Σελίδες

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2008

ΖΗΤΩ Η ΝΕΑ ΘΕΟ-ΚΡΑ-ΤΙΑ

..με παλμο, ε..

ΣΗΜ.1. Οποιος πορωθηκε με τα αφιερωματα της ΕΤ1 και αλλων καναλιων, θα καταλαβει τι εννοω.
ΣΗΜ.2. Αν δεν εχουμε θεοκρατικο καθεστως, να μου τρυπησετε τη μυτη.
ΣΗΜ.3. Η μερα αυτη συναγωνιστηκε επαξια τη Μεγαλη Εβδομαδα.
ΣΗΜ.4. Οχι απλως συναγωνισμος, σικε ηταν. Τη Μ.Β. τη βγαζουν τα καναλια με καμια ταινια του Τζεφιρελι -το πολυ. Εδω σειστηκαν τα θεμελια του Κοινοβουλιου, λεμε, απο τα χρυσαφια και τις ψαλμωδιες. Ουτε επι και προ δικτατοριας, τοτε που τα ραδιοφωνα πενθουσαν τα μεγαλοβδομαδα με συνεπεια (και με κλασσικη μουσικη), δεν γινοταν τετοιος ορυμαγδος.
ΣΗΜ.5. Αν αυτο δεν ειναι Υβρις, Βεβηλωση, Σκανδαλο, Βαρβαρισμος, τι ειναι; Ας μου εξηγησει καποιος που ζω, σε ποιο τοπο.
ΣΗΜ.6. Τελοσπαντων. Ας δεχτω οτι τα καναλια του χρωστουσαν του μακαριστου αρχιεπισκοπου, επειδη ετρωγαν (πολυυυ) ψωμακι με τα επικοινωνιακα του κολπα -αλλα και με τα αρχηγικα, πολιτικα, αντιπολιτευτικα του- και εκαναν ο,τι εκαναν ως φορο τιμης.
ΣΗΜ.7. Τους εκανε και τη χαρη ο μακαριστος να αργοπορησει την αναχωρηση του στας αιωνιους μονας και ειχαν μπολικο χρονο να ετοιμασουν αφιερωματα, οποτε, διπλη η ποσοτητα της ευγνωμοσυνης -αντιληπτον.
ΣΗΜ.7. Μεταξυ τμηματων του αφιερωματος της ΕΤ1 μπηκε διαφημιση της "Παμμακαριστου" και μαλιστα ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.
ΣΗΜ.8. Η ΕΤ1 λοιπον, εδειξε πως γνωριζει τι σημαινει σεβασμος, μονο που σεβεται ο,τι και οποιον θελει, εκτος απο τον τηλεθεατη. Στις αναμεταδοσεις των αγωνων πατιναζ 2008 πεταγε διαφημισεις μετα απο ΕΝΑ και ΔΥΟ χορους και μαλιστα ιδιαιτερα "ποιοτικες" διαφημισεις -για σερβιετες, φυλλαδες, κ.α. Δεν προλαβαιναμε να δουμε ποιος χορεψε και ΠΑΦ! ξεπετιοντουσαν απροειδοποιητα διαφημισεις.
ΣΗΜ.9. Το Ζαγκρεμπ δεν βρισκεται σε ομοδοξη χωρα, αρα εξηγειται η μεροληψια. Ντρεπομαι. Λυπαμαι για τα χαλια μας περισσοτερο.
ΣΗΜ.10. Τι να τα κανουμε τα παγοδρομια; Παλι καλα που το κλειστο γηπεδο του μπαντμιντον δεν το διαμορφωσαμε σε εκκλησια. Αμην.

υποσημειωση α. -->> ειμαι περιεργη πως θα συμπεριφερθει ο αμεσως επομενος αρχιεπισκοπος μετα τη μεταθανατια (υπερ)προβολη του μακαριστου Χριστοδουλου. Κανονικα, θα πρεπει να τους (μας) αλλαξει τα φωτα στις πολιτικες παρεμβασεις. Μεχρι αποβαση με αλεξιπτωτο στα Σκοπια τον βλεπω να κανει, λεμε τωρα...
υποσημειωση β. -->> η πλακα ειναι οτι η εκλογη αρχιεπισκοπου γινεται στις 7 Φεβρουαριου και ο φακελλος Ζαχοπουλου ανοιγει στις 8 του ιδιου μηνα, μια μερα μετα δλδ. Φανταζομαι απο τωρα τον πανικο στα ΜΜΕ.
υποσημειωση γ. -->> εκτος αν θαψουν το ενα απο τα δυο. Ποια -αδα θα επικρατησει; Η Ζαχοπουλειαδα; Η αρχιεπισκοπιαδα; Βαλτε τωρα που γυριζει!

