Σελίδες

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

old american music -8

Στο Radiobubble, φυσικά... Ελάτε να με ακούσετε!

Ανεβαίνει σε λίγες ώρες η όγδοη εκπομπή με τον Victor Borge και τον Vic Valenti. Με αυτή την εκπομπή συμπληρώνεται το γράμμα -V- και περνάμε στο γράμμα -Τ- στην επόμενη εκπομπούλα, με τις υγείες μας!

Στη φωτό το φαινόμενο Victor Borge, ένας σπουδαίος αμερικανός καλλιτέχνης γεννημένος στη Δανία από εβραίους γονείς, που διέπρεψε όχι τόσο στον "κλασσικό" κόσμο της μουσικής αλλά κυρίως ως σόουμαν, σατιρικός καλλιτέχνης, με απέραντο χιούμορ και απίστευτες μουσικές εκτελέσεις. Η πιο γνωστή του "εφεύρεση" είναι η Inflation Language, ένα ξεκαρδιστικό εύρημα ενός πανέξυπνου σπινθηροβόλου πνεύματος.

Στα χρόνια λίγο πριν τον πόλεμο του '40, αλλά κυρίως μετά από αυτόν, ο Victor Borge "δίδαξε" μουσική στον κόσμο των ΗΠΑ με τον αστείο τρόπο του, ένα τρόπο που μακάρι να τον είχαν όλοι οι δάσκαλοι!

Στην εκπομπούλα μου παρουσιάζω οχτώ κομμάτια εκτελεσμένα από αυτό το αστέρι, καθώς και δυο κομμάτια με τον πιανίστα τζαζ Vic Valenti και την ορχήστρα του, για τον οποίο όμως πολύ λίγα πράγματα είναι γνωστά και παρακαλώ όποιον βρει πληροφορίες γι αυτόν τον καλλιτέχνη να ενημερώσει. Μπορεί και να μη ξέρω να ψάχνω αρκετά αποτελεσματικά, τι να πω... Το μόνο που βρήκα είναι ότι πράγματι υπάρχει, μια και παρουσιάστηκε στο The Phil Regan Show με την ορχήστρα του κάπου στην Καλιφόρνια, στις 2 Ιανουαρίου 1951 και πέραν τούτου ουδέν. Μου κάνει εντύπωση, επειδή είναι σπουδαίος πιανίστας τζαζ -εκτός αν έπαψα να ακούω καλά!

Ενα βίντεο αποκαλυπτικό για το ταλέντο του μάγου του πιάνου Victor Borge:

Victor Borge (Pyotr Tchaikovsky, Frederic Chopin, Johannes Brahms, Franz Liszt, Johann Sebastian Bach, Richard Wagner, Ludwig van Beethoven, Wolfgang Amadeus Mozart, Johann Strauss, Irving Berlin & Modern Music) - Variations on "Happy birthday to you"



http://www.youtube.com/watch?v=Ajg7FlPv0HU
From: LindoroRossini



Δεν υπάρχουν σχόλια: