Σελίδες

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Τέλος στην ανωνυμία (ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ)



Πατείστε εδώ πάνω και διαβάστε: Ενα post που πολύ θα ήθελα να έχω γράψει, που όλο και το γυροφέρνουμε, αλλά που εδώ, στον τόπο όπου παραπέμπω, έχουν γραφτεί όμορφα και πυκνά όλα τα ερωτήματα και οι απορίες των κατοίκων του μπλογκοχωρίου. Διαβάστε, σχολιάστε, επικοινωνείστε, ενδιαφερθείτε. Ο κ. Δένδιας έχει ένα "Δεν" στην ανωνυμία, εμείς λέμε "Ναι"!

-->> via: ANTI WEBLOG
-->> η εικόνα από το μπλογκ i-Reporter

17 σχόλια:

Stazybο Hοrn είπε...

Με συνθηματολογία αχταρμά όπου ανακατεύονται οικονομικά κοινωνικά εθνικιστικά πατριωτικά σε ένα ρεσιτάλ απλούστευσης, δεν γίνεται σοβαρή αντιπαράθεση σ' αυτό που έρχεται.

Μόνοι μας βγάζουμε τα ματάκια μας με κάτι τέτοιες συμπαραστάσεις.

Και παίζουμε και το παιχνίδι του κάθε πρωκτικού και κάθε πρέσσας και πρέζας.

Greek Rider είπε...

Στόχος τους βέβαια δεν είναι η συκοφαντία αλλά η ελεύθερη γνώμη.

Αν μπορούσε κάτι τέτοιο να εφαρμοστεί θα ήταν και το τέλος των blogs.

Rodia είπε...

Στις 18 του μήνα γίνεται (ΑΝ παραστεί αυτή τη φορά ο μηνυτής, ΑΝ τον βρει ο δικαστικός κλητήρας δλδ και ΑΝ δεν ξαναδηλώσει ασθένεια) η δίκη του Αντώνη Τσιπρόπουλου -ΤΡΙΤΗ δίκη στη σειρά!- για το μπλογκοσυλλέκτη blogme.gr και κάθε συμβολή δεκτή, ιδίως από την πλευρά του μηνυτή. Ετσι το είδα και είναι ο βασικός λόγος που το προέβαλα.

Σιγά σιγά να θυμηθούμε την περίπτωση που αναστάτωσε το διεθνες φόρουμ για το διαδίκτυο που έγινε στην Αθήνα πριν από καναδυό χρονάκια και μας έκανε ρόμπα ο Εθνικός Προφήτης Μας...

Rodia είπε...

Εμένα με ενδιαφέρει, παράλληλα με τη μοναδική γνώμη του κάθε πολίτη, και η γνώμη του δημοσιογράφου εκτός εφημερίδας, η γνώμη που βασίζεται στην πληροφόρηση από τα διεθνή πρακτορεία και όχι στη γραμμή του εκδότη. Με ενδιαφέρει και η πληροφορία καθεαυτή, φυσικά, κάτι που διαστρεβλώνουν ή/και αποκρύπτουν τα ΜΜΕ σήμερα. Το κουτσομπολιό και τη συκοφαντία μπορεί να τη διακρίνει ένας εξασκημένος χρήστης του διαδικτύου. Οι υπόλοιποι, θα μάθουν σιγά σιγά...
..και.. αν νομίζει κανείς ότι το διαδίκτυο είναι πρόσφορο για παραπληροφόρηση και διασπορά ψεύτικων ειδήσεων, είναι μακριά νυχτωμένος. Το ότι ξεχωρίζουν στις πρώτες θέσεις θεαματικότητας και επισκέψεων μερικοί τόποι, δεν οφείλεται αποκλειστικά στην εμπιστοσύνη που τους δείχνουν οι επισκέπτες τους. Ετσι δεν είναι;

ανεστης είπε...

