Σελίδες

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Οχι άλλη κλάψα και αυτοκριτική


Βαρέθηκα, κουράστηκα πια να διαβάζω και να ακούω μίζερα πράγματα. Δεν ήρθε δα και η συντέλεια του κόσμου! Ησυχάστε, η Ουρανίτσα η Οφιούχος διαψεύδει και αυτή την προφητεία. Ας ακούσουμε κάτι αισιόδοξο, ας διαβάσουμε κάτι καλό, ας κοιτάξουμε να βρούμε συγκεκριμένους τρόπους αντίστασης, ας αντιδράσουμε συντεταγμένα και όχι σπασμωδικά στα γεγονότα που μας προβληματίζουν και μας ανησυχούν. Με τη σιγουριά ότι δεν είμαστε μόνοι σε αυτό τον πλανήτη, δεν βρίσκεται καθένας μοναχός του σε μια τρύπα, είμαστε όλοι μαζί και όλοι μαζί χρειάζεται να δράσουμε.

Ωραία λοιπόν, οι πολιτικοί μας ξεγέλασαν, αρκετοί μας κατακλέψανε, πολλοί εξακολουθούν να μας κοροϊδεύουν. Και τί σημασία έχει να το διαπιστώνουμε και να το επιβεβαιώνουμε ξανά και ξανά; Αρκετά με τα δελτία ειδήσεων παραπληροφόρησης, αρκετά με τα τρομολαγνικά σενάρια. Ας βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει, είναι τζάμπα!


Πριν από λίγο, λοιπόν, βρήκα δυο αξιοσημείωτες αναρτήσεις και θέλω να τις μοιραστώ μαζί σου, καλοί/ές μου αναγνώστες/τριες. Πρώτα πρώτα το σημαντικό ποστ για τις αγριόχηνες, που έγραψε ο Στράτος Στυλιανίδης δείχνοντας ένα τρόπο αυνεργασίας και αλληλεγγύης. Με τίτλο «Κάντο όπως οι αγριόχηνες», πληροφορεί πώς πετυχαίνουν, πετώντας σε σχηματισμό V, τη δημιουργία ανοδικού ρεύματος το οποίο προσθέτει περίπου 70% περισσότερη πτητική εμβέλεια αθροιστικά για όλο το σμήνος. Ετσι, το ταξίδι για όλες τις χήνες γίνεται πολύ πιο ξεκούραστο, από το αν κάθε χήνα πετούσε μόνη της! Στο πολυ καλό αυτό blog οδηγήθηκα από από το blog "Επισκίασις", όπου το βρήκα αναδημοσιευμένο. Η αναδημοσίευση είναι και αυτή μια καλή μέθοδος συνεργασίας και αλληλοπληροφόρησης. Ενα μικρό ενδεικτικό απόσπασμα:
Οι αγριόχηνες δίνουν το στίγμα. Η αλληλεγγύη είναι ουσιαστικό στοιχείο της συλλογικής δράσης.

Κάντο όπως οι χήνες. Ειδικότερα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Συλλογικά, δημιουργικά, ενθαρρυντικά, υπεύθυνα, αλληλέγγυα. Η κοινή κατεύθυνση και στόχευση, είναι να βγούμε όλοι μαζί και όσο το δυνατόν λιγότερο λαβωμένοι από την πολυεπίπεδη κρίση που μας μαστίζει.


Το δεύτερο ποστ το βρήκα στο metablogging.gr, με τίτλο «Η εξωστρέφεια δεν χρειάζεται να είναι εντυπωσιακή – μέρος 2ο», όπου δίνονται πληροφορίες για δραστηριοποίηση σε τομείς παραγωγής μικρών και φτηνών αντικειμένων που δίνουν χαρά. Γράφει χαρακτηριστικά ότι «οι γιαπωνέζοι δεν κάνουν διάκριση ανάμεσα σε ‘υψηλή’ και ‘χαμηλή’ τέχνη. Κάτι που σχεδιάζει ένας μεγάλος σχεδιαστής και αναπαράγεται σε χιλιάδες αντίτυπα, έχει γι αυτούς την ίδια αξία με το αν ήταν ένα και μοναδικό αντίτυπο (άρα υποκείμενο στους νόμους της αγοράς που χαρακτηρίζονται από τη σπάνη). Αυτό που θα διαφοροποιήσει την αξία είναι το κόστος των υλικών δηλ. το ποια, τι ποιότητας και ποσότητας υλικά θα απαιτηθούν για την κατασκευή.», αναφέροντας τα λόγια μιας ξεναγού στο Γκουγκενχάιμ στο Μπιλμπάο πριν 2 χρόνια.





_________________
ΣΗΜ.1. Λες γι αυτό να μου άρεσε τόσο πολύ η τηλεοπτική σειρά με τα ταξίδια του Νιλς Χόλγκερσον;
ΣΗΜ.2. Μετανοιώνω μεν που δεν είχα δώσει και πολλή σημασία στα λόγια της 4χρονης κόρης μου, όταν μου είχε ανακοινώσει την ιδέα της πριν καμμιά 25ριά χρόνια «μαμά, βρήκα τι να κάνουμε για να βγάλουμε λεφτά. Να φτιάχνουμε μικρούτσικα πραγματάκια και να τα πουλάμε πολύ πολύ φτηνά!», αλλά και τώρα δεν είναι αργά να τα κάνω πράξη. Λες;...

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Rodia Radio -18 - greek carnival





Αποκριάτικη εκπομπή με άσματα σκωπτικά και άλλα, καθώς και με ποίηση Γ. Σεφέρη. Αντίφαση; Μπα, όχι, καθόλου! Καλή ακρόαση -για όσο αντέξετε.
downloading -->> http://radiobubble.gr/el/audio/8462/rodia-radio-18

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

οι αριθμοί παραμένουν απειλητικοί παρά την εκτόνωση



Και τώρα τί άλλαξε; Τζέρτζελο και μπάχαλο, φωνές, μάχες, ψιλοκαταστροφές, τα γνωστά. Και οι γνωστοί άγνωστοι. Ξανά. Η κυρία Ελένη καθαρίζει σπίτια στα εβδομήντα της για να βγάλει τη δόση για το στεγαστικό δάνειο που τρέχει. Η σύνταξη του άντρα της δεν φτάνει. Ο γιος της ψευτοδουλεύει από δω κι από κει, κοντά σαράντα και χωρίς οικογένεια δική του. Μένει με τη μάνα του. Ακόμα. Η κόρη δασκάλα, μόνη επίσης, φορτωμένη με δάνειο κι αυτή. Για σπίτι και αυτοκίνητο. Τσιμπολογάει κάτι από ιδιαίτερα, αλλά μέχρι πότε; Τρώει τα μεσημέρια στη μάνα της. Δεν περισσεύουν για φαΐ.

