Σελίδες

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

2o Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου στην Αθήνα!

Ο Νίκος Χατζηπαπάς, πρωτοπορος του Θεατρου Δρομου, μας προσκαλεί:
To 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου είναι γεγονός. Θα περίμενε κανείς, ότι το 2ο Φεστιβάλ θα ήταν μια πιο εύκολη υπόθεση. Η εμπειρία από το πρώτο, αλλά και η αδιαμφισβήτητη επιτυχία του, θα περίμενε κανείς ότι θα είχαν δημιουργήσει ένα πιο πρόσφορο έδαφος. Κι όμως, είναι σαν να ξεκινάμε τώρα, σαν να περπατάμε στο σκοτάδι και δεν ξέρουμε ποιό θα είναι το επόμενο βήμα. Βρεθήκαμε ξαφνικά και αυτό φυσικά αφορά όλους μας στην Ελλάδα, σε ένα ασφυκτικό οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό περιβάλλον, που συνθλίβει σχέδια, προσπάθειες, οράματα. Πράγματι, σε ένα τέτοιο πλαίσιο που βιώνουμε, προβάλλει σαν τρέλα να επιχειρείς αυτό το δεύτερο βήμα, με μοναδικό συμπαραστάτη το Δήμο της Αθήνας και τον Πολιτιστικό Οργανισμό.

Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου πραγματοποιείται κόντρα στις συνθήκες, κόντρα στη μίζερη εποχή μας, κόντρα στη μικρότητα και την κατήφεια των καιρών. Σύνθημά μας: «Ψυχή στο Δρόμο». Φράση από την πάροδο των Βακχών του Ευριπίδη. Ψυχή στο δρόμο, γιατί το χρειαζόμαστε. Ψυχή στο δρόμο, γιατί αυτό χρειάζεται ο καλλιτέχνης για να εκτεθεί στο δημόσιο χώρο. Ψυχή στο δρόμο, γιατί αυτό είναι το θέατρο του δρόμου και της δράσης. Στόχος να αλλάξει για λίγο τη ζωή μας, προσφέροντας χαρά και περιεχόμενο. Δύο χέρια σφιχτά δεμένα, μια φλόγα και ένα πλατύ χαμόγελο, η εικόνα μας και ό,τι μπορεί να προσφέρει ο θαυματοποιός, ο θεατρίνος, ο σαλτιμπάγκος, ο πεταυριστής, ο σχοινοβάτης, ο ηθοποιός της πλάνης και της περιπλάνησης.

Νίκος Χατζηπαπάς
Χώροι διεξαγωγής του Φεστιβάλ: Το ιστορικού κέντρο, εκτός από την πλατεία Κλαυθμώνος. Κεντρικό σύνθημα του φετινού φεστιβάλ: «Η Ψυχή στο Δρόμο», από την Πάροδο των «Βακχών» του Ευριπίδη.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Aπό την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου έως τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, σε κεντρικές πλατείες της Αθήνας.
Ρίξε μια ματιά και εδω
Γνώρισε τους καλλιτέχνες εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: