαθέτω αρκετά στοιχεία για να προσυπογράψω ούτε τη δημιουργία, ούτε την καταδίκη ενός τέτοιου έργου.