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Πανελλαδική Απεργία

Με μια ματια


Στην απεργία συμμετέχουν:
  • Δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και τις ΔΕΚΟ
  • Νοσοκομειακοί γιατροί, Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, και οδοντίατροι
  • Τραπεζικοί υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, μηχανικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί
  • Εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
  • Κλειστά θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα σε όλη τη χώρα


Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς:
  • Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ για 24 ώρες
  • Κανονικά το Μετρό (εκτός από Δουκ. Πλακεντίας - Αεροδρόμιο)
  • Από τις 9.00 έως τις 17.00 θα εκτελεί δρομολόγια ο Ηλεκτρικός
  • Από τις 06.00 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυχτα θα κινηθεί το τραμ
  • Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια
  • Ακυρώσεις πτήσεων

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Ο Γ. Παπανδρέου στο Βερολίνο (αυτά που δεν μάθαμε)


Μεταφέρω εδώ το άρθρο με αρ. 1264712. Δεν μπορώ να δώσω τον απευθείας σύνδεσμο, επειδή "O συγγραφέας του παραπάνω κειμένου έχει επιλέξει τον μη σχολιασμό της δημοσίευσης του", βάσει της σχετικής ανακοίνωσης του indymedia. Για το λόγο αυτό δίνω τον αρ. του άρθρου, ώστε να το βρείτε εύκολα.
Ανέβηκε με τίτλο papandreou@berlin από μέλος ομάδας στις 5:40μμ, Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011
Την περασμένη Πέμπτη κυκλοφόρησε η είδηση ότι θα έρθει ο Παπανδρέου να μιλήσει με θέμα: Addressing the Financial Crisis. An Opportunity for Europe. Το Σάββατο το απόγευμα συναντήθηκαν οκτώ ελληνίδες (ή ελληνικής καταγωγής) φοιτήτριες, συζήτησαν για μορφές ενδεχόμενης δράσης - έκφρασης δυσαρέσκειας και κατέληξαν στα εξής:

- να τυπώσουν φυλλάδιο, το οποίο θα αναλάμβαναν οι δύο να μοιράζουν έξω από τον χώρο του πανεπιστημίου
- να βγάλουν τρεις διαφορετικές αφίσες και να τις κολλήσουν στις εισόδους και τους διαδρόμους που οδηγούν στην αίθουσα
- να φτιάξουν τρία πανό και να τα σηκώσουν ανά δύο στην διάρκεια της ομιλίας.
Σήμερα το πρωί συναντήθηκαν ξανά για τα πανό και τις τελευταίες λεπτομέρειες. Τα πανό έγραφαν (στα γερμανικά) τα εξής:
- Παπανδρέου: 20 χρόνια στην εξουσία. Αυτός που προκάλεσε την κρίση, τώρα θα μας σώσει απ' αυτήν
- Η κρίση ως ευκαιρία (ήταν ο τίτλος της ομιλίας του): μείωση της φορολογίας κερδών από 24 σε 20% και κατάργηση των συμβάσεων
- Ανεργία νέων: Τυνισία 30% - Ελλάδα 30%. Η εξέγερση έρχεται

[...]Φυσικά είχαμε την βεβαιότητα ότι θα δραστηριοποιηθούν κι άλλες ομάδες του Βερολίνου.

buzz: νέα, δημοφιλή, συζητήσεις


Μόλις πριν λίγα λεπτά πέρασα από το buzz, σημείωσα τι παίζει και ενημερώνω να μάθεις τί απασχολεί αυτην ακριβως τη στιγμή τον ψεύτη το ντουνιά:

1. Νέα θέματα:

Οι μετανάστες προκαλούν βροχή παραιτήσεων στο Δήμο Αθηναίων
Η αποτυχία Ντόρας-Κουβέλη “φρενάρει” τον ΓΑΠ;
Φιλί δηλητήριο
Σε ελεύθερη πτώση η αγορά
Προπηλάκισαν τον Πρωτόπαπα στο Κολωνάκι
Φοιτητές διέκοψαν με συνθήματα διέλεξη του Γ.Παπανδρέου στο Βερολίνο
Ως εδώ με τις τσίχλες στα πεζοδρόμια!
Η αρχή και το μέλλον του Μάκη Βορίδη
Σιντορελα νικητρια next top model
Sir Ken Robinson: Bring on the learning revolution!
Το χασαπάκι
Το δέντρο της ζωής
Στο στοματικό έρωτα ίσως οφείλεται η αύξηση των καρκίνων της στοματικής κοιλότητας
Αφύπνιση
Η οικονομία, μία φούσκα…

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Ολα έχουν γραφτεί...