16 σχόλια:

faraona είπε...

Δεν παμε ολοι μαζι σε καμμια αλλη ηπειρο ,λεω εγω τωρα!Μπας και ηρεμησει ο ''μεσας'' μας?Καλημερες.

pølsemannen είπε...

Αγαπητή εν θολοκουλτούρα αδελφή Ροδιά,

Ο άνθρωπος Χριστόδουλος ησήχασε και πρόλαβε έστω μέσα στους φριχτούς πόνους να αποχωρήσει με κάποια στοιχειώδη αξιοπρέια.

Άτιμες όλες οι αρρώστιες που φέρνουν πόνο και σιγά σιγά αφαιρούν την δυνατότητα αυτοεξυπηρέτησης ενός ανθρώπου.

Το ότι είμαστε σε αντίθετα στρατόπεδα με τον Χριστόδουλο δεν σημαίνει ότι κάνουμε αχαρακτήριστες θρασύδειλες κατινιές όπως κάποιοι άλλοι.

Τώρα, η Ελλάδα είναι κράτος θρησκευτικόν και ουχί κοσμικόν και έχει να γίνει τώρα του Κουτρουλή ο γάμος.
Η κυβέρνηση έχει την χρυσή ευκαιρία να θάψει την Ζαχοπουλιάδα και να καλύψει τα σκάνδαλα στο ΥΠ.ΠΟ.

Μία η Θεμομακιάδα και μία η Αρχιεπισκοπιάδα και πάμε για άλλα...

pølsemannen είπε...

αξιοπρέια=αξιοπρέπια. Αμάν.

scarface είπε...

Επειδή μου αρέσουν τα στοιχήματα ποντάρω ότι η "Ζαχοπουλειάδα" έχει ολόκληρο κύκλο επεισοδίων ακόμα ενώ η "αρχιεπισκοπιάδα" θα είναι σαν τις ταινίες του Φεστιβάλ Δράμας -μικρού μήκους-.
Ένας άλλος λόγος που με κάνει να το πιστεύω αυτό είναι ότι και οι διαφημιστές δε προτιμούν το προμοτάρισμα της δεύτερης γιατί το target group της δεν έχει αγοραστικό ενδιαφέρον. (τι να διαφημίζουν οι άνθρωποι ενδιάμεσα των ρεπορτάζ διαδοχής? λιβάνια? εικόνες ή βιβλία του Λιακόπουλου?).
Ενώ στη "Ζαχοπουλειάδα" υπάρχει target group που ενδιαφέρετε από προφυλακτικά , τράπεζικα προιόντα ,home cinema μέχρι αλεξίπτωτα για ελεύθερες πτώσεις.

Γιωργος Μανουσακης είπε...

turn of tv

Rizobreaker είπε...

Μια χαρά τα λες...

Eφόσον στην τιμημένη χώρα μας, ο τίτλος του Υπουργείου (”Εθνικής” -αλήθεια που κολλάει αυτή?) Παιδείας, στεγάζει και τον όρο “Θρησκευμάτων”, καλά να πάθουμε!! Οι υποταγμένοι μικροαστοί ας πανηγυρίζουν δακρύζοντας… Όσο για τους λίγους αμαρτωλούς (αλήθεια σ’ αυτή την αμαρτωλή χώρα, ποιος δεν αμαρτάνει?), άθεους, αντιδραστικούς, ή όπως αλλιώς μας αποκαλούν, λίγη ακόμα υπομονή… Οι καμπάνες που τώρα μας σπάνε τα νεύρα, θα “χτυπήσουν” όταν ξυπνήσει ο λαός…

ΥΓ: Αλήθεια, ποιοι φωστήρες αποφασίζουν σε ποιου το θάνατο πρέπει να πενθεί όλη η χώρα?? Γιατί να συμβαίνει αυτό στους θανάτους του Παπανδρέου, του Καραμανλή και του Χριστόδουλου και όχι ενός εργάτη που σκοτώθηκε σε εργατικό ατύχημα??

