Σελίδες

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Παιδί-θαύμα ή θύμα πλεκτάνης;

Η υπόθεση του νεαρού (21 χρονών) Γιεγκόρ Σεβιλιόφ, ο οποίος κρατείται στις φυλακές της Κώ, ξεδιπλώνεται στο άρθρο του Real News και μου κάνει εντύπωση που δεν έχει βουίξει ακόμα ο τόπος. Μεταφέρω εδώ την εκδοχή του νεαρού, αν όμως επισκεφτείτε την πηγή (σύνδεσμος κάτω κάτω) θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει ένα τεράστιο παρασκήνιο, σχετικό με ψυχροπολεμικές ταχτικές, ΗΠΑ, πρώην ΕΣΣΔ, πράκτορες, επιστήμονες, ΝΑΣΑ, Κοντολίζα, όπλα ψυχοσωματικής επίδρασης στις μάζες, κλπ κλπ, σκέτο σενάριο Ιαν Φλέμιγκ λέμε και ανώτερο.
Το ερώτημα είναι: Γιατί, καθώς δείχνουν τα πράγματα, ένα παιδί πληρώνει το "λάθος" του πατέρα του ή γιατί οι ΗΠΑ "διεκδικούν" τον επιστήμονα πατέρα ταλαιπωρώντας το γιο του με κατηγορίες -ως φαίνεται- ξεκάρφωτες;
ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ εκδοχή για την υπόθεση δίνει μέσα από τις φυλακές της Κω, όπου κρατείται από τις 10 Μαΐου 2008, ο Γιεγκόρ Σεβιλιόφ. Αν και το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης πιστεύει ακράδαντα ότι πρόκειται για τον χάκερ με τα ψευδώνυμα «Eskalibur» και «Esk», εκείνος δηλώνει «αθώος, λάτρης του ελληνικού πολιτισμού, παιδί με αρχές και καλός φοιτητής...».

«Ηρθα τον Μάιο για διακοπές στη Ρόδο, μαζί με την κοπέλα μου Αναστασία», μας είπε. «Μέχρι τότε είχα κάνει ταξίδια μόνο στη Ρωσία και την Πολωνία και μόνο μία φορά ταξίδεψα μακρύτερα, στη Γαλλία. Μάλιστα τότε ήμουν ήδη καταζητούμενος, αλλά δεν με ενόχλησε κανείς... Ο πατέρας μου είναι γνωστός επιστήμονας, και η μητέρα μου διευθύντρια βιβλιοθήκης. Με μεγάλωσαν με αρχές. Δεν έκανα ποτέ κάτι επιλήψιμο στη ζωή μου. Ημουν πάντα καλός μαθητής και φοιτητής. Ηταν μεγάλο σοκ για μένα όταν με συνέλαβαν ως κοινό εγκληματία στη Ρόδο μπροστά στα μάτια της κοπέλας μου και δεν θα το ξεπεράσω ποτέ στη ζωή μου...».

Γιατί πιστεύετε ότι σας συνέλαβαν; Γιατί σας κατηγορούν οι ΗΠΑ;

Να μου εξηγήσουν και μένα. Γιατί ταλαιπωρούμαι άδικα τόσο καιρό; Με ποια στοιχεία;
Υπάρχουν μόνο οι καταθέσεις ενός εισαγγελέα, ενός ανακριτή και ενός πράκτορα της γνωστής στον κόσμο Secret Service. Ποιος πιστεύει ότι σε ηλικία 14 χρόνων, ενώ δεν γνώριζα καλά καλά αγγλικά και μόλις μάθαινα πώς λειτουργεί ένας Η/Υ, κατάφερνα να μπαίνω σαν πολύπειρος χάκερ στα δίκτυα των αμερικανικών τραπεζών και να παίρνω αριθμούς πιστωτικών καρτών που τους πουλούσα σε τρίτους;
Επειδή, μάλιστα, δεν είχα ποτέ τραπεζικό λογαριασμό, υποστηρίζουν ότι δεν έπαιρνα εγώ τα χρήματα αλλά ενήλικοι που δούλευαν για μένα! Δηλαδή δεν ήμουν μόνο χάκερ, αλλά και μεγάλος μαφιόζος, που είχα στήσει διεθνές κύκλωμα υποκλοπής κωδικών. Μόνο που ήμουν 14 ετών. Τους διέφυγε αυτή η λεπτομέρεια. Λένε ακόμα ότι χρησιμοποιούσα για τις δήθεν παράνομες συναλλαγές μου λογαριασμούς ψηφιακού χρήματος, στους οποίους δεν είχα βάλει ποτέ χρήματα, αλλά τους είχα ανοίξει υποχρεωτικά για να μπορώ να συμμετάσχω με φίλους μου σε on line παιχνίδια στο internet. Αυτή ήταν και η μόνη μου ενασχόληση με το διαδίκτυο.

