Σελίδες

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

«Αύριο όλα θα είναι καλύτερα»

Ο τίτλος του βιβλίου της Αννα Μαρία Σελίνκο έχει γίνει προσφάτως μονομανία όσων διαδίδουν τη φαρμακευτική (και όχι μόνο) επίδραση της Θετικής σκέψης. Με τη Θ.Σ. διορθώνεται πάσα νόσος και πάσα μαλακία (με την αρχαιοελληνική έννοια). Το νέο όπλο των εξουσιαστών εναντίον των αφελών εξουσιαζόμενων είναι η Θ.Σ. με το οποίο εύκολα μετακυλίουν τις ευθύνες τους στο κάθε φουκαρατζίκο, πείθοντάς τον πως έχει και αυτός -ή μάλλον *κυρίως αυτός*- ευθύνη για όλα τα κακά που συμβαίνουν, επειδή τα "κακά" συμβαίνουν ΕΠΕΙΔΗ δεν σκέφτεται... θετικά!!! ΗΜΑΡΤΟΝ λέμε.

Τι είναι η "θετική σκέψη"; Αλλος ένας κοινωνικός μύθος που έρχεται καλπάζοντας να αλώσει τα αγνά και απονήρευτα μυαλουδάκια μας. Μάλιστα. ΗΜΑΡΤΟΝ και πάλι. ΑΜΑΝ.

2 σχόλια:

ILIAS είπε...

Όντως, έτσι είναι. Να πάνε να πούνε στον άνεργο, στον ηλικιωμένο που είναι μόνος, στους νέους που δεν έχουν οράματα και μπαμπά με λεφτά και δουλεύουν όπου βρούν και όπου μπορούν για ψίχουλα, στο συνταξιούχο που δεν έχει να φάει, στους ψυχικά ασθενείς, να πάνε σε όλους αυτούς και όσους ξεχνάω για θετική σκέψη!!!!!!!!!!!!!!

Άλλη μια παπαριά του συστήματος σίγουρα. Όταν τραβάω λούκια και χοντρά λούκια καμμια φορά, έρχεται ο τάδε και μου λέει "στο μυαλό σου είναι όλα". Όχι ρε παπάρα, στη ζωή μου είναι! Πώς δεν έχω μπουφλήσει κανέναν ακόμα βρε Ροδιά...

Rodia είπε...

Είπαμε να είμαστε καλόκαρδοι και αισιόδοξοι.. Οχι βλάκες!!! :)