Σελίδες

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

πρωτοσέλιδα 5ης Νοέμβρη: φωτό του Barack Obama που ξεχώρισα

Παρατηρώντας τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων που αναρτήθηκαν εδώ και εδώ, ξεχώρισα μερικά που δεν μοιάζουν με τα πολλά θριαμβευτικά. Είναι αλλιώτικα, καθένα με τον τρόπο του.



Πρώτα πρώτα αυτό μιας βραζιλιάνικης οικονομικής εφημερίδας που δείχνει την ανάγκη του κόσμου να προσβλέψει κάπου για δικαιοσύνη, να ζητήσει από τη βόρεια αμερική να επανορθώσει τις αδικίες που έχει κάνει ίσαμε σήμερα σε βάρος της νότιας. Μόνο χέρια υψωμένα ικετευτικά, Ομπάμα πουθενά. Μόνο χέρια και η σημαία των ΗΠΑ. Νομίζω ότι είναι η πιο αποκαλυπτική εικόνα και η πιο άρτια αισθητικά. Μπράβο Βραζιλία!

Μετά, ξεχώρισα αυτά τα τρία. Το πρώτο από αυτά είναι από μια ισραηλινή εφημερίδα και παρατηρώ ότι η φωτό του Ομπάμα έχει υποστεί ένα γερό ρετουσάρισμα με φωτοσοπ, το πρόσωπο έχει ξασπρίσει και έχουν αφαιρεθεί οι ατέλειες. Μάλλον δεν αρέσει ο Ομπάμα όπως είναι στην πραγματικότητα.

Αντιθέτως, οι άλλες δυο φωτογραφίες (μια ισπανική από τη Μάλαγκα και μια αραβική από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) παρουσιάζουν το πρόσωπο του Ομπάμα σε ανθρώπινη διάσταση. Βλέπουμε καθαρά ένα δάκρυ να χαρακώνει το δεξί του μάγουλο. Είναι οι πιο αληθινές εικόνες, δείχνουν αυτό που ίσως θέλουν να δουν πάνω από όλα οι εφημερίδες που τις δημοσίευσαν: έναν Ομπάμα που είναι ένας ευαίσθητος άνθρωπος, ικανός να διακρίνει τα προβλήματα και να προσπαθήσει να τα λύσει.

-->> κλικ! πάνω στις φωτό να μεγαλώσουν να τις δείτε καλά!
-->> μπορείτε να επισκεφθείτε τους τόπους με τα πρωτοσέλιδα και να διαλέξετε και σεις όποια σας έκαναν εντύπωση -εννοείται.
-->> έπεται συνέχεια...

1 σχόλιο:

ATHENA είπε...

ΜΕΡΣΙ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΑ ΧΤΕΣ

ΦΙΛΙΑ