Κι εμείς τώρα τι στάση πρέπει να κρατήσουμε; Να συνταχθούμε με την ανωνυμία των "ενημερωτικών" blogs υπερασπιζόμενοι και τα κάθε είδους λαμόγια που παίζουν παιχνίδια κρυμμένοι, ή να πούμε "ναι" στην "ρύθμιση" επιτρέποντας στην εξουσία να χειρίζεται το θέμα όπως τη συμφέρει;
Να πούμε ΝΑΙ στην κατάργηση του Ασύλου για να μην επιτρέπεται να καταστρέφεται δημόσια περιουσία και να μη προσφέρεται ασυλία σε ποινικά αδικίματα ή υπερασπιζόμαστε το άσυλο απο το παρακράτος που λειτουργεί ανενόχλητο;
Που'ναι η μπαλλα ΟΕΟ;;;

kopria είπε...

Δύσκολες αποφάσεις σε δύσκολους καιρούς ανέστη.

Rodia είπε...

Για μενα η απόφαση είναι απλή, Ανέστη. Θέλω να τα γνωρίζω όλα!
Το τι θα πιστέψω κάθε φορά, εξαρτάται από την εκπαίδευση, την πείρα και τη νοημοσύνη μου. Δεν θέλω να κατευθύνει κανείς τον τρόπο που σκέφτομαι. Αρκετούς "προστάτες" έχουμε, δε νομίζεις;
..όσο για "ποινικά αδικήματα" και "παρακράτος" μέσα στο άσυλο, χρειάζομαι περισσότερη και ευρύτερη πληροφόρηση για να διαμορφώσω γνώμη.. Αυτή που "δίνεται" δεν μου είναι αρκετή.

pølsemannen είπε...

Λύσσα τους έχει πιάσει, όχι για το κάθε τρωκτικό και τον Χ, Ψ, Ζ δημοσιογραφίσκο (-ους) που κρύβονται από πίσω, αλλά για το πως θα φιμώσουν τον κάθε πολίτη που δεν τον έχει ακόμα λοβοτομήσει η Δρούζα (ή άλλη trash τηλεπερσόνα).

Χμμ,,, όσο για την Λιακοδίκη αναβολή το βλέπω...

Παρεμπιπτόντως περάσατε από το liako.gr τελευταία; Χαοτική αναβάθμιση!

Αρλουμπίμ, Ουφο, Chemtrails, Πούτιν και ότι άλλη υπερατλαντική συνωμοσιοαρλούμπα κυκλοφορεί, στην πίστα για τα μάτια σας μόνο!

Ανώνυμος είπε...

Το υπουργείο Δικαιοσύνης διαψεύδει

Φυσικά, πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά. Όχι μόνο για περίεργες νομοθετικές ρυθμίσεις αλλά και για απόπειρες παραπληροφόρησης από blogs και sites που ένας θεός ξέρει σε τι ακριβώς αποσκοπούν. Προφανώς δεν εννοώ το δικό σου Ροδιά :-)

pentanostimi είπε...

προσυπογραφω το σχολιο του nefelikas ας μην τσιμπάμε με τη μια

pentanostimi είπε...

δειτε κι αυτο για το ιδιο θέμα
http://parapolitiki.blogspot.com/2009/02/blog-post_8662.html
και ας ειμεθα προσεκτικοι εις τας προκλήσεις

ανεστης είπε...

Ροδιά μου βλέπεις όμως οτι η άνευ όρων αποδοχή "αρβύλων" δεν μας προφυλλάσει απο τη μπανανόφλουδα ακόμα κι όταν έχουμε την πληροφόρηση στη διάθεσή μας.
Παρα την πείρα, εκπαίδευση και νοημοσύνη μας.

Απο υπερβολική (δικαιολογημένη, δε λέω) διάθεση ακτιβισμού; Απο υπερβολική εμπιστοσύνη σε όποιονδήποτε ιδεολογικό γείτονα;
Το γεγονός είναι τον τελευταίο καιρό φωνάγουμε συνεχώς για "λύκο στα πρόβατα".

Φιλαλήθης είπε...

Εγώ πάντως τον κομψοδάκτυλο δεν τον ξέχασα ,δες το τελευταίο μου post ,όσο για τον Δένδια τον γνωρίζω προσωπικά είναι δημοκράτης και προπάντων ευφυής δεν θα κάνει τέτοια μαλακία ,εξάλλου έχει πει σε φίλους δημόσια την θέση του σχετικά.
Αν πάντως η εξουσία τον μαλακέψει και τον διαφθείρει τότε είμαι στην θέση δίπλα στον Τσιπρόπουλο ,ποτέ δεν ξέρεις....

