Σελίδες

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

blogme.gr ~ ενα διαδικτυακο παραμυθι

Μια φορα κι εναν καιρο, υπηρχε ενα καλο παιδακι που το λεγανε Αντωνη και ηταν πολυ φτωχο. Για τουτο ειχε παρει επιδοτηση απο τον Οαεδ, ενα καλο κυριο που βοηθουσε τους ανεργους, ωστε να στησει μια δουλιτσα να βγαζει τιμια το ψωμακι του.

Εστησε τη δουλεια του ο Αντωνης, μια εργασια που του αρεσε και ηταν και πολυ μοντερνα για την εποχη. Εσιαξε ενα σερβερ που φιλοξενουσε ψηφιακα ημερολογια (blogs τα λεγανε τοτε) για να διευκολυνει τις επισκεψεις των χρηστων του διαδικτυου μεταξυ τους, αλλα και για να μαθαινουν οι νεοι χρηστες τι ειναι διαδικτυο, κατι που δεν ηταν και πολυ γνωστο εκεινη την εποχη στη μακρινη χωρα που κατοικουσε ο Αντωνης.

Οπως μονο στα παραμυθια συμβαινει, ενας κυριος που εβγαζε το ψωμι του πουλωντας βιβλια γεματα βλακειες, νευριασε που ενα ημερολογιο τον σατιριζε και ξεσκεπαζε τις σαχλαμαρες του, επειδη τοτε κανεις σχεδον δεν καταλαβαινε οτι στα ημερολογια του ο κοσμος μπορει να γραφει ο,τι θελει. Ο κυριος αυτος εψαχνε παντου να βρει ποιος του χαλουσε τη δουλεια ξεσκεπαζοντας τις ανοησιες που εγραφαν τα βιβλια που πουλαγε, αλλα δεν εβγαζε ακρη.

Το σατιρικο ημερολογιο το φιλοξενουσαν πολλοι σερβερ, αλλα κανεις σερβερ που σεβεται τον εαυτο του δεν δινει στοιχεια των χρηστων του. Αλλωστε, ενας σερβερ ειναι ενα απλο μηχανημα και κανει ο,τι ακριβως το εχουν προγραμματισει και, επισης, δεν εχει καμια ιδεα τι περιεχουν τα διαφορα ημερολογια και σελιδες που περνουν απο μεσα του: ενα μηχανημα δεν εχει κριση ουτε ξερει να διαβαζει.

Ακομα, ενα μηχανημα δεν ελεγχεται απο τον κυριο του, οπως π.χ. δεν μπορουμε να επεμβαινουμε στη λειτουργια της ηλεκτρικης κουζινας και της σκουπας περα απο το να παταμε το κουμπακι που αναβει και σβηνει τις συσκευες.

Ετσι, ο κυριος αυτος δεν μπορουσε να βρει ποιος ηταν εκεινος που ειχε καταλαβει τις απατες του και τον ξεσκεπαζε στον κοσμο του διαδικτυου, που ηταν ελαχιστοι ανθρωποι τοτε, αρα δεν κινδυνευε ουσιαστικα η επιχειρηση του μια και απευθυνοταν στο πλατυ κοινο απο τα καναλια της τιβι που μετεδιδαν τις -διαφημιστικες για τα χαζοβιβλια- εκπομπες του, τις οποιες παρουσιαζε ο ιδιος.

Μια μερα, η τυχη ευνοησε τον κυριο που πουλουσε βιβλια απο την τιβι και πετυχε ενα σερβερ που φιλοξενουσε (και αυτο, οπως και πολλα αλλα μηχανηματα) το ημερολογιο που τον σατιριζε. Ο σερβερ ηταν αυτος που ανηκε στον Αντωνη. Φανταστηκε λοιπον οτι, αν τα καταφερνε να εξαφανισει το μηχανημα του Αντωνη, θα τρομαζε και τους αλλους σερβερ και κατοχους αλλων ημερολογιων που επισκεπτοντουσαν και γελουσαν με τα εξυπνα αστεια που σατιριζαν τη βλακεια. Λες και η βλακεια εξαφανιζεται οταν εξαφανιζονται εκεινοι που την αντιλαμβανονται!

Ηταν θεμα χρονου τωρα να βρεθει ο καταλληλος τροπος να βγαλει τον Αντωνη και το μηχανημα του απο τη μεση. Το οτι εξαιτιας του θα καταστρεφοταν η ζωη ενος ανθρωπου, ουτε καν το σκεφτηκε. Συνεννοηθηκε λοιπον με κατι συμβουλους που ειχε -ποστα_κομποστα τους ελεγε- και καταφεραν καποιον φουκαρα εισαγγελεα να γραψει μια παραγγελια για να ελευθερωθουν τα χερια των αστυνομικων ωστε να δεσμευσουν τα χερια του Αντωνη σε χειροπεδες.

