Σελίδες

Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Εντατικά μαθήματα θρησκειοπληξίας

Ειδικές εκπομπές περί χαμένου Παραδείσου, Αδάμ και Εύας, κλπ κλπ, όλα φρέσκα φρέσκα, μόλις 6.000 ετών το πολύ, πού να τρέχουμε μύρια χρόνια πίσω, πλαισιωμένες με ειδικούς (επίσης) επιστήμονες, φιλοδοξούν να ξεστραβώσουν τα παιδιά μας! Τρέξτε!

Ξαπλώστε σε καναπέδες, ανάκλιντρα, ξαπλώστρες, στην ανάγκη ξαπλώστε και στο χαλί -αν δεν τό'χετε ξεστρώσει ακόμα- και απολαύστε, ρουφήξτε τη Γνώση μέχρι το μεδούλι λέμε.

ΖΗΤΩ η ΕΛληνΟρθόδοξη Τιβι! ΖΗΤΩ τα λεφτά μας που πιάνουν τόπο! ΖΗΤΩ ο ηλεκτρισμός! ΖΗΤΩ η ΔΕΗ! ΖΗΤΩ η Μπίλιω και ο φιλοξενούμενος της πάτερ Τιμόθεος! ΚΑΤΩ η βασκανία! Ενα βιβλιαράκι δίπλα στο μαξιλάρι και πάπαλα!

ΚΑΤΩ οι γιατροί ΚΑΙ τα φάρμακα!
ΖΗΤΩ το ευχέλαιο ως θεραπευτικόν μέσον! Τη Μεγάλη Τετάρτη πάρτε μπαμπακάκια και ορμήστε στις εκκλησίες! Ψεκάστε, σκουπίστε, αναρρώσατε!

-->> αρχίζει να μου στρίβει. Φαίνεται;
-->> ποια είναι η διαφορά όλων αυτών των δοξασιών από τη μαγεία;
-->> αρνούμαι να *πιστέψω* όλη αυτή τη μπουρδολογία λέμε. Θέλω να ζω στην εποχή μου.
-->> Θέλω να πάψουν να παραπλανούν τα παιδιά. Εσύ, καλέ μου αναγνώστη, τι λες;

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πότε είναι το Πάσχα, είπαμε;

μιά φορά κι ἕναν τρελλό... είπε...

Και που να σ' έχω να σε κυνηγάει το 10χρονο με τα Θρησκευτικά ανά χείρας για να σου πει το μάθημα.

Κι όταν πηγαίνεις στο σχολείο για να δηλώσεις πως φτάνει πια, δεν αντέχεις άλλη δόση ελληνορθοδοξίας, να φτάνεις σε τέτοιο σημείο που να αναζητάς τον πιο πρόσφορο τρόπο για να ξεβαφτίσεις το ανήλικο - μέγα λάθος που διέπραξες πριν χρόνια όχι για σένα αλλά για τη φουκαριάρα τη μάνα σου.

Αγησίας είπε...

"Θέλω να πάψουν να παραπλανούν τα παιδιά" Μωρ' τι μας λες! Και πώς θα πείθουν τον κοσμάκη να τους γράφει χωράφια, οικόπεδα, σπίτια και να τους πληρώνει από 15 μεριές; Που αποσκοπείς παλιο-άθεη; Θέλεις να υποχρεώσεις το "τιμημένο ράσο" να βρει βιοποριστική εργασία;

pentanostimi είπε...

επειδή ο ανθρωπος εν γενει εχει αναγκη να στρέφει το βλεμμα ψηλά,ερχεται η αγυρτεία παντος χρώματος να του δώσει αυτο που του λείπει.Η τηλεοραση ανέλαβε το δια-μεσολαβητικο ρόλο..

Tyler Durden είπε...

μας ενημερώνεις τι συνέβη γιατί δεν έχουμε όλοι τηλεόραση; Μπήκε σχετική εκπομπή πουθενά;

kopria είπε...

¨οταν θέλει ο άνθρωπος να στρέψει το βλέμα ψηλά ας πάρει και ένα τηλεσκόπιο μπας και δει κάτι νέο και καταλάβει ότι δεν είσαι το κέντρο του κόσμου.