...όλα έχουν ειπωθεί, όλα έχουν τραγουδιστεί, όλα έχουν ανακαλυφθεί, όλα έχουν εφευρεθεί, όλα έχουν σατιριστεί, όλα έχουν υπερμεγεθυνθεί, όλα έχουν υποτιμηθεί, όλα έχουν καταστραφεί, όλα έχουν απαξιωθεί, όλα έχουν ζωγραφιστεί, όλα έχουν καταχρεωθεί, όλα έχουν χορευτεί, όλα έχουν συνθεθεί, όλα έχουν διαμορφωθεί, όλα έχουν καναλιζαριστεί, όλα έχουν παιχτεί, όλα έχουν αναπαλαιωθεί, όλα έχουν αναδασωθεί, όλα έχουν θαφτεί, όλα έχουν αποβλακωθεί, όλα έχουν καεί, όλα έχουν αναζωπυρωθεί, όλα έχουν αναστηθεί, όλα έχουν αποκοιμηθεί, όλα έχουν ρετουσαριστεί, όλα έχουν αποπληρωθεί, όλα έχουν ξεχρεωθεί, όλα έχουν πατικωθεί, όλα έχουν τυπωθεί, όλα έχουν μαρκαριστεί, όλα έχουν βαπτισθεί, όλα έχουν προσευχηθεί, όλα έχουν απομονωθεί, όλα έχουν ταξινομηθεί, όλα έχουν αποκτηνωθεί, όλα έχουν ταϊστεί, όλα έχουν φαγωθεί, όλα έχουν ταξιδευτεί, όλα έχουν μεταποιηθεί, όλα έχουν αποσυντονιστεί, όλα έχουν εκτιναχτεί, όλα έχουν καταπολεμηθεί, όλα έχουν φτιαχτεί, όλα έχουν συντονιστεί, όλα έχουν συντριβεί, όλα έχουν βομβαρδιστεί, όλα έχουν καταγραφεί, όλα έχουν αποδελτιωθεί, όλα έχουν χτιστεί, όλα έχουν εξερευνηθεί, όλα έχουν αγαπηθεί, όλα έχουν μισηθεί, όλα έχουν αποστραγγιστεί, όλα έχουν τοκιστεί, όλα έχουν πωληθεί, όλα έχουν αναστραφεί, όλα έχουν διαστρεβλωθεί, όλα έχουν ξεχαστεί κι εμένα μού’ρχεται να ξεράσω, να φτύσω στα μούτρα όλων αυτών που έγραψαν, είπαν, τραγούδισαν, ανακάλυψαν, εφηύραν, σατίρισαν, υπερμεγέθυναν, υποτίμησαν, κατέστρεψαν, απαξίωσαν, ζωγράφισαν, καταχρέωσαν, χόρεψαν, συνέθεσαν, διαμόρφωσαν, καναλιζάρισαν, έπαιξαν, αναπαλαίωσαν, αναδάσωσαν, έθαψαν, αποβλάκωσαν, έκαψαν, αναζωπύρωσαν, ανάστησαν, αποκοίμησαν, ρετουσάρισαν, αποπλήρωσαν, ξεχρέωσαν, πατίκωσαν, τύπωσαν, μάρκαραν, βάπτισαν, προσευχήθηκαν, απομόνωσαν, ταξινόμησαν, αποκτήνωσαν, τάισαν, έφαγαν, ταξίδεψαν, μεταποίησαν, αποσυντόνισαν, εκτίναξαν, καταπολέμησαν, έφτιαξαν, συντόνισαν, συνέτριψαν, βομβάρδισαν, κατέγραψαν, αποδελτίωσαν, έχτισαν, εξερεύνησαν, αγάπησαν, μίσησαν, αποστράγγισαν, τόκισαν, πούλησαν, ανέστρεψαν, διαστρέβλωσαν, ξέχασαν...

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Πελατειακή Δημοκρατορία


Αδιαφιλονίκητη και αναπόφευκτη.

Αποδόμηση μιας συζήτησης για το "Δεν Πληρώνω"


Πρόκειται για μια συζήτηση πραγματική ή φανταστική, μια συζήτηση που θα μπορούσε να είχε γίνει ή και πιθανόν να έγινε, αυτές τις παράξενες και μπερδεμένες μέρες που ζούμε. Ας προσπαθήσω να την αποδομήσω όπως εισπράττω εγώ η ίδια τα λεγόμενα, μήπως και μπορέσω να πλησιάσω την ουσία του θέματος που απασχολεί όλους μας -νομίζω... Με πλάγια γράμματα και σε εσοχές η αποδόμηση και η απάντηση που δίνω. Στο τέλος το πιθανό αποτέλεσμα, αν υπάρξει. Ιδωμεν!

Το "κίνημα" "δεν πληρώνω-δεν πληρώνω" μου γυρίζει τα σωθικά. Είμαι απολύτως ενάντιος σε παράνομες ενέργειες είτε προέρχονται από "τζαμπατζήδες", είτε από πολιτικοποιημένους ανθρώπους που τις ασκούν με ιδεαλισμό, είτε από ανθρώπους που έχουν πραγματικά οικονομικό πρόβλημα.

[Εχεις δίκιο να αναστατώνεσαι επειδή ήσουν και είσαι συνεπής στις υποχρεώσεις σου μια ζωή και αυτή την στάση/κατάσταση δεν την καταλαβαίνεις. Για τό ότι δεν βλέπεις να χωράει ιδεολογία ή/και πολιτική στη στάση αυτή, ας το δούμε. Πρώτα, τι θα πει "δεν πληρώνω" και πώς ζητώ/απαιτώ καλύτερο οδικό δίκτυο από την πολιτεία χωρίς χρήματα. Αυτό δεν ισχύει, γιατί τα χρήματα έχουν πληρωθεί περισσότερες από μια φορές στην πολιτεία, αλλά και στις υπεύθυνες εταιρείες. Η εκχώρηση των δρόμων από την πολιτεία προς τις κατασκευαστικές εταιρείες έγιναν με νόμο του κράτους χωρίς να ερωτηθείς, όπως πολλοί νόμοι ακόμα που αφορούν την καθημερινότητά σου. Πώς σκέφτεσαι, με ποιο τρόπο δηλαδή, μπορεί πλέον ο πολίτης να διεκδικήσει όλα όσα του οφείλονται από την πολιτεία; Μια ζωή πληρώνεις εισφορές, φόρους, κλπ, και χαΐρι δεν βλέπεις. Ζητάς να πληρώσεις κι άλλο; Πόσο; Κάποια στιγμή δεν πρέπει να εκβιάσεις τα πράγματα, ώστε η πολιτεία να σου παρέχει όσα σου οφείλει; Το ότι εκχώρησε τις εθνικές οδούς σε ιδιώτες δεν σε απασχολεί; Τίνος είναι τελικά οι δρόμοι;]


Εάν έχουν οικονομικό πρόβλημα γιατί δεν διαπράττουν, ας πούμε, ληστείες;

[Αστειεύεσαι, βέβαια, αλλά καταλαβαίνω ότι αν δεν το θέσεις χοντρά το ζήτημα, πώς θα δώσεις να καταλάβει ο άλλος τι εννοείς;]


Σίγουρα διότι το "δεν πληρώνω" είναι εύκολη κι ως τώρα ατιμώρητη στάση μια που θεσμοθετείται σιγά-σιγά από την αδράνεια της πολιτείας και την ανοχή της κοινωνίας.

