Σελίδες

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

Το κράτος είναι λάφυρο



http://www.youtube.com/watch?v=ZRJChhOMhx8

ο βουλευτής κ. Μάρκος Μπόλαρης διατυπώνει τη διαχρονική αλήθεια: «Το κράτος είναι λάφυρο»

Μέχρι τώρα, γνωστές ατάκες περί κράτους και τί είναι αυτό, είναι:
L' Etat c' est Moi = "Το κράτος είμαι Εγώ" του Λουδοβίκου XIV (No 14)
"Ολοι μας είμαστε το κράτος" που λέγεται από πολλούς (και το πιστεύουν πολλοί) -έτσι νόμιζα και'γώ, αλλά... ξύπνησα!

Η ατάκα όμως του κ. Μπόλαρη είναι η πλέον κοντύτερα στη πραγματικότητα, με τη προσθήκη ότι οι πρόσφατοι λαφυραγωγοί προωθούν τα λάφυρα σε οφσορ εταιρείες, δλδ δεν ενδιαφέρονται και τόσο για το λεηλατημένο πατριδόπτωμα μια και ό,τι ήταν να μάσουν τό 'μασαν και οι καινούργιοι κυβερνήτες θα πρέπει να κάνουν τρελλές αγορές (οπλικών συστημάτων π.χ.) αν θέλουν να κονομήσουν κάτιτις.

-->> το πρόβλημα που καλείται να λύσει ο έλληνας ψηφοφόρος είναι «ποιος θα φάει λιγότερα»

-->> η προσωρινή λύση «ΝΔ, επειδή πόσο να φάνε πια; θα γκώσουν!» έχει αποδειχτεί λάθος, όσο πιο πολύ τρώνε τόσο περισσότερο πεινάνε!
-->> η προηγούμενη λύση «ΠαΣοκ, επειδή όταν τρώνε θυμούνται να ρίχνουν και κάνα κοκκαλάκι στο λαό» μπορεί να αποβεί σωτήρια, έλα όμως που μετά την ανακάλυψη των οφσορ εταιρειών τπτ δεν βεβαιώνει ότι δεν θα φεύγουν προς τα έξω τα κόκκαλα!
-->> η επαναστατική λύση «ΚΚΕ, επειδή αυτοί είναι με το δίκιο του εργάτη» αποκλείεται μια και από εργάτες υπάρχει έλλειψη -εκτός αν ψηφίσουν και όλοι οι μετανάστες.
-->> η ήρεμη λύση «ΣΥ.ΡΙΖ.Α» δεν λέει επίσης, επειδή υπόσχονται πολλά -όπως το ΠΑΣΟΚ του 12,5%- και μπορεί να τα πάρουν πίσω -όπως το μεγάλο ΠΑΣΟΚ- οπότε, τι να μπαίνουμε σε περιπέτειες;
-->> η μαύρη (=καρά) λύση «ΛΑΟΣ» είναι το έσχατον και απευκταίον λέμε, επειδή εκεί καταφεύγουν συνήθως οι πενθούντες (για χαμένες πατρίδες, χαμένες ευκαιρίες και ονόματα, κλπ) και δεν χρειαζόμαστε κυβέρνηση να μας έχει διαρκώς στα μαύρα!
-->> η λύση «Οικολόγοι» ακούγεται ευχάριστα στ' αυτί μας, αλλά, δεδομένης της προηγούμενης συμπεριφοράς μέσα στη Βουλή -όταν "πούλησαν" την έδρα τους- και αυτή η επιλογή σκοντάφτει.

-->> οπότε ΤΙ..??? Πού να παραδώσουμε το κράτος-λάφυρο; Κάθε πρόταση δεκτή. :)))


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΑ

anepidoti είπε...

τα λάφυρα τ' αρπάζουμε και δρόμο, συνήθως...
δεν τα διαπραγματευόμαστε με κανέναν!
έτσι ξέρω εγώ...

blogger είπε...

Η ατάκα "Νομίζουν ότι το Κράτος είναι λάφυρό τους" ανήκει στον Γ. Παπανδρέου.
Και έχω στην αίσθηση, όχι ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν άγιο τα τελευταία 5-6 χρόνια που ήταν στην κυβέρνηση, ότι ο Παπανδρέου δεν βλέπει το Κράτος σαν λάφυρο.
Για αυτό και την τονίζει συνέχεια.
Για αυτό και τον ακολουθούμε.
Και για αυτό θα τον ελέγξουμε... ;)

Ανώνυμος είπε...

Ας το παραδώσουμε στην πυρά, εκεί όπου αξίζει, κυρά Ροδιά μου, κι ας αυτοοργανωθούμε σαν σωστοί άνθρωποι. Στα πλαίσια των λεγομένων του Πάπα του Σπανακίου ;-ρ

Nicholas είπε...

Τα λάφυρα συνήθως τα θάβουν. Ζωγραφίζουν ένα μεγαλοπρεπές Χ σε ένα κιτρινισμένο χάρτη, τα ξεχνάνε και αυτά ασφυκτιούν.