Σελίδες

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Σκέψεις και 7 ατάκες για την Υπόθεση Blogme.gr

Προηγούνται οι 7 ατάκες, που γράφτηκαν για την Υπόθεση Blogme.gr, την εποχή της αθωότητας:

1.
Στο κάτω κάτω το να μηνύεις μια μηχανή αναζήτησης δεν διαφέρει και πολύ από το να διαπληκτίζεσαι με μια καφετιέρα.
TheReturn*

2.
artattack: "Καλα αν ειναι αυτος γιατι δεν εκανε μηνυση στον funel και εκανε σε μια σελιδα που απλα αναμεταδιδει τα RSS?"

g95: Γιατί το blogspot.com είναι στην Αμερική και για να πάρει τα στοιχεία του funel πρέπει να έχει το θεό μπάρμπα, ενώ το blogme.gr είναι στην Ελλάδα όπου ο ίδιος είναι μπάρμπας.
artattack*

3.
Νόμιζα ότι στο σώμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος υπήρχε και κάποιο εξειδικευμένο προσωπικό!
blog: Sous La Facade

4.
Τέλος πάντων, κι εγώ θέλω να συμπαρασταθώ στον blogme.gr αλλά ταυτόχρονα να υπερασπιστώ και το δικαίωμα του ενάγοντα να είναι απερίφραστα ηλίθιος.
Nanakos

5.
Σκέψου πόσο άνετα θα μπορούσε να αλλάξει το κλισέ στα κινητά μας: Αντί για "έχετε μήνυμα" σε "έχετε μήνυση".
oistros

6.
Δηλαδή το νομικό μας σύστημα αντιλαμβάνεται και αντιμετωπίζει τα RSS feeds με βάση ένα νόμο του 1911;
Roark

7.
Τις τελευταίες μέρες πολλοί υπονόησαν ότι ο μηνυτής του blogme.gr είμαι ΕΓΩ. Έφτασαν μάλιστα να διατυπώσουν ξεδιάντροπα την φωτογραφική λοιδωρία, "ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΝΙΑΟΥ ΝΙΑΟΥ ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ".
Μαύρος Γάτος

* στα μπλογκ των TheReturn και artattack δεν βρήκα το αυθεντικό κείμενο, έτσι παραπέμπω στη κεντρική τους σελίδα.

___________
-->> Αυτά έγραφα στις 29 Οκτωβρίου 2006 στο μπλογκ taparaponasas stoNATO, τότε που ακόμα τα μπλογκ ήταν ημερολόγια και όχι λασπολόγια. Σήμερα, τα πράγματα έχουν αλλάξει κάπως στη μπλογκόσφαιρα και, υποθέτω, ο δικαστής θα πρέπει να λαβει υπόψη τις διαφορετικές συνθήκες: αριθμός μπλόγγερς, ατμόσφαιρα, κλπ.

-->> Αν σήμερα πρωταγωνιστούν σε ψηλη θέαση κουτσομπολίστικα και πολυδιαφημισμένα μέσω των ΜΜΕ (τιβι, τύπος, ραδιόφωνο) ιστολόγια, αυτό συμβαίνει επειδή η κοινωνία που τα παρακολουθεί είναι η ίδια κοινωνία της αφθονίας και της ανίας, η κοινωνία του καναπέ. Τα μπλογκ των εκβιασμών και των κίτρινων "αποκαλύψεων" είναι απλώς μια προέκταση του φιλοθεάμονος κοινού -αναγνωστών και τηλεθεατών- γνωστών και αγνώστων τυχάρπαστων και μη πολιτών ή/και δημοσιογράφων. Οπως κυκλοφορεί στα περίπτερα μια σκανδαλολογική εφημερίδα και όπως παρουσιάζεται σε κανάλι υψηλής τηλεθέασης μια εκπομπή σκανδαλοθηρική, έτσι και στο διαδίκτυο παρεισέφρυσαν τα μπλογκ της κιτρινολογίας.

-->> Η κοινωνία ζητάει αίμα. Μια σφαγή, ένας κανιβαλισμός, θα συναρπάσει τα πλήθη στο YouTube, ας πούμε. Ενας πόλεμος, "δε λέει" πια. Η ομαδική σφαγή στη Γάζα συγκίνησε μεν αλλά δεν κόλλησε τον θεατή στην οθόνη. Απέστρεψε το πρόσωπο. Απαπαπα αίματα! Οταν όμως βρίσκεται μόνος ενώπιον της ιδιωτικής του οθόνης, ένας νους νοσηρός μπορεί και παραμπορεί να "παρακολουθεί" όλα τα κίτρινα και τα μαύρα (και ας με συγχωρήσουν οι... ΑΕΚτζήδες!) που αναρτώνται στα πανέρια και στα περίπτερα του μπλογκοχωριού.