[Νομίζω πως δεν είναι και τόσο εύκολη στάση, όπως επίσης νομίζω ότι η πολιτεία κάθε άλλο παρά αδρανής μένει. Ο αρμόδιος υπουργός είναι έξαλλος, τόσο που μίλησε από το βήμα της Βουλής για "τζαμπατζήδες", αυτος που ζήτημα είναι να έχει πληρώσει μια δεκάρα σε όλο του το βίο, μια και κάνει καριέρα "τζαμπατζή" πολιτικού. Η κοινωνία πάλι, μάλλον περιμένει με αγωνία το αποτέλεσμα ευχόμενη να βγει κάτι χρήσιμο γι αυτήν από αυτή την ιστορία.]

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Λιάνα Κανέλλη: "Το Αιγαίο πεδίο ιδιότυπου ενεργειακού πολέμου τα επόμενα 20 χρόνια"

Συνέντευξη της Λιάνας Κανέλλη στον Μιχάλη Σιάχο, εφημ. "ο δρόμος":
Γιατί κορυφώνεται σήμερα η συζήτηση για τα πετρέλαια στο Αιγαίο; Πώς «ξαφνικά» η Ελλάδα... απέκτησε τόσο χρυσό και ουράνιο; Ποια σχέδια προωθούνται μέσω της μυστικής διπλωματίας και τι υποκρύπτουν οι διαβεβαιώσεις Παπανδρέου ότι δεν τίθεται ζήτημα συνεκμετάλλευσης; Σε όλα αυτά τα ερωτήματα απαντά με σαφήνεια η βουλευτίνα του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, κάνοντας λόγο για υλοποίηση ενός παλιού και πολύ συγκεκριμένου ενεργειακού σχεδίου στα βαλκάνια.

Επιπλέον, σημειώνει με νόημα ότι «ο Παπανδρέου από το Καστελόριζο έβαζε το σημείο στο χάρτη για τα αφεντικά της περιοχής. Τον έπιασε ο πόνος για το Καστελόριζο; Το ΔΝΤ πάτησε πρώτα στο Καστελόριζο και μετά οπουδήποτε αλλού».


Μ. Σ. Ξαφνικά γέμισε η Ελλάδα πετρέλαιο, η Χαλκιδική χρυσό κ.λπ. Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει ζήτημα συνεκμετάλλευσης...

Λ. Κ. Αυτά τα έχω γραμμένα εκεί που τα έχουν γραμμένα και οι κατσίκες στα Ίμια. Σου θυμίζω πως από εμάς, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, άνθρωποι την εποχή των Ιμίων, των S300, του Μάαστριχτ, της Λισσαβόνας της κοινής εξωτερικής πολιτικής του Σολάνα κ.λπ. φωνάζαμε και λέγαμε ότι ήρθαν οι γκριζάδες και η διάλυση των συνόρων. Και να σημειώσουμε ότι έχουμε πίσω μας Βοσνίες - Ερζεγοβίνες, κατεχόμενα, βόρια και νότια Κορέα, Βιετνάμ, αλλά και Ιράκ. Να μιλάνε για πολυπολιτισμικότητα και να φτιάχνουν τον όρο διαλύοντας λαούς. Πολυπολιτισμικά κράτη, όπως η Γιουγκοσλαβία, να την εθνοκαθάρουν σε κρατίδια, αντιστρατευόμενοι ακόμη και την έννοια της ενωμένης Ευρώπης -ακόμη και ως φράση. Ενωμένη Ευρώπη σημαίνει διαμελίζω το πτώμα και το ανασυνθέτω. Αυτή είναι η ενωμένη Ευρώπη. Σε αυτή την Ευρώπη κάποιοι φωνάζανε με ντοκουμέντα. Στo περιοδικό NEMECIS δημοσιεύτηκε το ’97-’98 το σχέδιο της οικονομικής επιτροπής των Ναζί. Και ό,τι συμβαίνει σήμερα αποτυπώνεται στο συγκεκριμένο σχέδιο κατά λέξη. Έχει μοιρασμένο το ποσοστό εκμετάλλευσης μεταξύ Ιταλών και Γερμανών του χρυσού στην Αλεξανδρούπολη, έχει αναφορές στο στρόντιο, από το οποίο φτιάχνεται η βαφή των στελθ κ.λπ. Κάποιοι μιλούσαν με ντοκουμέντα ότι αυτά είναι προσχεδιασμένες αξιοποιήσεις. Ο τρόπος διαμελισμού της Γιουγκοσλαβίας είναι σχεδιασμένος και δημοσιοποιημένος. Γι' αυτό πήγα μάρτυρας στη Χάγη. Το σχέδιο έλεγε ότι η Σερβία πρέπει να έχει τη μορφή που έχει σήμερα, η Κροατία το ίδιο, η Ελλάδα και τα βαλκάνια να λειτουργούν ως κήπος της βαριάς βιομηχανικής Ευρώπης.

Πρόκειται για αξιοποίηση παλαιοτάτων σχεδίων. Οι Γερμανοί ήταν πάντα εδώ, από την εποχή του Κάιζερ. Υλοποιείται ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο στα βαλκάνια, το οποίο είναι ενεργειακό.

Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι έχει πετρέλαιο το Αιγαίο -και δεν θα μπορούσε να μην έχει. Δεν θα μιλήσω για κόστος εξόρυξης, ούτε για τις έρευνες που γίνονται στο Ιόνιο από πολυεθνικές κ.λπ. Απλά αναρωτιέμαι πού θα την πάνε αυτή τη χώρα. Αν έχεις, ας πούμε, μία πετρελαιοκηλίδα επιπέδου ΒΡ, όπως συνέβη στον κόλπο του Μεξικού, στο Αιγαίο, οι επιπτώσεις ποιες θα είναι; Θα μιλάμε για δολοφονία από οποιαδήποτε πολυεθνική, από οποιαδήποτε εταιρία –ακόμα και αν είναι κρατική. Θα μιλάμε για φόνο… Ποιος θέλει να το βγάλει αυτό το πετρέλαιο; Με τι τίμημα και με τι κόστος;

