Σελίδες

Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

επιχειρηματίες, οι καινούργιοι νεόπτωχοι

Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό, λέει η παροιμία και είναι σωστή. Στην αρένα που λέγεται κόσμος των επιχειρήσεων, όποιος πρόλαβε τον Κύριον είδε! Οποιος πρόλαβε να έχει πρώτος την καλή ιδέα, την πιασάρικη, αυτή που θα τραβήξει τους αγοραστές προς το προϊόν του δηλαδή. Αυτά ξέραμε παλιά, γιατί τώρα τα πράγματα αλλάξαν και δεν φτάνουν οι ιδέες και η γρηγοράδα να τις προβάλεις μη τυχόν σε προφτάσει κάποιος άλλος. Οχι. Σήμερα δεν παλεύουν ψαράκια μικρομεσαίου βεληνεκούς μεταξύ τους, αλλά μερικές δεκάδες καρχαρίες με μιλιούνια αφρόψαρα. Μάλιστα.

Ετσι, όποιος πάει να παίξει τον επιχειρηματία πρέπει να ξέρει ότι αποκλείεται να πετύχει ο,τιδήποτε αν πηγαίνει με το σταυρό στο χέρι, που λένε. Πρέπει να είναι αποφασισμένος ότι πράγματι θα "παίξει" το ρόλο του επιχειρηματία, αλλά επιχειρηματίας δεν θα είναι και ούτε πρόκειται να γίνει ποτέ του. Θα είναι ένας επιχειρηματίας κομπάρσος, πίσω από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του θεάματος που λέγεται "επιχείρηση". Ο τελευταίος τροχός της αμάξης κι ακόμα κάτι λιγότερο: ένα ψευτομπουλόνι, μια μούφα, ένας γρύλος, το πολύ ένα αμορτισέρ. Αμάξι ολόκληρο και πλήρες, με όλα τα σέα του, αποκλείεται, έστω και 600αράκι. Ούτε καν μια μηχανή, ούτε και ποδήλατο ακόμα.

Αυτός θα είναι το πεντάλ
που θα το πατάνε άλλ...

Χαίρετε. Αμα δεν καταλάβατε, δεν φταίω. Για δοκιμάστε και ενημερώστε τι θα πετύχετε!

-->> μετά ρωτάν γιατί οι νέοι κυνηγάν θέσεις στο δημόσιο τομέα. Εμ, έμεινε και τίποτ'άλλο; Χαίρετε, σας χαιρέτισα;
-->> οι παλιότεροι νεόπτωχοι είναι οι σπουδασμένοι, π.χ. οι ταξιτζήδες με δίπλωμα ΕΜΠ και οι πιτσαδόροι με πτυχίο ιατρικής.

3 σχόλια:

Ektoras είπε...

Παγκοσμιοποιηθήκαμε βλέπεις... 10 πολυεθνικοκαταστήματα, πουλάνε από καρφίτσες μέχρι αεροπλάνα. Απλά οι μικροί προσπαθούν να την παλέψουν αν και κλείνουν σωρρηδών (ανορθόγραφο). Έτσι σε λίγο ακόμα καιρό, θα γίνουμε επιτέλους Αγγλία και Αμερική μεγαλεία ε; Θα κλείσουν δλδ. όλοι και θα μείνουμε με τα πολυεθνικουπερκαταστήματα (λέγε με και καρτέλ και μονοπώλιο). Ήδη αυτοί κουμαντάρουν την αγορά

Rodia είπε...

Μακάρι να γινόμασταν Αγγλία και Αμερική! Τουλάχιστον εκεί πουλιούνται τα δικά μας (ή αντίστοιχα με τα δικά μας) προϊόντα στη μισή τιμή!!!
.λες και υπάρχει διεθνής συνομωσία να είναι στη χώρα μας οι τιμές στα ύψη..
(σα να θέλει κάποιος να μάθει πόσο αντέχει του έλληνος ο τράχηλος -και το πορτοφόλι)

kopria είπε...

Απ'ότι φαίνεται του Έλληνα ο τράχηλος πολύ υπομένει. Γι'αυτό και δεν κάνει κάτι να αλλάξει τίποτα...