«Πολλά τα λάθη»

Ο νεαρός Ουκρανός ελπίζει, όπως λέει, ότι «οι ελληνικές αρχές θα αντιληφθούν το λάθος. Εναν χρόνο κλεισμένος στις ελληνικές φυλακές σκέφτομαι ατελείωτες ώρες για να καταλάβω πώς με έμπλεξαν οι Αμερικανοί σε αυτή την υπόθεση, αλλά δεν μπορώ να το κατανοήσω».
«Στην υπόθεση αυτή», υποστηρίζει, «υπάρχουν πολλά "περίεργα λάθη". Οταν μας έδωσαν την αίτηση έκδοσης, διαπίστωσαν οι δικηγόροι μου ότι άλλα εγκλήματα ανέφερε το σήμα της Ιντερπόλ και άλλα το ένταλμα σύλληψής μου της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Και όχι μόνο αυτό. Πρόσθεσαν στην αίτηση και δεύτερο ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε δέκα ημέρες μετά τη σύλληψή μου στην Ελλάδα για ένα σωρό άλλα εγκλήματα. Νομίζω ότι απλά ζω έναν εφιάλτη, που κάποια στιγμή θα τελειώσει και θα ξυπνήσω χωρίς να έχει συμβεί τίποτα από αυτά».
-->> via radiobubble/Η φωνή του Πινγκουίνου #6
-->> Ολόκληρο το άρθρο εδώ:-->>
http://www.radiobubble.gr/files/u14/seviliof.pdf


3 σχόλια:

Stelios Frang είπε...

Ας πουλάει τρέλα ο μικρός, δεν θα φανεί στη δίκη ότι έκανε κάτι από αυτά που τον κατηγορούν; Τί κερδίζει με την άρνηση των πάντων, αφού δεν τον βοηθάει αυτό να βγει έξω;

Απ' την άλλη μεριά, αν ψάχνουν οι Αμερικάνοι για εξιλαστήριο θύμα, δεν θα εύρισκαν κάποιον που δουλεύει σε υπολογιστές και έχει την πείρα που θα έκανε την κατηγορία αληθοφανή;

Περίεργα μου φαίνονται αυτά, κάποιες σημαντικές πληροφορίες λείπουν!

Και γιατί τον κρατάνε εδώ στη φυλακή; Αν αποδειχθεί ότι έγινε λάθος, οι άλλοι θα ζητήσουν απλά συγγνώμη (λόγω έμφυτης ευγένειας) κι εμείς θα πληρώνουμε αποζημίωση (ως μόνιμα κορόιδα)!

Rodia είπε...

Στέλιο, διάβασες ολόκληρο το άρθρο;
Μπερδεμένα πράγματα...

Οσο για την "άρνηση των πάντων", ποιος θα παραδεχόταν κάτι που δεν έχει κάνει επειδή "αυτό τον βοηθάει να βγει έξω"; Είναι δυνατόν;!

Ανώνυμος είπε...

@s.frang : αν δεν κάνω λάθος οι φυλακές στην Κω είναι από τις θεωρούμενες "καλές" φυλακές στην Ελλάδα, και μάλιστα πέφτει βύσμα για να πάει κανείς εκεί. Άρα ο νεαρός θα πάρει μια καλή γεύση από τις φυλακές.
Έπειτα το αν μπλέξει και πως είναι (και θα είναι) πάλι μια χαοτική ιστορία - αν μπλέξεις - ακόμα κι αν έχεις δίκιο - ΕΜΠΛΕΞΕΣ.
Πολύ σωστά αναφέρεις ότι λείπουν πολύ σημαντικές πληροφορίες - ή μάλλον λείπει μόνο ένα πράγμα: η αλήθεια

@ Rodia: αγαπητή Rodia η άρνηση των πάντων δεν τεκμαίρει ενοχή ούτε και αθωότητα. Ο πατέρας μπορεί να έχει δίκιο (ότι αυτόν θέλουν) και από την άλλη δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι είναι ορθό αυτό που λέει ο νεαρός, ότι δηλαδή σε ηλικία 14 ετών δεν μπορεί να είναι ένας super hacker. Εξάλλου οι πιο δημιουργικοί και επιθετικοί χάκερς τέτοια ηλικία έχουν. Και θα έχουν...

worldcity