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

οικονομικά παιχνίδια πάνω στις πλάτες μας #1


Οπως και ο ΟΗΕ, η Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ είχαν ιδρυθεί ως άμεση αντίδραση στη φρίκη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Με στόχο να μην επαναληφθούν ποτέ ξανά τα λάθη που είχαν επιτρέψει στο φασισμό να σηκώσει κεφάλι στην καρδιά της Ευρώπης, οι παγκόσμιες δυνάμεις συνεδρίασαν το 1944 στο Μπρέτον Γουντς του Νιού Χάμσερ για να δημιουργήσουν μια νέα οικονομική αρχιτεκτονική. Η Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που χρηματοδοτούνταν από τις εισφορές των αρχικώς σαραντατριών χωρών-μελών, εξουσιοδοτήθηκαν ρητά να αποτρέπουν μελλοντικά οικονομικά σοκ και κραχ σαν αυτά που είχαν αποστεθεροποιήσει τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης στη μεσοπολεμική Γερμανία. Η Παγκόσμια Τράπεζα θα πραγματοποιούσε μακροπρόθεσμες αναπτυξιακές επενδύσεις ώστε οι χώρες να βγουν από τη φτώχεια, ενώ το ΔΝΤ θα δρούσε ως ένα είδος παγκόσμιου απορροφητή των σοκ, προωθώντας οικονομικές πολιτικές που θα περιόριζαν τη χρηματοοικονομική κερδοσκοπία και την αστάθεια των αγορών. Οταν μια χώρα κινδύνευε να βυθιστεί σε κρίση, το ΔΝΤ θα παρενέβαινε με σταθεροποιητικά δάνεια και χρηματικές ενισχύσεις, ώστε να αποτρέπονται οι κρίσεις προτού ξεσπάσουν. Οι δύο θεσμικοί οργανισμοί, που εδρεύουν ο ένας απέναντι στον άλλο στον ίδιο δρόμο, θα έπρεπε να συντονίζουν τις δράσεις τους.
Ο Τζον Μέιναρντ Κέινς, επικεφαλής της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ στο Μπρέτον Γουντς, ήταν πεπεισμένος ότι η ανθρωπότητα θα αναγνώριζε επιτέλους τους πολιτικούς κινδύνους που ελλοχεύουν όταν η αγορά αφήνεται να αυτορυθμιστεί. «Ελάχιστοι πιστεύουν ότι είναι εφικτό», είχε δηλώσει ο Κέινς όταν τέλειωσε η συνδιάσκεψη, όμως, αν οι δυο θεσμικοί οργανισμοί παρέμεναν πιστοί στις ιδρυτικές αρχές τους, «η αδελφοσύνη των ανθρώπων θα γίνει κάτι περισσότερο από μια απλή φράση».

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ημέρα απαισιοδοξίας


σήμερα περνάω αυτή την ημέρα, της απαισιοδοξίας, επειδή δυσκολεύομαι πολύ να βρω μιαν άκρη, κάτι τι έστω και ελάχιστο, που να οδηγεί σε κάποια λύση, κάποια λύση κάποιου προβλήματος, όχι με τσεκούρι και σπαθί, μια κάποια λύση με ανθρώπινο τρόπο, με τρόπο που να αντιμετωπίζει πρώτα και κύρια το πλάσμα άνθρωπος και τις ανάγκες του, όχι μια λύση που τοποθετεί το πλάσμα άνθρωπος πάνω σε ένα πληκτρολόγιο και το πάει πέρα δώθε χρησιμοποιώντας το πλήκτρο της αφαίρεσης και πατώντας ταυτόχρονα το πλήκτρο με τα ποσοστά επί τοις εκατόν, οι άνθρωποι είναι πλάσματα, δεν είναι αριθμοί και ποσοστά, δεν είναι αριθμητικές πράξεις, κανένας άνθρωπος δεν προσθαφαιροδιαιροπολλαπλασιαζεται και δεν ποσοστοποιείται συνδυαζόμενος με χρήμα, ανεργία, φτώχεια, πλούτο, δάνεια, μετοχές, πείνα, αρρώστεια, χρέη, κρίση, ο άνθρωπος είναι άνθρωπος, δεν είναι αριθμός, πάει τέλειωσε. Τέλειωσε;

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Φόβος - fear - 7 ερωτήματα

1. Η περιγραφή του φόβου, βοηθά στην αποδόμηση ή στην ενδυνάμωσή του;

2. Η αποδόμηση γίνεται ευκολότερα με την σοβαρή περιγραφή ή με τη γελοιοποίηση;

3. Υπάρχει, άραγε, συναίσθημα πιο βίαιο από το φόβο;

4. Είναι, άραγε, η πιο διαδεδομένη άσκηση πνευματικής βίας;

5. Χρησιμοποιείται εξ ίσου από τις διάφορες εξουσίες; (οικογένεια, εκκλησία, πολιτεία, κλπ)

6. Πού διδάσκεται ο φόβος;

7. Υπάρχει, άραγε, σημαντικότερη άσκηση βίας -ακόμα και σωματικής;
_________________
ΣΗΜ. μπορειτε να συμπληρωσετε το ερωτηματολόγιο, ακόμα κι αν δεν έχετε απαντήσεις. Ευχαριστώ. :)

Καλωσόρισες σε αυτόν τον κόσμο (by TheThinkingAtheist) Greek Subtitles


http://www.youtube.com/watch?v=Fd-hDtoC-JM
via http://roides.wordpress.com/2011/02/13/13feb11b/

Ε. Χ. Γονατας


Ολοι οι φίλοι μου είναι απόντες -και παρόντες, όποτε θέλω. Εννοώ ότι είναι πεθαμένοι.

Λεοπάρντι (1798-1837) - Στοχασμοί: «Στον ευφάνταστο και αισθαντικό άνθρωπο, που ζει -όπως κι εγώ πολύ καιρό έζησα- έχοντας άγρυπνες αδιάκοπα τις αισθήσεις και τη φαντασία του, ο κόσμος και τα αντικείμενα παρουσιάζονται σαν δισυπόστατα. Με τα μάτια βλέπει ένα πύργο, ένα τοπίο, με τα αυτιά του ακούει τον ήχο μιας καμπάνας και την ίδια στιγμή βλέπει με τη φαντασία του έναν αλλοιώτικο πύργο, μιαν άλλη εξοχή, στην ακοή του αντηχεί διαφορετικά ο ήχος της καμπάνας. Με αυτή τη δεύτερη υπόσταση των αντικειμένων, συνδέονται η ομορφιά και η χάρη των πραγμάτων. Θλιβερή η ζωή του ανθρώπου, και όπως συνήθως έτσι είναι η ζωή, θλιβερή. Του ανθρώπου που δεν βλέπει, δεν ακούει, δεν νοιώθει παρά απλά αντικείμενα, όσα μοναχά τα μάτια, τα αυτιά και άλλες αισθήσεις αντιλαμβάνονται.»