Ελίζα είπε...

Ψηφίζω Ζαχοπουλειάδα-έχει πιο πολύ ψωμί.

Ανώνυμος είπε...

Επιτήδειοι γενοκτόνοι Γκόρηδες μας αποκοιμίζουν καθώς έρχονται μεγάλα κρύα:
“Οι θερμοκρασίες στη γη έχουν σταθεροποιηθεί την τελευταία δεκαετία, και η ανθρωπότητα πρέπει να ετοιμάζεται για μια νέα παγετώδη περίοδο, παρά για αύξηση της θερμοκρασίας λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου”, δήλωσε Ρώσος επιστήμονας σε συνέντευξη στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Novosti.
Τα ρωσικά και ξένα ερευνητικά στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι η μέση παγκόσμια θερμοκρασία το 2007 ήταν σχεδόν παρόμοια με εκείνη του 2006, και, γενικά, ίδια με τις θερμοκρασίες του 1998-2006, που, βασικά, σημαίνει ότι η γη πέρασε την αιχμή της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου το 1998-2005, είπε ο Khabibullo Abdusamatov, επικεφαλής ενός διαστημικού ερευνητικού εργαστηρίου στο παρατηρητήριο Pulkovo της Πετρούπολης. Σύμφωνα με τον επιστήμονα, η συγκέντρωση του διοξειδίου του άνθρακα στη γήινη ατμόσφαιρα έχει αυξηθεί περισσότερο από 4% στην προηγούμενη δεκαετία, αλλά η παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου έχει σταματήσει ουσιαστικά. Αυτό επιβεβαιώνει τη θεωρία τής ηλιακής επιρροής στο γήινο κλίμα, επειδή το ποσό ηλιακής ενέργειας που φθάνει στον πλανήτη μειώθηκε δραστικά κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου, είπε ο επιστήμονας.
“Αν η μέση παγκόσμια θερμοκρασία αντιδρούσε άμεσα στις συγκεντρώσεις των αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα, θα είχε αυξηθεί από 0.1 βαθμό Κέλσιου στα προηγούμενα δέκα χρόνια, εντούτοις, αυτό δε συνέβη”, δήλωσε. «Μέχρι τα μέσα τού 21ου αιώνα ο πλανήτης θα αντιμετωπίσει μιά νέα Μικρή Παγετώδη Περίοδο, παρόμοια με το ελάχιστο Maunder (βλ. αμέσως πιο κάτω), επειδή το ποσό ηλιακής ακτινοβολίας που φτάνει στη γη μειώνεται συνεχώς από τη δεκαετία του '90 και θα φθάσει στο ελάχιστό του περίπου το 2041». Το ελάχιστο Maunder συνέβη μεταξύ 1645 και 1715, όταν εμφανίστηκαν μόνο περίπου 50 ηλιακές κηλίδες στον ήλιο, σε αντιδιαστολή με τις συνήθεις 40.000-50.000. Συνέπεσε με το μέσο και πιο κρύο μέρος της αποκαλούμενης Μικρής Παγετώδους Περιόδου (Little Ice Age), κατά τη διάρκεια της οποίας η Ευρώπη και η Βόρεια Αμερική πέρασαν βαριούς χειμώνες.
«Εντούτοις, η θερμική αδράνεια των παγκόσμιων ωκεανών και των θαλασσών θα καθυστερήσει μια «βαθιά ψύξη» του πλανήτη, και η Μικρή Παγετώδης θα αρχίσει κατά τη διάρκεια του 2055-2060, και θα διαρκέσει πιθανώς αρκετές δεκαετίες», είπε ο Abdusamatov.
“Επομένως, η ανθρωπότητα πρέπει να ετοιμάζεται για αυξανόμενους πάγους, παρά για αύξηση της στάθμης των ωκεανών που προκαλείται από τήξη πάγων. Η ανθρωπότητα θα αντιμετωπίσει σοβαρές κοινωνικές και δημογραφικές συνέπειες κατά την επερχόμενη Παγετώδη περίοδο, γιατί αυτή θα έχει επιπτώσεις άμεσα σε περισσότερο από το 80% του γήινου πληθυσμού”, κατέληξε ο επιστήμονας.
http://klimatika.blogspot.com
http://en.rian.ru/science/20080122/97519953.html

Ανώνυμος είπε...