Θρησκοληψία στην Ελλάδα; ΈΕΕεεεελα! δεν σε πιστεύω. Γι'αυτό είμαστε η καλλίτερη χώρα (της μέσης ανατολής)

zalmoxis είπε...

ΕΛΛΗΝΕΣ:
H überφυλή που έβγαλε το ιαματικό νερό του Καματερού, την θεραπεύτρια Αθανασία του Αιγάλεω, την θεραπαινίδα του Ιπποκράτη Έφη Θώδη, την ιαματική φραπελιά...

zalmoxis είπε...

Κυρίιιιες, κύριοι και παιδιάααα, απόψε θα παρακολουθήηηησουμε την παράααασταση "Ο Καραγκιόζης γιατρός"!

Zaphod είπε...

Γίνε λίγο πιο αναλυτική γιατί δεν πολυβλέπω τουβου!!
Αναφέρσαι στις ταινίες τύπου "Βίβλος" κτλ κτλ που μπαίνουν επετειακά κάθε πεσάτ (χεχεχε!) ή έχουμε κανένα νέο ανδραγάθημα της ΕΛ τηλεόρασης;;;

pølsemannen είπε...

Εσείς πώς νομίσατε ότι απέκτησε η Μπήλιω εκπομπήν στην τηλεόρασιν;

Με ευχέλαιον βέβαια! :-P

Βέβαια, για να έχεις κάποιο εξουσιαστικό μαγαζί με προοπτική, πρέπει να γεμίσεις κόπρανα τα μυαλά των παιδιών!

Τα 'χουνε πει αυτά οι Ιησουίτες παλαιόθεν εν μέσω πυροβολημένων ασκήσεων γεωμετρίας!

Rodia είπε...

~~worldcity, την Κυριακή που μας έρχεται λέμε. Εμείς τηρούμε το έθιμον εις το ακέραιον!:)

~~Μια φορά κι έναν τρελό..., ε, τι να κάνουμε; Δε γίνεται να προκαλέσουμε προβλήματα κοινωνικής ένταξης στα παιδιά μας εδώ που *αποφασίσαμε* να ζούμε, έτσι δεν είναι;
Μέχρι να μάθει η κοινωνία να σέβεται το διαφορετικό και να στηρίζει τη διαφορά παρά να επιδιώκει την ομοιομορφία...

Rodia είπε...

~~Αγησία, ούτε και το ράσο πληρώνεται επαρκώς. Υπάρχουν φτωχοί παπάδες στην επαρχία που κάνουν μεροκάματο -με την άδεια του τοπικού δεσπότη φυσικά- για να τα βγαλουν πέρα.. Είναι κι αυτή η άτιμη αμαρτία της άμβλωσης βλέπεις (για χάπι ας μη το συζητούμε) και αποκτούν μεγάλη οικογένεια.

Rodia είπε...

~~Πεντανόστμη, η τιβι απλώς ξεκούρασε το... λαιμό του πιστού ΕΧΟ! Πού να σηκώνει ψηλά το κεφάλι και να πιάνεται ο σβέρκος λέμε... καλύτερα να βλέπει ευθεία μπροστά στο *κατάλληλο* ύψος σχετικά με τον καναπέ.

ΕΧΟ=ΕΛλην+Χριστιανος+Ορθόδοξος (τρία σε ένα)

Rodia είπε...

~~Tyler Durden, χτες το βραδάκι πολύ αργά, είπα να την ανοίξω να χαζέψω, είχε και το παλιό φιλμ/κράχτη ΙΝΤΕΡΜΕΤΖΟ με την υπέροχη Ινγκριντ Μπέργκμαν στα πολυ τρυφερά νιάτα της και ξέμεινε ανοιχτή, οπότε σκέφτηκα να εξακουλουθήσω να βλέπω τι ενδιαφέρει τον κόσμο ώστε να μεταδίδεται από τα κρατικά κανάλια (τα οποία χρηματοδοτώ ΚΑΙ του λόγου μου) κι άρχισε το μαρτύριό μου: Πρώτα η παραποίηση της Ιστορίας με ένα σωρό πρόσωπα σε ποτ πουρί ύμνων υπέρ Θείου Καραμάν Αλή, μετά η παρουσίαση της εβραϊκής μυθολογίας ως Ιστορικής Αλήθειας (Αδάμ και Εύα ως ιστορικά πρόσωπα και δε συμμαζεύεται) και το όλον θέαμα έδεσε με την εκπομπή της Μπίλιως Τσουκαλά σε επανάληψη. Τι άλλο ήθελα για να μου κοπεί ο ύπνος!!!

