Σελίδες

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2008

Αλέξης Τσίπρας: ένας φωτογενής και φέρελπις νέος

Το αν ο νεος αυτος ειναι "κατασκευασμα των ΜΜΕ" θα το δειξει ο χρονος. Σε μενα ηταν αρκετο το οτι συνεργαστηκαν διαδικτυακα ενα σωρο ανθρωποι για να "βγει στον αερα" μεσα απο το χωρο των μπλογκ μια συζητηση σε πραγματικο χρονο, και μαλιστα με επιτυχια. Δεν ηταν κατι τι "προχειρο", οπως θα περιμεναν ισως μερικοι απαισιοδοξοι. Τολμω να ισχυριστω οτι το αποτελεσμα ηταν πολυ καλυτερο απο τα επαγγελματικα παρομοια δρωμενα με τα σουπερ-ντουπερ σκηνικα στα καναλια της τιβι και ΜΠΡΑΒΟ μας! ΜΠΡΑΒΟ σε ολους οσοι συνεβαλαν -καθενας με τον τροπο και τις γνωσεις του- για το μικρο αυτο επιτευγμα, το τοσο φρεσκο στην ελληνικη πραγματικοτητα.

Σκεφτηκα για μια στιγμη να απομαγνητοφωνησω τις απαντησεις, αλλα κατοπιν μετανιωσα. Ξανακουσα τη συνεντευξη και δεν βρηκα κατι καινουργιο στις απαντησεις που δοθηκαν. Κατι συνταρακτικο, κατι περα απο τα καθημερινα αναμασηματα, κατι τι εμπνευσμενο, κατι φρεσκο τεσπα, ωστε να χρειαζεται να αναπαραχθει. Ενας συμπαθης νεος μιλα με εναν αλλο νεο συμπαθη και λιγουλακι πιο φωτογενη -τα ρημαδια τα φωτα της δημοσιοτητας, λατρευουν τα λεια προσωπακια!

Γυρω γυρω τα εφερνε ο Αλεξης, σαν για να μη στενοχωρησει κανενα, και χειριζοταν -καπως ατσαλα ειναι η αληθεια- τα γνωστα "μπαλωματα" του λογου αναμεσα στις φρασεις, ωστε να τραβα σε μακρος η καθε απαντηση και να ροκανιζει το χρονο. Οχι τοσο εξειδικευμενα οπως οι επαγγελματιες της πολιτικης, το εκανε παντως. Δεν καταλαβα αν προσπαθουσε να το πετυχει ή να το αποφυγει αυτο το τρικ.

Οι νεοι που γνωριζω μιλουν με πολυ περισσοτερη τολμη, εχουν ιδεες αστραφτερες και τις εκφραζουν δυναμικα, με ολο τους το ειναι. Τα ματια μιλουν ταυτοχρονα με τα χειλη, τα χερια κινουνται αδασκαλευτα. Μου εκανε εντυπωση η χαλαροτητα και η αταλαντευτη ηρεμια του νεου αυτου και θα τη χαρακτηριζα "ολυμπια" αν δεν ηταν κατι τι αναμεσα στο "σας εχω ολους χεσμενους" και στο "αντε, ποτε θα τελειωσουμε την αγγαρεια".

Τελικα, καθως φαινεται, η αναμειξη με την πολιτικη διαστρεβλωνει τον ανθρωπο, τον κανει σχεδον "ξυλινο" μπροστα σε αυτα που συμβαινουν και σε αυτα που πρεπει να μη συμβουν. Ο,τι και να ελεγε χτες ο κ. Τσιπρας, σιγουρα θα λαβαινε διαφορες κριτικες ασχετες με τα λογια του. Γιατι; Γιατι «ετσι ειναι» -η Λωξαντρα (της Μαριας Ιορδανιδου) το διατυπωσε πρωτη.

Ισως, ψυχανεμιζομενος αυτη τη γνωση, για τουτο να μην εδωσε τις απαντησεις που σπαρταρουσαν πισω απο τα λευκα του δοντια.

-->> ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ο Αλεξης Τσιπρας ειναι κατασκευασμα δικο μας και οχι των ΜΜΕ. Εμεις οι πολιτες αναζητουμε καποιον νεο σαν και αυτον να μας εκπροσωπευει, να προβαλλει τα αιτηματα μας, να πολεμα για χαρη μας με ολα τα θηρια, να σκοτωνει τους Δρακους, να σωζει τις πριγκιποπουλες, να νικα κατα κρατος τους εχθρους, να ιδρυει νεες ελπιδοφορες συμμαχιες, να εχει Ασσους κρυμενους στα μανικια, να μοιραζει υποσχεσεις -και να τις τηρει.

..μου θυμιζει αμυδρα το "φαινομενο Μπλερ"..