πάντως χτες βράδι και τα τρία κρατικά
κανάλια έπαιζαν ταυτόχρονα αφιερώματα-λιβανιστήρια. (Πάντως δε θυμάμαι όταν πέθανε πχ. ο Ελύτης να χαμε διακαναλικό τρίωρο αφιέρωμα. Ας αξιολογήσουμε ξανά τη σημασία του κάθε πράγματος) Περαστικά μας.

Rodia είπε...

~~Faraona, μπα.. που θα βρουμε καλυτερο κλιμα..?

~~Αγαπητε Καρολε pølsemannen, λετε να παμε ΚΑΙ γι αλλα..? Δε θα το αντεξω!

~~ scarface, φανταζομαι να σε επεισαν τα απανωτα λιβανισματα των ΜΜΕ οτι πουλαει πολυυυυυυ το ΙΕΡΟΝ θεμα... Αλλαξε πονταρισμα. Προλαβαινεις!
+ευλογησον+

Rodia είπε...

~~Κλειστη ειναι η φωνη Γιωργο μου, αλλα εγραψα αρκετα "κομματια" να'χουν να βλεπουν τα δισεγγονα μου πως ζουσαμε "τοτε"...
(για εγκυκλοπαιδικους λογους, που λενε)

~~Rizobreaker, αμαρτανεις τεκνον μου!!! ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ 666 666 666

~~Ελίζα, κι εσυ χαμενη απο χερι! Αλλαξε τωρα που γυριζει. Μεχρι να βγει αρχιεπισκοπος, το σιριαλ "Ζαχο και Σια" θα μενει στο παγκο.

enteka είπε...

(poly kala ta eipes!)

Rodia είπε...

~~Ανωνυμε, δε μου κανει... ΟΥΤΕ ΚΡΥΟ ΟΥΤΕ ΖΕΣΤΗ. Ολα αυτα περι καιρου και κλιματος ειναι αποπειρες νεων τρομολαγνικων προφητειων. Για σκεψου το!
Σοβαρα, ε

~~το βυτίο, αυτο ειναι το τιμημα της λατρειας των τηλε-ειδωλων, οπως υπηρξε και ο μακαριστος. Ασε που και για τους προσκηνητες διατηρω επιφυλαξεις. Μπορει να τρεχουν εκει περα ΓΙΑ ΝΑ τους δει το γυαλι.
..και.. ποιος τους χεζει τους ποιητες..
(χαραμοφαηδες ολοι)
Ενω το παπαδαριο ξερει να τρωει -τουλαχιστον!

Rodia είπε...

~~enteka, το λες επειδη δεν ειδες το τελευταιο σχολιο -μαλλον! :-)

Ανώνυμος είπε...

χούντα είναι θα περάσει, η προηγούμενη ήταν μικρής διάρκειας και δεν την πολυκαταλάβανε, μετά όμως τι γίνεται;
Αφού μπροστάρης των υπαγραφών ήταν ο μπούλης με την γιατρέσα τι περίμενες. Ιράν είμαστε χειρότερα και από την Τουρκία, προς το παρόν τουλάχιστον.

Ανώνυμος είπε...

«υποσημειωση α. -->> ειμαι περιεργη πως θα συμπεριφερθει ο αμεσως επομενος αρχιεπισκοπος μετα τη μεταθανατια (υπερ)προβολη του μακαριστου Χριστοδουλου. Κανονικα, θα πρεπει να τους (μας) αλλαξει τα φωτα στις πολιτικες παρεμβασεις. Μεχρι αποβαση με αλεξιπτωτο στα Σκοπια τον βλεπω να κανει, λεμε τωρα... »

Μάλλον...συνάντηση πνευμάτων είχαμε με αυτό :-)