Rodia είπε...

Πολύκαρπε, με τη φόρα που έχουμε πάρει, αν τυχόν -λέμε τώρα, ε- αν μας έρθει το Ισλάμ, πρώτοι και καλύτεροι θα τρέξουμε να προσκυνήσουμε -ως λαός παπαδαριόπληκτος εννοώ... Θέλουμε έναν ακόμα μπαμπούλα, βρε παιδι μου, δεν μας φτάνουν τόσες εξουσίες πάνω μας, αναζητούμε "λιγάκι ακόμα".

Rodia είπε...

~~zalmoxis, έχασες, πραγματικά. Εκεί που δάκρυζε ο πατήρ Τιμόθεος στο λανσάρισμα του βιβλίου εναντίον της βασκανίας.. και τί δεν είπε! Οσοι του εναντιώνονται, πεθαίνουν ατάκα κιεπιτόπου και μη τολμήσει κανείς να του πάει κόντρα γιατί θα πεθάνει αλλά ας είναι συχωρεμένοι οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν επειδή *σκόπευαν* να έρθουν απο Γερμανία να τον αντιμετωπίσουν και να έχουμε το βιβλιαράκι με τις ευχες για τη βασκανία δίπλα στο προσκεφάλι μας να μη μας πιανει το κακό μάτι και να πάμε τη Μ. Ττάρτη με μπουκαλάκια και μπαμπακάκια στην εκκλησία να πάρουμε ευχέλαιο να αλείβουμε τα πάσχοντα μέλη (αλλά με αληθινή πίστη, ε) για να γιατρευτούμε είναι το αποτελεσματικώτερο φάρμακο και και και πού να τα θυμαμαι όλα! Μόνο για τον κακό μας τον καιρό που έχει ολάνοιχτα πανιά κι έρχεται πλησίστιος καταπάνω μας δεν είπε τπτ...

Rodia είπε...

~~Πρόεδρε Ζαφόδιε, αυτά με τις επικές ταινίες είναι πλέον παρελθόν. Σήμερα, ομιλεί η *αληθινή* Ιστορία, η *πραγματική* πραγματικότητα, η *επιστήμη* των μελετητών της Βίβλου, η *ιστορία* των πραγματικώς και αληθινώς (όπως σε βλέπω και με βλέπεις δλδ) υπαρξάντων υπερπρογόνων μας Αδάμ και Εύης, κλπ κλπ, πού να στα λέω... Ανοιξε κάνα βραδάκι, αλλά μπορεί να χάσεις τον ύπνο σου, με τοσα *αποδεικτικά* στοιχεία (λεπτομέρειες και αριθμούς) που αραδιάζονται για Ντιενεη, γονίδια, κλπ κλπ.

Rodia είπε...

~~pølsemannen, επιμένω αγαπητέ τριτοεξάδελφε, Μπίλιω είναι, με Ιερόν Ιώτα. Αφού κάνει τα μυαλά του κοσμάκη μπίλιες...

ILIAS είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που λές

Δεν μπορώ όμως να μην αφήσω μια ευχή μιας και πιστεύω στον Ιησού και σ'αυτά που δίδαξε (μια διαφωνιούλα έχω εκεί στο... γύρισε και το άλλο μάγουλο)

Όσο για το πώς Τον εκμεταλλεύτηκε η εκκλησία; γι'αυτό δεν πατάω ποτέ. Προσεύχομαι ανα πάσα στιγμή όπου βρεθώ. Δε χρειάζομαι καμμία εκκλησία και κανένα κοιλαρά πλουσιοπαπά

Καλό Πάσχα λοιπόν και Καλή Ανάσταση αγαπητή μου Ροδιά

Rodia είπε...

Να είσαι καλά Εκτορα:)
Καλή Ανάσταση!

Sophia είπε...

Εγώ λέω, ευτυχώς που υπάρχουνε τα dvd, και ένα σωρό πράγματα που μπορεί κανείς να παρακολουθήσει χωρίς να κολλήσει στο παραδοσιακό πρόγραμμα της τηλεόρασης...
;-Ρ