Rodia είπε...

Η μέχρι τώρα πείρα, μας λέει ότι πριν από τη λήψη μιας απόφασης δίνονται μπόλικες διαψεύσεις. Επίσης, ότι τα πολιτικά λόγια πρέπει να τα ερμηνεύουμε με τα ακριβώς αντίθετα. Η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ (όπου όλα σχεδόν όσα είπε "διαβάζονται" ανάποδα) και μια ματιά στην "πράσινη χάρτα" του Δημάρχου της Αθήνας αρκούν. Ολα πράσινα! Ακόμα και προχτές είδα να γίνονται δεντροφυτεύσεις στον Ασπρόπυργο. Τη διάρκειά τους, την ανάπτυξη των δεντρυλλίων, ποιος θα την παρακολουθήσει; Εκείνα που φυτεύτηκαν πριν μερικά χρονάκια στον Υμηττό και μέσα σε δυο μήνες έπαψαν να υπάρχουν, λέει κανείς τπτ;

..με δυο λόγια, δεν πιστεύω καμμιά διάψευση, ίσα ίσα, η διάψευση αυτή με πείθει ότι κάτι ετοιμάζεται και θα βρεθεί μπροστά μας απότομα. Εχω παρακολουθήσει τη συζήτηση στη σχετική επιτροπή της Βουλής περί ίντερνετ. Εκεί να δείτε γνώση του αντικειμένου! Βδελυγμία μονάχα διαπίστωσα.

Γενικά, συμφωνώ με το Greek Rider :) περί πολέμου εναντίον της Μοναδικής Γνώμης.
..και.. το ότι παραπέμπω σε ένα ποστ δεν σημαίνει ότι ασπάζομαι και τον συντάκτη του. Τα ονόματα πολλών από όσους αναφέρονται σε αυτό, όμως, θα ήθελα πολύ να τα μάθω!

Μάτια ανοιχτά λοιπόν! Οχι "ανοιχτά" όπως τα εννοεί ο Προφήτης Μας, δλδ "κλειστά", έτσι;
:)))

Rodia είπε...

Φιλαλήθη μου, δυστυχώς, όσοι της γενιάς μου ανακατεύτηκαν με την πολιτική διέψευσαν τον άνθρωπο που υπήρχε μέσα τους πριν, εκείνο τον "άνθρωπο" που (νόμιζα ότι) γνώριζα... Κάτι ειχε πει ο Αριστοτέλης σχετικά. Ούτε για μένα δεν είμαι σίγουρη τί θα έκανα και πώς θα συμπεριφερόμουν ΑΝ. ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΚΑΚΑ λέμε!
Μακάρι ο δικός σου γνωστός να αποτελέσει την εξαίρεση. :)

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Και τούτο διότι δε χρησιμοπποιούμε ελληνικά μέσα, ούτε καν διακλαδιζόμαστε μέσω ελληνικών κόμβων. Είμαστε φιλοξενούμενοι από χώρες του εξωτερικού. Θεωρώ ότι όλα αυτά είναι απλές αρλούμπες για να κερδίσουν επικοινωνιακά μερικοί μερικοί.

Rodia είπε...

Δείμε, το ότι γίνεται προσπάθεια από κυβερνήσεις διεθνώς για έλεγχο του διαδικτύου είναι γεγονός, πρόσφατα μάλιστα και από την ΕΕ.
Ο έλεγχος όμως των απλών χρηστών δεν προοιωνίζει την καταπολέμηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος. Ισα ίσα, το ανάποδο συμβαίνει -νομίζω.
Το διαδίκτυο είναι η μοναδική ως τα σήμερα --αν εξαιρέσουμε την αρχαία Αθηναϊκή Δημοκρατία(!!!) που είχε τα στραβά της βεβαίως-- απόπειρα/προσπάθεια αυτοοργάνωσης των πολιτών του κόσμου. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον άνθρωπο και είναι κρίμα να αποτύχει...