-->> Επειδή δεν είναι ολόκληρη η κοινωνία αρρωστημένη -ελπίζω σύντομα να λιγοστέψουν τα νοσηρά μέλη της- ευτυχώς, όπως νομίζω τουλάχιστον, τα όμορφα και ευχάριστα και χαρούμενα διαδικτυακά ημερολόγια καλύπτουν πολύ μεγαλύτερο χώρο στη φούσκα του ίντερνετ από τα λίγα και βροντερά ανθυπομπλογκίδια! Το άδειο, το κούφιο πραγμα βαράει πιο δυνατά, ακριβώς όπως ο... τενεκές! Κάντε μια πρόβα, αν έχετε κάνα ντενεκάκι πρόχειρο λέμε ;)

-->> Κατι ακόμα σημειώνω περί συσχετισμού μήνυσης Λιακουρίμ (=επίσημος εκπρόσωπος των Νεφελίμ στην επιφάνεια του πλανήτη μας) εναντίον τιμίου βιοπαλαιστού ονόματι Αντώνης Τσιπρόπουλος με την ελευθερία και την ανωνυμία στο διαδίκτυο.
Εκφράζω τη γνώμη ότι είναι λάθος να συσχετίζονται αυτές οι περιπτώσεις. Αλλο το ένα και άλλο το άλλο, που λένε.
Το ότι η αναζήτηση του προσωπικού του σατιριστή (blog funEL) οδήγησε τον μηνυτή στη μηχανή του Τσιπρόπουλου, δεν σημαίνει πως νομιμοποιεί την πρόθεσή του.
Νομίζω ότι μια στάση που επιβεβαιωνει την πρόθεση του μηνυτή είναι λάθος εκ μέρους μας, ως μπλόγγερς εννοώ.

-->> Δείτε τι γράφουν οι μπλογγερς (λίγοι, δεν προλαβαίνω και πολλά τώρα) που επισκέΦθηκα*:
kaltsovrako
Argos
Cyrus
Oneiros
ANemos
Polsemannen

* Αναρωτιέμαι ποιος αναλφάβηττος διέσπειρε τον τύπο "επισκεύθηκα" και το είδα γραμμένο και σε υπότιτλο ΚΡΑΤΙΚΟΥ καναλιού προχτές!!! (ρ. επισκέΠτομαι, επεσκεΠτόμουν, επισκεΦθώ, κλπ, όπου το Π γίνεται Φ)


6 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Όλα τελικά θα τελειώσουν καλά για τον Αντώνη. Δεν έχω καμία αμφiβολία.

Sophia είπε...

Ανάλογη (όχι ακριβώς ανάλογο, αλλά τέλος πάντων, σε παρόμοιο άξονα κατηγοριών) είναι και η δίκη ενάντια του The Pirate Bay, έχει σχετικό ρεπορτάζ στο http://www.tvxs.gr/v5442. (Καλά, από την αρχική σελίδα του Pirate Bay, διασκεδάζω πολύ διαβάζοντας τις απαντήσεις προς τις εταιρείες που τους κάνουν μήνυση!!!). Θα ήταν τουλάχιστον σκάνδαλο μια διαφορετική αντιμετώπιση της προκειμένης περίπτωσης (για να μην πω υπέρμετρη βλακεία).

Μαύρος Γάτος είπε...

Μαρίνα μου ποιός να τους επισκευθεί, στο ακατοίκητό τους, που δεν μπορεί να σκευθεί, παρα μόνο να μουσκευθεί...

και μένει μόνο ο τσαμουκάς του Λαδέμπορα και η τσαλακωμένη ζωή του Αντώνη

φιλιά

Rodia είπε...

Αναβολή της δίκης για 6/5/2010
Ο λόγος; Το ωράριο των δικαστηρίων... δεν πρόλαβαν να εκδικάσουν την υπόθεση.

(από mikro analogo)

Rodia είπε...

Σοφάκι, μη τα μπερδεύουμε, αυτό ωφελεί τον ΕΛ-έμπορα...
Δείμε, το Μάη..
Γατούλη, "επισκεΦΦΦΦθεί" λέμε...

φιλάκια, τρέχω για την εκπομπούλα μου, περί θλίψης θα πω σήμερα!!!
χαμογελάστε, ε

Μαύρος Γάτος είπε...

Αν χαμογελάμε λέει!!!

Εγώ προσωπικά το έριξα στο νινανάι νάι.

Μαρίνα μου, αν εννοείς το τηλ μου όχι δεν άλλαξε, ούτε τα email μου - πάντως μπορείς να χρησιμοποιήσεις ό,τι δικό μου θέλεις, όποτε θέλιες, όπως θέλεις - αφού το ξέΥρεις...

Σ;ο)))))))))))