Σελίδες

Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Ανάλγητο Κράτος = Ανθρωποθυσία



Ο Θεόδωρος Τενέζος, ένας σιδεράς οικοδομών που τόλμησε να "σηκώσει κεφάλι" δημιουργώντας μια μικρή αναπτυσσόμενη επιχείρηση, βάζει τη ΖΩΗ του απέναντι στο ζυγό των μεγάλων συμφερόντων, απέναντι στο καρτέλ σιδήρου, «για το καλύτερο ΑΥΡΙΟ όλων σας!» όπως γράφει ο ίδιος στην επιστολή που έστειλε προς όλους τους σημαντικούς πολίτες της χώρας μας. Εκείνοι του αρνούνται -ακόμη- την εξέταση των καταγγελιών του από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας μας, του αρνούνται μια απάντηση. ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;

Η δική μου εμπειρία πάνω σε παρόμοια ζητήματα είναι αυτή:
1. Πρώτα "αντιμετωπίστηκαν" με δόλια μέσα οι μικροί εισαγωγείς αυτοκινήτων -δεκαετία '70/'80. Πολλοί εξαφανίστηκαν από την αγορά, μερικοί εντάχθηκαν στο "σύστημα", λίγοι -ευτυχώς- αυτοκτόνησαν. Η περίπτωση που γνωρίζω είναι η βουτιά ενός μαχητικού αντιπροσώπου από το μπαλκόνι του διαμερίσματός του.
2. Μετά, ήρθε η σειρά των εμπόρων τηλεπικοινωνιακού υλικού -δεκαετία'90. Πάρα πολλοί εξαφανίστηκαν από την αγορά, μερικοί πέθαναν από εμφράγματα και καλπάζοντες καρκίνους σε σχετικά μικρή ηλικία, για ένταξη στο "σύστημα" ούτε λόγος: Ενα είναι το "σύστημα".

Η μέθοδος που ακολουθείται είναι απλή, την αναφέρει ο Θεόδωρος Τενέζος στη συνέντευξή του. Εξαιρετικά απλή (έως απλοϊκή) αλλά καλοστημένη πλεκτάνη σε συνεργασία με το τραπεζικό σύστημα, πανούργα, να μην αφήνει ίχνη των πραγματικά υπεύθυνων. Προσέξτε τι ακριβώς λέει εδώ: Συνέντευξη με τον Θεόδωρο Τενέζο κατά την 28η ημέρα απεργίας πείνας (13-2-2009)

-->> και μας λένε παραμυθάκια περί επιχειρηματικότητας των νέων, κλπ κλπ.
-->> καλύτερα να μας λέγαν ιστορίες δι αγρίους.
-->> αν ήταν γατάκι, τα κανάλια θα τρέχαν να το διασώσουν με δημοσιογραφίσκους πλαισιωμένους με φιλόζωες κυρίες.
-->> ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΟΥΝ; ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΟΥΝ; ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΟΥΝ;
-->> ανάλγητο κράτος = ανθρωποθυσία
-->> ανάλγητοι πολίτες* = ΤΙ;
*πολίτες οποιασδήποτε βαθμίδας, από το νεαρό άνεργο μέχρι τον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό
-->> ποιος θα σηκώσει ΑΥΤΟ το αίμα;
-->> θα μου πείτε, και τι έγινε; ένας φουκαράς λιγότερος. Αν σκέφτεστε έτσι, καλά να πάθουμε όλοι μας.
-->> καλά, η ρημάδα η Επιτροπή Ανταγωνισμού κοιμάται επιβεβαιώνοντας το ρητό «αν θέλεις να διαιωνίσεις ένα πρόβλημα, σιάξε μια Επιτροπή»


Αλλα ποστ που ανέβασα:
α. ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Θ.ΤΕΝΕΖΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ 21-3-2009
β. Ετυμηγορία του "ελληνικού" καρτέλ σιδήρου: ΘΑΝΑΤΟΣ
γ. μπανερ για το Θόδωρο Τενέζο




6 σχόλια:

Colorfullsmoker είπε...

Απλά την καλησπέρα μου. Έγραψα σχετικά, θα είμαι εκεί αλλά δεν θα αποκαλύψω ταυτότητα για ευνόητους λόγους. Οπότε το πιθανότερο οτι θα ειδωθούμε μα δε θα γνωριστούμε...

Φιλιά

P.S. Μπορεί να ακουστεί μαλακία, αλλά την ιστορία όλη δεν τη ξέρουμε... Θέλω να πιστεύω τα λεγόμενά του. Και μόνο όμως οτι οδεύει εκεί που οδεύει και μετά από την 1η επίσκεψή μου έβγαλα κάποια συμπεράσματα, αλλιώς δε θα έγραφα κιόλας

Rodia είπε...

Γνωριζουμε τη μια πλευρά, αυτά που λέει και γράφει ο ίδιος. Αν δεν εχει δίκιο, γιατί δεν του απαντούν; Γιατί δεν ελέγχουν τι συμβαίνει; Η Επιτροπή Ανταγωνισμού π.χ. τι κανει; Τα τηλεοπτικα κανάλια, οι εφημεριδες, γιατι σιωπουν επιδεικτικα; Ακομα κι ενα γατι θα ειχε προσελκυσει καποιο ενδιαφερον.
Εδω προκειται για ανθρωποθυσια. Να ενδιαφερθει η Πολιτεια για τις καταγγελιες του ζητα ο ανθρωπος...

Ανώνυμος είπε...

Τα λεφτά είναι πολλά, μεγάλο μέρος του κοινού δεν ενδιαφέρεται για τα καρτέλ, τα ΜΜΕ δεν θέλουν να χάσουν τις διαφημίσεις τους, οπότε....

Stratos Fountoulis είπε...

κι εγώ το ανέβασα Ροδιά μου...

Ελληνική Παγκόσμια πρώτη: Απεργία πείνα επιχειρηματία!...

Rodia είπε...

Στράτο, το είδα και ευχαριστώ για το σύνδεσμο:)
Οντως, είναι μια παγκόσμια πρωτιά! Οι αποτυχημένοι επιχειρηματίες συνήθως, πηδάν απο τα παράθυρα!
..για τούτο αυτή η καταγγελία έχει σημασία -νομίζω..
(έχουν αγριέψει πολύ τα μεγάλα ψάρια)

Rodia είπε...

spizaetέ, κάπως έτσι είναι τα πράγματα...
Για τουτο, λιγότερη τιβι, λιγότερη τιβι, λιγότερη τιβι, λιγότερη τιβι, λιγότερη τιβι, λιγότερη τιβι, έως... ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΙΒΙ!!!