Κατάλαβες; πρέπει να έχεις αυτή τη δισυπόστατη αντίληψη των πραγμάτων, οπότε, βέβαια, αυτός ειναι ο ευφάνταστος άνθρωπος, ο καλλιτέχνης, αλλά και ο αισθαντικός άνθρωπος, ο ευαίσθητος.

__________________________

από την εκπομπή ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της ΕΤ1, ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ Ε. Χ. ΓΟΝΑΤΑ

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Euro, quand les marches attaquent - Ευρώ, όταν οι αγορές επιτίθενται



http://www.youtube.com/watch?v=HUs--QCSgss

Αυτή η ιστορία αφορά τα λεφτά μας, τα λεφτά σας, τα λεφτά του κράτους, των γέρων, των νέων, των συνταξιούχων, των δημοσίων υπαλλήλων, των υπαλλήλων του σιδηροδρόμου...
Τα λεφτά μας, από πού προέρχονται;
Ζούμε με πίστωση.
Το κράτος ζει με πίστωση.
Ο σύγχρονος κόσμος ζει με πίστωση.
Και χωρίς πίστωση, όταν τα ταμεία είναι άδεια, το κράτος δανείζεται.
__________________________
via L'Enfant de la Haute Mer - Οι καρχαρίες και οι συνεργοί τους: διήγημα

Οπως σημειώνει ο/η που το ανέβασε στο σωλήνα, πρόκειται για:
Ένα ντοκιμαντέρ του Jean Quatremer που προβλήθηκε στο γαλλογερμανικό κανάλι Arte. Έχει θέμα την ελληνική κρίση. Περιλαμβάνει συνεντεύξεις των Ζαν-Πωλ Γιούνκερ, Ζαν-Πωλ Τρισέ, Όλι Ρεν, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Κριστίν Λαγκάρντ κ.ά. Μεταφράστηκε για να έχουν όλοι οι Έλληνες πρόσβαση στην ενημέρωση. Αξίζει ν' αφιερώσετε μία ώρα για να το δείτε. Un documentaire de Jean Quatremer sur la crise grecque et sur l'euro mal gouverné. Je l'ai traduit en grec pour que tous mes compatriotes aient accès à l'information.*
Σ.σ.* ("το μετέφρασα στα ελληνικά, για να έχουν πρόσβαση όλοι οι συμπατριώτες μου σε αυτή την πληροφορία")
__________________________
Συνεχίζεται η μετάφραση των 10 πρώτων λεπτών:

Από πού προέρχεται τόσο χρήμα; Προέρχεται από τις αίθουσες των αγορών. Πηγαίνει, έρχεται, περνάει μεταξύ Λονδίνου, Νέας Υόρκης, Φρανκφούρτης, Παρισιού, Τόκιο... Μέσα σε λίγα ηλεκτρονικά δευτερόλεπτα δεκάδες εκατομμύρια αλλάζουν χέρια.
Αόρατο χρήμα, εικονικό, που μπορεί να εξαφανιστεί σε μια στιγμή. Αυτό συνέβη το 2007.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Το Αίμα του Κουάν Κουάν Μεγάλος Νικητής στο Ρίο ντε Τζανέιρο


Με το μεγάλο βραβείο Καλύτερης Ταινίας Roberto Farias, τιμήθηκε το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου "Το αίμα του Κουάν Κουάν" στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.

Το 4ο διεθνές φεστιβάλ κοινωνικού και περιβαλλοντικού κινηματογράφου, διοργανώθηκε στη πόλη Nova Friburgo, που δοκιμάστηκε σκληρά τον Ιανουάριο του 2011 από καταρρακτώδεις βροχές και κατολισθήσεις οι οποίες κόστισαν τη ζωή σε περισσότερους από 200 ανθρώπους. Διαγωνίστηκαν συνολικά 41 ταινίες από τη Βραζιλία, την Αργεντινή, την Ελβετία, το Ιράν, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ουγγαρία, τη Φιλανδία, το Βέλγιο, τη Σουηδία, τη Κίνα, τη Νέα Ζηλανδία, τη Σερβία, την Ισπανία, την Βενεζουέλα, το Μεξικό, την Ινδία, την Αυστραλία και την Ιαπωνία.

Με ομόφωνη απόφαση της η κριτική επιτροπή, απέδωσε την ανώτατη διάκριση στο ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου "Το Αίμα του Κουάν Κουάν", που εξετάζει την καταστροφή της Αμαζονίας του Εκουαδόρ από πετρελαικές εταιρείες και μεταδόθηκε από την ΝΕΤ στο πλαίσιο της σειράς ντοκιμαντέρ "Εξάντας". Είναι το έβδομο διεθνές βραβείο που αποσπά η συγκεκριμένη ταινία.

Στο φεστιβάλ διακρίθηκαν επίσης οι ταινίες PERCEPÇÃO DE RISCO (Καλύτερη ταινία μεγάλου μήκους) της Sandra Alves και Vera Longo από την Βραζιλία, και O PRESENTE DE PACHAMAMA (Βραβείο Κοινού) του Ιάπωνα σκηνοθέτη Tosifumi Matsushita.

primum philosophare - 1o (ορθη επαναληψη)



Παίρνω το σχήμα που μου δίνεις:

Οταν θυμώνεις,
τα αγκάθια του αχινού
κι όταν πονάς,
το στρογγυλό της ασπιρίνης.

Παίρνω το σχήμα που μου δίνεις.


