Σελίδες

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2008

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΘΑΝΑΣΙΑ

Αυτο ειναι, η αναζητηση της αθανασιας κανει τον ανθρωπο να προβαινει σε καθε μεθοδο ωστε να την πετυχει. Φυσικα, τον ανθρωπο τον ανοητο, με περιορισμενο νοητικο πεδιο, αυτον που νομιζει/πιστευει οτι θα μπορουσε να μεινει αθανατος, να τον θυμουνται και να τον μνημονευουν στους αιωνες, επειδη μια μερα καταφερε να ξεφυγει απο τη μαζα των κοινων ανθρωπων (δια)πραττοντας κατι τι εντυπωσιακο, εστω και αν αυτη η προσπαθεια εντυπωσιασμου του πληθους πεφτει στο κενο μετα απο λιγες ωρες, εστω και αν λοιδωρειται και απαξιωνεται το γεγονος -και αυτος ο ιδιος ο ανθρωπος, για την εντυπωσιακη του πραξη φυσικα.

Η μνημη της ανθρωποτητας εχει καταγραψει μεχρι τωρα πολλους καλλιτεχνες, γιατρους και αλλους επιστημονες, ολους οσοι προσφεραν ομορφα και χρησιμα πραγματα στον ανθρωπο και συνεβαλαν στην προοδο του. Η ιστορια κατεγραψε και τον Ηροστρατο, αλλα αλλιμονο αν αυτος ειναι παραδειγμα προς μιμηση!

Τα τελευταια χρονια παρατηρειται το φαινομενο να προβαινουν διαφοροι ανθρωποι σε παραλογες και παρατολμες ενεργειες, ωστε να προσφερουν την εικονα τους βορά στα θηρια. Διαγωμεν την εποχην των εικονων γαρ. Ετσι, μπορουμε να (ασχολουμαστε και να) καμαρωνουμε διαφορα παραδοξα, οπως την αποπειρα προσβολης του άβατου στο Αγιο Ορος. Δεν καταλαβαινω, αληθεια, αυτο μας μαρανε; Αν αυτη δεν ηταν μια "παρασταση" εντυπωσιασμου, τι ηταν;

Με ενδιαφερει, φυσικα, το θεμα των παροχων της πολιτειας προς την εκκλησια -εχω γραψει και ξαναματαγραψει για το θεμα. Το να λυθει ομως με παρομοια μεσα, δεν περασε καθολου απο την (απεραντη!!) φαντασια μου, ιδιως μαλιστα με τη συνεπικουρια (της εκπροσωπου) ενος κομματος για το οποιο ειχα σχηματισει διαφορετικη εντυπωση -οτι π.χ. ενδιαφερεται για κοινωνικα ζητηματα- και θα περιμενα να κατακεραυνωσει την "αμελεια" της κυβερνησης και των οργανων της απεναντι στη διαδοση των ναρκωτικων.

Τη στιγμη λοιπον που ενα 14χρονο κοριτσι αφηνε την τελευταια του πνοη στην Πτολεμαιδα απο χρηση κοκας, η κυρια βουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ προτιμησε να σκαρφαλωνει στις μαντρες για να προσβαλλει το άβατο. ΚΡΙΜΑ.

7 σχόλια:

agios thomas είπε...

Μετά από καιρό καλησπέρα σας αγαπητή Ροδιά.

Η κυρία βουλευτής όπως και όλες οι υπόλοιπες, δήλωσαν μόνες τους πως παράσταση ενυπωσιασμού ήθελαν να κάνουν.
Ο κύριος λόγος όμως που το έκαναν, είναι τα 40.000 στρέμματα που διεκδικεί το άγιον όρος στη Χαλκιδική. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, όχι το ίδιο το όρος, αλλά οι καλόγεροι, οι άπαιδες, οι θεώμενοι, οι προσευχόμενοι , οι μετανούντες, οι αποποιούμενοι τα επίγεια τοις ουρανίοις ο(ω)ρεγόμενοι.
Τι τις θέλουν τις εκτάσεις αυτοί;
Το θέμ με το 14 χρονο 'επαιξε' 2 μέρες πριν και ως εκ τούτου, όσοι σημασία και χώρου του δώσαμε εμείς, άλλο τόσο του έδωσαν οι βουλευτές μας(;) και οι καλόγεροί μας.
Ο θεός μαζί μας.
(ωραία μουσική επιλογή στο rodia radio).

Rodia είπε...

Γεια σου Αγιε!:-) το ξερω για τις εκτασεις, το εχω ανεβασει το θεμα παλιοτερα και η θεση μου για την χαριστικη αντιμετωπιση της εκκλησιας απο το κρατος ειναι γνωστη. Η ενσταση μου ειναι στη σταδιακη "παραμεληση" του θεματος της διαδοσης των ναρκωτικων απο ενα κομμα που προβαλε μεχρι τωρα το κοινωνικο του προσωπο.
Καλη χρονια!:-)

ange-ta είπε...

Καλημέρα Ροδίτσα μου.
Και μένα με ενοχλεί το άβατο, αλλά αν είναι να το καταργήσουμε για να φτιάξουμε καφε μπάρ και ξενό για τους τουρίστες, ας μην σώσει και καταργηθεί!
Αλλά ξέρεις, το κόμμα που αναφέρεις έχει χάσει κάθε μπούσουλα, μπίτ για μπίτ και λυπάμαι που το λέω. Ασχολείται με θέματα τέτοιας υφής και αφήνει όλα τα άλλα να περνάνε στο ντούκου!
Και όταν κάνει σημαία του κάποια άλλα θέματα, είναι για να το κλαίνε οι ρέγγες.
Αλλά αυτό είναι θέμα σοσιαλδημοκρατίας των ημερών μας.
Ακουσα, ότι οι βρεττανοί μας δήλωσαν, ότι τα ελγίνια δεν θα τα επιστρέψουν ποτέ σε μας, γιατί είμαστε διεφθαρμένοι!
Και έχουν άδικο, με τέτοιον γγ πολιτισμού;;
Γι αυτό και γω λέω: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΒΑΤΟΥ, γιατί αυτό είναι αίτημα εργολάβων οικοδομών!

Rodia είπε...

Εμενα το αβατο με αφηνει αδιαφορη, καθως και οτιδηποτε σχετικο με "ιερα" ζητηματα. Φυσικα και συμφωνω με την αρνηση στο τσιμενταρισμα του ορους.

Οσο για τα μαρμαρα, οι βρεττανοι δεν θα τα επιστρεψουν για να μην αποκαλυφθει η καταστροφη τους απο διαφορα οξεα με τα οποια τα... "συντηρουσαν"...

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα.Δε μπορώ να καταλάβω σε ποιο σημείο σχετίζονται το θλιβερό περιστατικό της Πτολεμαϊδας με την παραβίαση του αβατου.Παραδέχομαι και επαυξάνω ότι είμαστε ελλειπεις σε πολλούς τομείς της κοινωνίας για να μην πω σε όλους..Θα έπρεπε να λύσουμε πρωτα το 1 μετα το 2ο μετά το 3ο και στο τέλος πχ το 4ο θέμα που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία;Κι εξάλλου η πααβίαση του αβάτου ήταν η μορφή/έκφραση της κινησης διαμαρτυρίας ενάντια στην καταπάτηση των τόσων ιδιωτικών κ δημόσιων εκτάσεων από τις μονές.Ας επικεντρωθούμε,λοιπόν, στην ουσία.

Rodia είπε...

~~ karanti, λυπαμαι που διαφωνουμε, αλλα ξερεις τι με ενοχλησε; Η "φασαρια ΓΙΑ τη φασαρια", που λενε. Και μαλιστα, μια "φασαρια" που ειναι ασχετη (γνωμη μου, ε) με εκεινο οπου ταχα μου στοχευει -τα εκκλησιαστικα περιουσιακα δλδ. Ενα λαικιστικο πυροτεχνημα μικρης διαρκειας, ενα "Τσαφ!", που δεν το βρηκα (γνωμη μου) καθολου σοβαρο.
Νομιζω (γνωμη μου) οτι ο ΣΥΡΙΖΑ εχασε ποντους απο αυτη την ενεργεια εντυπωσιασμου και καλο θα ειναι να μην επιμενουμε να την (υπο)στηριζουμε...

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα ξανα!
Έχεις δίκιο ότι πολλά γίνονται απλά για να γίνουν , αλλά εγώ δεν (υπό)στηρίζω ότι ήταν εκεί και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με την έννοια ότι δεν επικροτώ την συμμετοχή/ενέργεια απλά στηρίζω την κίνηση αυτή καθ'αυτή.Και καταλαβαίνω γιατί αντιμετωπίζεις με κριτικό μάτι τη συμμετοχή μιας βουλευτίνας κι έχεις ως 1η σκέψη το καπέλωμα;Νομίζω ότι απλά παρεξηγούμε πλέον κάθε κίνηση που γίνεται.Όπως και σιωπηλά θα επικρίναμε αν δε γινόταν.