Δεν ηταν και πολυ δυσκολο αυτο τοτε, επειδη οι μεγαλοι σε ηλικια (κυριως) ανθρωποι δεν γνωριζαν και πολλα απο διαδικτυο και οσα γνωριζαν ηταν οι παπαριες περι επικινδυνοτητας του ιντερνετ που διεδιδαν τα καναλια της τιβι. Βλεπετε, το κρατος δεν ειχε δραστηριοποιηθει και πολυ για τη διαδοση του μεσου -ακομα.

Μια νυχτα λοιπον, ισως για να ειναι πιο τρομαχτικο, μπουκαρισαν μερικοι αστυνομικοι με τον εν λογω εισαγγελεα στο σπιτι του Αντωνη, τον συνελαβαν και τον οδηγησαν στη φυλακη (αυτοφωρο αδικημα) με χειροπεδες, αφου πηραν και το σκληρο δισκο απο το μηχανημα του -την μοναδικη του περιουσια δηλαδη.

Ευτυχως, εκεινες τις μερες γινοταν ενα Συνεδριο για το διαδικτυο στην πολη του Αντωνη, οπου ηταν παρων και ο πρωθυπουργος της χωρας και εβγαλε και λογο που ελεγε τι καλο κανει η διαδοση της πληροφορικης, κλπ, και ηταν προσκαλεσμενοι στο Συνεδριο αυτο χρηστες του ιντερνετ απο ολοκληρο τον κοσμο. Ετσι, αμεσως μολις εγινε γνωστη η ειδηση της αδικης συλληψης του Αντωνη, διαδοθηκε σε ολοκληρο τον κοσμο χωρις πολυ κοπο.

Ο Αντωνης αφεθηκε ελευθερος αμεσως, αλλα επειδη το αδικημα ηταν αυτοφωρο και η επεμβαση του εισαγγελεα ηταν αυτεπαγγελτη, και μη ρωτατε τι σημαινουν ολα αυτα τα νομικιστικα, το μονο που εχω καταλαβει ειναι πως ο Αντωνης δεν μπορει να ξεφυγει απο αυτη την κακοτυχια αν δεν δικαστει γιατι με τη διαδικασια της συλληψης του ο μηνυτης δεν γινεται να αποσυρει τη μηνυση!

Εκτοτε, ο μηνυτης εχει γινει "ρομπα" επανειλλημενως σε διαφορες τηλεοπτικες εκπομπες, γινεται "ρομπα" κι απο μονος του στα διαφορα βιντεα που ανεβαζει ο ιδιος στο διαδικτυο για να διαφημιζει τα αχρηστα προιοντα του. Το δυστυχημα ειναι οτι αρνειται να γινει αλλη μια φορα "ρομπα" παρισταμενος στην παρωδια δικης για αδικημα_που_δεν_υπαρχει, ωστε να ηρεμησει ενας αδικημενος εξαιτιας του ανθρωπος, ο Αντωνης δηλαδη.

Δυο φορες αναβληθηκε η δικη εξαιτιας του μηνυτη βιβλιοπωλη και τη δευτερη φορα μαλιστα η αιτια ειναι φανερα γελοια: Δεν τον βρηκαν, λεει, να του επιδωσουν την κληση να παραστει στο δικαστηριο! Τη στιγμη που τη διευθυνση του τη λεει εκατο φορες τη μερα στις εκπομπες του στα καναλια, τη στιγμη που ο δικηγορος του ηταν παρων για να ζητησει (και να παρει!) αναβολη, τη στιγμη που το διαδικτυο ειχε βουηξει απο τις αναγγελιες της ημερομηνιας και του τοπου και του χρονου εκδικασης της υποθεσης, ο κυριος αυτος δεν ειχε παρει χαμπαρι, λεει, και θελει να τον πιστεψουμε. Κριμα που τον πιστεψαν οι δικαστες και ανεβαλαν για πανω απο ενα χρονο τη δικη.

Αυτο το παραμυθακι το γραφω να το μελετησουν ολοι οσοι δεν το εχουν ξανακουσει και βαριουνται να ψαχνουν τα αρχαια συγγραμματα.
υπογραψε για το blogme.gr αν δεν ψηφίσατε ακόμα, ώρα είναι!