Primum vivere, deinde philosophare λέγαν οι λατίνοι και μάλλον είχαν άδικο. Αν δεν φιλοσοφήσουμε, πώς θα μπορέσουμε να ζήσουμε; Πώς θα υπάρξουμε; Το φαγητό τρέφει το σακκί που μας περιέχει, δεν τρέφει το μέσα μας. Πάμε λοιπόν να φιλοσοφήσουμε καλέ μου εαυτέ. Πάμε να μοιραστούμε τα κόπια μας με όποιον έχει διάθεση, με καθένα που έφτασε ο καιρός του να προβληματιστεί πάνω σε αυτά που μας μπερδεύουν. Αϊντε!

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

εισβολη των ΜΑΤ στην Κερατέα (8.2.2011)


http://www.youtube.com/watch?v=KhBec1_Z3bE

Αυτο δεν ειναι πόλεμος; Αφου λένε οτι οι εγκαταστασεις δεν βλαπτουν το περιβαλλον, ειναι ανωδυνες, κλπ, γιατι δεν τις πανε στα Β.Π. (Εκαλη, Κηφισια, Πολιτεια, κλπ) να τις εχουν κοντα τους να τις χαίρονται και να τις απολαμβανουν;

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΖΗΤΕΙΤΑΙ επιστημονικό ανάλογο



Επειδή τα ιστορικά ανάλογα τείνουν να εξαντληθούν και κανένα από όσα αναφέρθηκαν σε άρθρα, διαδικτυακά ποστ, εκπομπές, κλπ, δεν (απο)καλύπτει απολύτως τα συμβαίνοντα, αναζητώ επειγόντως κάποιο -οποιοδήποτε και ό,τινος και για ο,τιδήποτε- επιστημονικό ανάλογο. Κάτι τι τελοσπάντων για να καταλάβω τί ακριβώς συμβαίνει -έστω και περίπου να καταλάβω, αρκεί.

Ευχαριστώ :)


Φόβος: Ο Δούρειος Ίππος της Εξουσίας - grfear [english subtitles]



http://www.youtube.com/watch?v=LNXvxD85jvc

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Η Μουλίν φοβάται τα ραμόνια


«Να πρόσεχεις τα ραμόνια, Τεν!» φωνάζει με την τραγουδιστή σέξυ φωνή της η Μουλίν στον άντρα που ξεμακραίνει, κουνώντας του το μαντίλι.

Αυτός είναι ο συνηθισμένος της χαιρετισμός. Κάθε που φεύγει ο Τεν Μπακς για κάποια νέα μυστική αποστολή, τον αποχαιρετά με τον ίδιο τρόπο.

«Οέοοοο, αγάπη, μην ανησυχείς, θα γυρίσω!» φωνάζει ο Τεν και ορμά χοροπηδηχτά πάνω στο φτερωτό βουβάλι της Ρεντ Άι, της εθνικής εταιρείας αερομεταφορών με το μεγαλύτερο και ασφαλέστερο στόλο ιπτάμενων βουβαλιών παγκοσμίως.

Η Μουλίν, αγγίζοντας με σιγουριά τα δυο γεμάτα καναπουτσάρ που κρέμονται στερεωμένα δεξιά κι αριστερά στη ζώνη της -πρέπει να φυλάγεται κανείς τη σήμερον ημέρα- στρέφεται προς το ροζ πέτρινο σπίτι, να τελειώσει τον καφέ που άφησε μισοτελειωμένο. Πίσω από το σπίτι, ορθώνονται τα ροζ βουνά της οροσειράς των Υδρογονανθρακών, το φυσικό σύνορο της Νομανσλάνδης με την εχθρική χώρα των Απώνων. Στη χώρα αυτή, την Απωνία, την ξακουστή για τα ραμόνια της που καλλιεργούνται στα εκτροφεία του παραλιακού θερέτρου Μόδο, γίνονται οι συνηθισμένες αποστολές του Τεν. Κάνει το παν για τη σύσφιξη των σχέσων των δύο χωρών, ως μυστικός πράκτορας απευθείας εντεταλμένος του αυτοκράτορα Τσινγκ του Α΄. Οι Απωνες έχουν θετική άποψη για μια συμμαχία που θα ευνοήσει την ειρήνη μεταξύ των βουνίσιων κατοίκων της Νομανσλάνδης και των θαλασσινών Απώνων, αλλά την τελευταία λέξη θα την πουν οι λαοί -με δημοψήφισμα φυσικά.

Η ζωή κυλά ήρεμα και απαλά σαν ποταμάκι στην Κοιλάδα του Χρόνου, εκεί όπου κατοικούν η Μουλίν με τον άντρα των ονείρων της, τον θαρραλέο, σκληρό και συνάμα τρυφερό σαν καρδιά μαρουλιού, τον Τεν Μπακς, που πρόδωσε το σόι του για χατήρι της και δεν το μετάνοιωσε ποτέ του• γιατί ο Τεν, ως γόνος της αγέρωχης και περήφανης κάστας των Τσαλντεάνων και σπουδαγμένος ως εκτούτου στη Σχολή των Ταγιστών, ώφειλε να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της κάστας αυτής και όχι να συμπλέει με το λαουτζίκο. Ευτυχώς, οι Τσαλντεάνοι περιορίστηκαν απο τον αυτοκράτορα Τσινγκ τον Α΄ στο μοναστήρι του Ντιντάτσε, όπου έχουν το ελεύθερο να συνομωσιολογούν και να θυσιάζουν αρνάκια στο Γκράαλ, όσο και όταν τους κάνει κέφι. Υπάρχουν μεν, αλλά δεν εμποδίζουν το λαό της Νομανσλάνδης στην πορεία του προς το αύριο.