-->> αθελα μου, φερνω στη σκεψη αυτον τον καημενο υπουργουλη των Μεταφορων, πως ηταν ΠΡΙΝ (ελαφρυς και χαριτωμενος και χαλαρος) και πως εγινε ΜΕΤΑ (ενα χοντρολαιμο μονοκοματο πλασμα με τρομαγμενο βλεμμα)

-->> Χρειαζονται κοτσια Αλεξη Τσιπρα και ελπιζω να τα εχεις. Οπως ελπιζω επισης, να εχεις περιορισμενο αριθμο συμμαθητων και μικρο σόι.

..και.. ποιος ειπε οτι ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκεται μακραν των χατηρικων εξυπηρετησεων; Για ρωτειστε τον κ. Κουβελη τι εχει να πει -ΑΝ θυμαται..

______________________________
Συζητηση περι της χτεσινης συνεντευξης στο μπλογκ Pangea -->>
http://gkaratsioubanis.wordpress.com/ στο ποστ:
«Μεγάλη συμμετοχή στην διαδικτυακή συνέντευξη του Τσίπρα» ~ 07Jan08

Στο ιδιο μπλογκ βρισκονται συγκεντρωμενες οι «15 ερωτήσεις για τον Αλέξη Τσίπρα» ~ 06Jan08

6 σχόλια:

ange-ta είπε...

έλα ρε ροδίτσα μου. Απο όσα λίγα άκουσα, πήρα δρόμο.
Για να σου ένα παράδειγμα. Τον ρωτησαν αν είναι υπέρ της κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής και αυτός είπε ότι δεν μπορούμε να βάζουμε μεγάλους φόρους.
Είναι πιο δεξιός απο το ΠΑΣΟΚ, όταν λέει τουλάχιστον το λέει, γιατι έχει μια εμπειρία να μη προβοκάρει, ότι πρέπει να αυξηθούν οι άμεσοι φόροι, που η δεξιά τείνει να καταργήσει και να τους αντικαταστήσει με τους έμεσους, που είναι ότι πιο αντιδραστικό υπάρχει.

ange-ta είπε...

για να σου πω, ήθελα να γράψω

Trifon Triantafillidis είπε...

Αν η φωτογένεια δεν περιλαμβάνεται στα πλεονεκτήματα ενός πολιτικού, τότε ούτε στα μειονεκτήματα μπορούμε να την εντάξουμε.

Κατά τα άλλα σωστά λες ότι ο Τσίπρας δεν είναι ο πρίγκιπας του παραμυθιού που θα μας σώσει. Καιρός είναι να απαλλαγούμε από αυτές τις αυταπάτες και να πάψουμε να πιστεύουμε στα παραμύθια.

Να πιστέψουμε λίγο περισσότερο στον δικό μας πολιτικό λόγο και σκέψη, Τσίπρες μπορούμε να προσλαμβάνουμε στην πορεία.

Ο συγκεκριμένος Τσίπρας είναι συμπαθής, καλό παιδί, μακαρι να μην τον κάψουν οι υπερβολικές μας απαιτήσεις και προσδοκίες.

Niemandsrose είπε...

Πολύ ωραία τα είπες, Ροδιά! Η καλή μέρα από το πρωί φαινόταν (δεν ασπάζομαι εννοείται την κατάληξη του βίδεο).

inlovewithlife είπε...

Ειδικά στη φράση σου ότι

"Ο Αλεξης Τσιπρας ειναι κατασκευασμα δικο μας και οχι των ΜΜΕ. Εμεις οι πολιτες αναζητουμε καποιον νεο σαν και αυτον να μας εκπροσωπευει, να προβαλλει τα αιτηματα μας, να πολεμα για χαρη μας με ολα τα θηρια, να σκοτωνει τους Δρακους, να σωζει τις πριγκιποπουλες, να νικα κατα κρατος τους εχθρους, να ιδρυει νεες ελπιδοφορες συμμαχιες, να εχει Ασσους κρυμενους στα μανικια, να μοιραζει υποσχεσεις -και να τις τηρει."

δίνεις ρέστα. Αυτό ακριβώς συμβαίνει. Η διαφορά είναι ότι αυτό το κατασκεύασμα που εμείς περιμένουμε δεν πρόκειται ποτέ να έρθει για τον απλούστατο λόγο ότι ο κόσμος στον οποίο ζούμε δεν κινείται έτσι. Το σύστημα εξουσίας αφομοιώνει κάθε φερέλπι νέο ώσπου να πει αυτός κιχ. Καλύτερα να αναζητούμε τρόπους για να παίρνουμε συλλογικά τις ζωές μας στα χέρια μας, παρά να περιμένουμε τέτοια κατασκευάσματα, που αποδεδειγμένα (από την ιστορία) μας έχουν διαψεύσει.

Άντε και καλή λευτεριά σε όλους.

roidis είπε...

Ροδιά μου, όλο το εγχείρημα ήταν καλό. Όμως ίσως επειδή είμαι λίγο παράξενος, μάλλον εκ φύσεως.
Έχω high expectations...
κι αυτές τις (προσδοκίες) δεν τις εισέπραξα. Λυπάμαι.