______________________
ΣΗΜ. και τωρα που γραφω, ακομα δεν εχει γινει η δικη αυτη και ο καημενος ο Αντωνης μενει ανεργος και φτωχος, ενω ο κυριος με τα χαζοβιβλια μεσουρανει στα καναλια της τιβι, αλλοτε ως παρουσιαστης τηλεπωλησεων βιβλιων και αλλοτε ως προσκεκλημενος εκπομπων που τον σατιριζουν. Ο εισαγγελεας, που συμμετειχε στη συλληψη του Αντωνη, δεν ξερω τι κανει, ουτε και οι αστυνομικοι που του περασαν τις χειροπεδες, ουτε ο πρωθυπουργος της χωρας που ενδιαφερεται πολυ για τη διαδοση του διαδικτυου, ουτε οι αρμοδιοι υπουργοι -Δικαιοσυνης και Δημ. Ταξεως. Κανεις απο αυτους δεν ενδιαφερθηκε για ενα πολιτη που εξακολουθει να αδικειται συστηματικα. Κανω λαθος που τους εμπιστευομαι ακομα; Ισως...

-->> απο το http://blogs.sync.gr/ οι αναρτησεις των τελευταιων 30 ημερων*:

89 αποτελέσματα για αναζητηση 'blogme.gr'
20 αποτελέσματα για αναζητηση 'δίκη του blogme.gr'
11 αποτελέσματα για αναζητηση 'Τσιπρόπουλος'
9 αποτελέσματα για αναζητηση 'Αντώνης Τσιπρόπουλος'

ΣΗΜ. *τα νούμερα αυτά, τότε που γράφτηκε το ποστ.
Σήμερα, αν και τα ελληνικά blogs έχουν υπερπολλαπλασιαστεί, τα αντίστοιχα νούμερα είναι: 23/9/3/3. Είναι τουλάχιστον περίεργο αυτό. Φανερώνει αδιαφορία ή απλώς συμβαίνει επειδή ατόνησε το διεθνές ενδιαφέρον;

______________________
-->> post/επανάληψη του post που είχα ανεβάσει στις 15 Δεκέμβρη 2007 στο παλιό blog taparaponasas stoMIXER, εν όψει της δίκης Νο 2 "Προφήτης Λιακουρας εναντίον Αντ. Τσιπρόπουλου"
-->> Την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2008 αναμένεται να εκδικαστεί η υπόθεση για τρίτη φορά. Να δούμε, θα τον βρει ο δικαστικός κλητήρας τον μηνυτή να του δώσει την κλήση; Θα είναι ο μηνυτής υγιής ώστε να παραστεί; Για τις αιτίες αυτές αναβλήθηκαν οι δυο προηγούμενες δίκες και ένας άνθρωπος αθώος σέρνεται στα δικαστήρια μετά από ψυχική ταλαιπωρία τριών χρόνων. Ποιος θα τον αποζημιώσει γι αυτό;
-->> Η σύνθεση με τις χειροπέδες είναι έργο της Magica
-->> Για το θέμα, στα αγγλικά (26 Οκτώβρη 2006) σε Academia Nervosa


6 σχόλια:

kopria είπε...

πες τα με του κάθε λογής έμπορες

περιούσιος είπε...

Μη νομίζεις, ότι είναι ο μόνος, που ταλαιπωρείται έτσι. Πάντως, οι ανά την Ελλάδα Εισαγγελείες φημίζονται για την ικανότητά τους στην αναζήτηση των διευθύνσεων των διαδικων, ακόμα και στα πιο μικρά μέρη, όχι τυχαία.

Sophia είπε...

Εγώ προτείνω να μηνήσει ο εν λόγω και την Google (που σε λίγο θα τον βάλει πρώτον στην αναζήτηση για "γελοίο") καθώς και το διαδίκτυο ως σύνολο υπηρεσιών. Τι, μισές δουλειές θα κάνουμε τώρα?
;-D

pølsemannen είπε...

Θα πω ότι έγραψα καταληκτικώς στο ποστίδιον μου:

"Άντε να δούμε, θα βρεθεί δικαστής με στοιχειώδεις γνώσεις στα περί διαδικτύου για να αποδώσει δικαιοσύνη, ή θα στείλει ο Λιακουρεύς πάλι την μπάλα στην εξέδρα; Φοβάμαι ότι μάλλον θα γίνει το δεύτερο."

Ελπίζω να πέσω έξω στην εκτίμησή μου.

Φιλαλήθης είπε...

Ναι θα πέσεις έξω φίλε polse ,διότι όποιος επιχείρησε να περιορίσει ή να υποτιμήσει την δύναμη του νετ (βλέπε Κίνα)έφαγε τα μούτρα του!
Ο γαμψονύχης τηλεσαβουροπώλης αποκαλύπτεται καθημερινώς σε όσους ασχολούνται με το νετ ,και αυτοί είναι όλο και περισότεροι ,και θα γίνονται ακόμα περισσότεροι όταν και εφόσον χρειαστεί!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.