Σελίδες

Τρίτη 7 Απριλίου 2009

άλλαξε τπτ στο ΠΑΣΟΚ;

Χτές συνάντησα ένα φίλο στο δρόμο. Είχαμε πολύ καιρό να ειδωθούμε, χαμένοι στην καθημερινότητά του καθένας. Βροχερός καιρός, έκανε και κρύο, καθήσαμε λοιπόν κάπου ζεστά, κοντά στην Ακαδημία. Παλιά, δραστηριοποιόταν ζωηρά στο ΠΑΣΟΚ κι έτσι τον ρώτησα σχετικά, μια και -παλιά, λέμε- όλο περί ΠΑΣΟΚ μιλούσε όπου στεκόταν κι όπου βρισκόταν.

Η απάντησή του με ξάφνιασε. «Δεν ανακατεύομαι πια» μου είπε «Γιατί;» τον ρώτησα «εσύ ήσουν ταγμένος!» και, αφού μου είπε αποστομωτικά «Βλέπεις εσύ κάτι να άλλαξε στο ΠΑΣΟΚ; Με βομβαρδίζουν με μέιλ για το τί κάνει ο μπήξε και ο δείξε της Ν.Δ. και για όλα τα στραβά της κυβέρνησης και των παρατρεχάμενων, αλλά καμιά έμπρακτη αυτοκριτική για τα παλιά και πώς να βεβαιωθώ ότι άλλαξε κάτι εκεί μέσα; Τα ίδια πρόσωπα αλωνίζουν! τι κι αν μπήκαν μερικοί ορεξάτοι νέοι; Εμένα δεν μπορούν να με πείσουν ότι δεν θα ξαναγίνει μια από τα ίδια.» ήπιαμε το ποτάκι μας και δεν ξαναμιλήσαμε για πολιτικά.

-->> Σκέφτηκα πριν ανεβάσω αυτό το ποστ ότι ίσως βοηθήσει μερικούς ανθρώπους να δουν πιο καθαρά μερικά πράγματα. Μπορεί να κάνει λάθος ο φίλος μου, αλλά μπορεί να έχει και δίκιο. Ούτε'γώ είδα κάποια σημαντική αλλαγή, ένα γερό ξήλωμα αρκετών χαραμοφάηδων ας πούμε. Ετσι, μένει ο (πολύς και αφελής, όπως τον νομίζουν) κοσμάκης παλαντζάροντας ανάμεσα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ χωρίς ελπίδα να δει άσπρη μέρα. Ισως αυτό ακριβώς να επιδιώκεται κιόλας... σσσσσσσσσ... μη ξυπνήσει κανείς!

4 σχόλια:

Elias είπε...

Αυτό που εγώ μαθαίνω είναι ότι τα μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ (ο Χρυσοχοΐδης, η Βάσω κ.λπ.) έχουν επιδοθεί τον τελευταίο καιρό σε μία σειρά προσεκτικών συναντήσεων με επιλεγμένους επιχειρηματίες και παράγοντες, με σκοπό -ανάμεσα στ' άλλα- να τους πείσουν ότι πήραν το μάθημά τους και δε θα επαναληφθούν τα όργια που έγιναν ειδικά στη 2η τετραετία Σημίτη.

Έχει σίγουρα κάποιον αξιόλογο νέο κόσμο το ΠΑΣΟΚ (και η Νέα Δημοκρατία, επίσης), όμως βλέπω ότι είναι όλοι τους εξαιρετικά περιορισμένοι από το σύστημα ρουσφέτι - βόλεμα - κλίκες - τεμενάδες στα ΜΜΕ που καθιέρωσαν οι παλαιότεροι.

blogger είπε...

Ροδιά μου, την αλλαγή την φέρνει ο λαός και όχι από μόνος του ένας αρχηγός. Αυτός ψηφίζει και αυτός βγάζει βουλευτές.
Ο Παπανδρέου έδειξε τις προθέσεις του με πολλές κινήσεις. Και τα ψηφοδέλτια θα είναι πάρα πολύ ανανεωμένα.
Ο φίλος σου βιάστηκε να προεξοφλήσει ορισμένα πράγματα. Ίσως και να εκφράζει μια προσωπική πικρία.
Τώρα πια δεν μένει παρά ο λαός να στείλει στο σπίτι τους αυτούς που δεν γουστάρει ούτε τα μούτρα τους να βλέπει.

kopria είπε...

Το συστημα εξουσίας παραμένει το ίδιο, και το ίδιο αποκομμένο από την κοινωνία. Οι εκπρόσωποι του συστήματος είναι οι ίδιοι. Τόποτα δεν θα αλλάξει αν δεν ψηφίσουν οι Έλληνες κάτι άλλο ώστε να αποδυναμωθεί ο εκάστοτε κυβερνών...

Stelios Frang είπε...

Και να συμπεριφερθούν σαν αγνές παρθένες οι ΠΑΣΟΚοι στην επερχόμενη κυβέρνησή τους, οι συνθήκες δεν επιτρέπουν να υλοποιηθεί για 3-4 χρόνια (και βάλε) οτιδήποτε υπόσχονται δεξιά κι αριστερά... Όπου ήδη η θεμελιώδης παραδοχή περί παρθενίας αποτελεί science fiction!

"5% για την παιδεία και 1 δισεκ. κερασάκι στον πρώτο προϋπολογισμό!" Πού θα τα βρεις Γιώργο; Θα κυνηγήσω τους φοροφυγάδες, θα μειώσω τις σπατάλες, θα..., θα..., θα... Πόσες φορές δεν τα έχουμε ακούσει αυτά; Οι μεγαλύτεροι πάμπολλες, οι νεότεροι λιγότερες αλλά αρκετές. Έγινε ποτέ τίποτα; Φυσικά όχι!

"2% για την έρευνα και την τεχνολογία", πέρα από το 5% και το 1 δισεκ. που λέγαμε πριν. Καλά, δεν βρέθηκαν τα προηγούμενα, θα βρεθεί το 2% για έρευνα κτλ.;

Και πάνω σ' αυτά, οι μαγικές συνταγές ευδαιμονίας: «Στόχος μας, να απαλείψουμε το άγχος και να βάλουμε στη θέση του άγχους τη χαρά.» Όπως σχολίασε ο Θέμης Λαζαρίδης: "Τραλαρί, τραλαρό"

Ως γνωστόν, από τάξιμο κανείς δεν έχασε... Το φιλμ του Μαυρογιαλούρου μάλλον πολύ ήπιο ήταν μπροστά στην ελληνική πραγματικότητα!