Το αύριο της Νομανσλάνδης ταυτίζεται με τη συμπαραγωγή ραμονιών, να δοκιμαστεί σε πρώτη φάση δηλαδή η καλλιέργειά τους στα ποτάμια της, μια και η χώρα αυτή δεν έχει θάλασσα. Στο σχέδιο αυτό αντιδρά μαζικά ο λαός, αλλά ο Τσινγκ ο Α΄ που επιθυμεί διακαώς να πραγματώσει το όραμά του έχει ξαμολήσει ακόμα και τον εθνικό συνθέτη Λεβόν Μποχεμιάν, αυτόν που έγραψε το εμβατήριο «Πάρε Πέντε», τον εθνικό ύμνο της χώρας, να βάλει τα δυνατά του. Ο Μποχεμιάν, αν και γερασμένος πλέον, έχει την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη του λαού εξαιτίας, όχι μονάχα της λαοπλάνας στιβαρής μουσικής του, αλλά και των παλαιών του αγώνων εναντίον των Τσαλντεάνων που τον παλιό καιρό, όταν κατείχαν την εξουσία πριν τον Τσινγκ τον Α΄, φορολογούσαν αγρίως τους νομανσλανδιανούς πολίτες και τσεπώναν τους φόρους για να ζουν κολυμπώντας στα πλούτη και στην πολυτέλεια. Οι κυρίως απόστολοι της ειρηνικής συνύπαρξης και συμμαχίας των δύο χωρών είναι, εκτός από τον αφανή Τεν Μπακς, ο εθνικός ευεργέτης, εφοπλιστής και τραπεζίτης Μπασέν ντε Λαντρ και ο δαιμόνιος Πράβο Γιάζντι, ο πρώην νταλικιέρης που κατάφερε να γίνει Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών της αυτοκρατορικής κυβέρνησης της χώρας, όταν πρότεινε την κατασκευή και εγκατάσταση αόρατων διοδίων, καθώς και αυτομάτως επισκευαζόμενων οδοστρωμάτων στις εθνικές οδούς.

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Αίζενχάουερ εν όψει!


Φτου! έκανα λαθος, νομιζα οτι το "χάλκεον" του Α. Κάλβου γράφεται με *αι*.. και το πρόβλημα δεν ειναι οτι εκανα λαθος, αλλα που επέμενα κιολας πως ειναι σωστό! Ο κ. Αϊζενχάουερ μου χτυπά απαλά την πόρτα.. LoL

Αγαπητοί/ές μου αναγνώστες/στριες, φυλαχτείτε!!
!

Ολη η αλήθεια για τους πρόσφυγες με λίγα λόγια

TEDxAcademy - Elektra Koutra - 08/12/2010



http://www.youtube.com/watch?v=lfsKfK4jHEs
via pitsirikos

Ενα καράβι και η μικρή του ιστορία


Μια φορά, ήταν ένας που σκέφτηκε να φτιάξει ένα καράβι. Πήγε λοιπόν κοντά σε ένα μάστορη, σε άλλη χώρα, να μάθει την τέχνη, πώς χτίζονται τα καράβια δηλαδή. Εκατσε καμμιά δεκαριά χρονάκια κι έμαθε καλά και μετά έφυγε να γυρίσει στο μέρος του να ανοίξει δικό του ταρσανά. Βρήκε μερικούς τεχνίτες πρόθυμους για τη γνώση του καραβοχτίστη, βρήκε και μερικά τσιράκια, βρήκε και χαμάληδες για τη χαμαλοδουλειά, κι έτσι ξεκίνησε το πρώτο του καράβι, αυτό που είχε χτισμένο μέσα στο μυαλό του από παλιά. Πέρασαν μερικοί μήνες και το καράβι ρίχτηκε στη θάλασσα, κι εκεί να δείτε την αγωνία του, αν το καράβι του θα έπλεε δηλαδή. Και το καράβι, με ένα βαθύγδουπο ήχο, σαν να έσκισε με μια τσεκουριά το νερό, καβάλησε πάνω στο κύμα αφήνοντας πλατειά αυλακιά πίσω του, και η πλώρη του ανασηκώθηκε λες και την τράβηξε η γοργόνα που ήταν καρφωμένη πάνω της.

Τώρα πια, ο άνθρωπος έπρεπε κάπου να το δώκει το καράβι, να πιάσει κάναν παρά. Ανέβηκε λοιπόν στη χώρα, πήγε στον καφενέ, έπιασε λακριντί με τον καφεϊτζή «ποιος έχει και ποιος δεν έχει τάλλαρα και ποιος ζητάει καράβι να αγοράσει» κι έμαθε -ή μάλλον ήρθε και τόνε βρήκε ο πελάτης και τα συμφωνήσαν και το καράβι αλλαξοχέρισε με μια σακκουλίτσα γρόσια και παράδες. Ντιν ντιν κουδουνίζαν στη τζέπα του καραβομάστορη, που έτρεξε την άλλη μέρα κιόλας να κάνει τα λεφτά του καδρόνια και μαδέρια. Πήρε και κάνα δυο εργαλεία κι αρχίνησε ξανά τη δουλειά, να σιάξει και το δεύτερο καράβι που είχε γεννηθεί στο μεταξύ μέσα στο κεφάλι του. Αφήνουμε τώρα τον άνθρωπο αυτό να κάνει τη δουλειά του και πάμε στον άλλονα που αγόρασε το καράβι.

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Οι δηλώσεις των Υπευθύνων Κυριών για τη Μεταναστευτική μας πολιτική


ΑΝΝΑ ΝΤΑΛΑΡΑ (υφυπουργός Εργασίας, υπεύθυνη για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής) στον flash, την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

«Διαφωνώ απόλυτα με την άποψη νομιμοποίηση εδώ και τώρα. Εκτός του ότι δε γίνεται να γίνει, είναι και μία πολύ εύκολη και επιπόλαιη τακτική αντιμετώπισης σ' αυτούς τους ανθρώπους. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν κουλτούρα, είναι διαφορετικοί, άλλοι ήρθαν να περάσουν και να φύγουν. Τι σημαίνει νομιμοποίηση; Παιδομάζωμα; Με το ζόρι ντε και καλά να σε κρατήσω στην Ελλάδα; Τι σημαίνει; Οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να φύγουν, πολλοί θέλουν να φύγουν. Είναι τρόπος αυτός πίεσης στο υπουργείο Εσωτερικών, μπαίνω μέσα στο πανεπιστημιακό άσυλο που δεν υπάρχει καλά-καλά αποχέτευση, δεν έχουμε δημοκρατία; Τώρα ακριβώς που ξεκινάμε μια μεταναστευτική πολιτική; Όταν ξέρω εγώ και σας το λέω ότι το υπουργείο Εσωτερικών και ιδιαίτερα ο γενικός γραμματέας κ. Ανδρέας Τάκης έχει μια σειρά προτάσεων για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, κλεινόμαστε, ταμπουρωνόμαστε έξω από το Πανεπιστήμιο και λέμε νομιμοποίηση σε όλους; Δεν συμφωνώ.»