Σελίδες

Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010

Ξανά ΣκατάΜετά από σύντομη περιήγηση στον ευρωπαϊκό πολιτισμό, επιστροφή στα δικά μας εδωπέρα, και αν επιμένει κανείς ότι "ανήκομεν εις την Δύσιν" και "είμεθα χώρα της ΕΕ", ε, πείτε του να ξυπνήσει. Μετά την ηρεμία, λοιπόν, η αναιμία και η δυσκοιλιότητα. Να κλίνουμε ρήματα όπως το "πυροδοτώ, πυροδοτείς, πυροδοτεί, πυροδοτούμε, πυροδοτείτε, πυροδοτούν" και να συλλέγουμε αποπατήματα ελεφάντων. Ελέφαντες υπάρχουν -όπως και λεφτά, βεβαίως. Αλλιώς, πώς θα πνιγόμασταν σε σκατά ελεφάντων; Εκτός από τη βρόμα, είναι και τεράστια, πανάθεμά τα!
Οι αριστεροί μελαγχολούν, ο Καλλικράτης καλά κρατεί, οι εκλογές έ-έ-έρχονται, υποστηρίζω ΟΛΟΥΣ τους υποψήφιους ΟΛΩΝ των κομματων σε ΟΛΕΣ τις περιφέρειες (στο Facebook εννοείται) και εύχομαι να εκλεγούν ΟΛΟΙ.
Ενημερώθηκα για τα πάντα, ακόμα και για ένα παπούτσι που έφυγε από το πόδι ενός πλουσίου -δεν πετάνε ετσι ευκολα τα παπούτσια των φτωχών σήμερα, πώς να το κάνουμε, κοστίζουν.
Ακουσα πως οδεύουμε προς μετασοδομισμό, δλδ, μετά την πρώτη κρίση που περνάμε (ή πέρασε, ή θα περάσει, ή "κι αφτώ θα παιράσι", ή κάτι τέτοιο), θα επέλθει και δεύτερη και τρίτη κρίση και μετά βλέπουμε πόσο ακόμα θα ανοίξει η μαύρη τρύπα της οικονομίας μας -για να κλείσει, χλωμό το βλέπω.
Ακουσα και για τον αγώνα που κάνουν οι πολίτες για τα διόδια και απορώ πώς γίνεται να έχουν ακόμα αυτοκίνητα, πώς περισσεύουν λεφτά για βενζίνη, δλδ, και χρόνος για μακρινές μετακινήσεις.
Ακουσα ότι αγώνας γίνεται για την εξάλειψη της ανεργίας, το δικαίωμα στην εργασία -πλήρη απασχόληση, κλπ- και για τους μειωμένους μισθούς και απορώ. Κανονικά, θα έπρεπε να γίνεται αγώνας για την υπερασπιση της ημιαπασχόλησης με καταβολή πλήρους μισθού για 20ωρο τη βδομάδα, τη στιγμή που έχουν βγει στην αγορά εργασίας τόσα πολλά μηχανήματα. ΟΛΟΙ στο δρόμο για 4 ώρες τη μέρα και χίλια ευρά το μήνα. Ξυπνάτε ωρέ!
Εμαθα ότι κοπτόμεθα για τις χελώνες της Κοσταρίκα και για τα γουνώδη ζωάκια. Πρώτον, οι κοστορικάνοι φέρονται με τον ίδιο τρόπο στις χελώνες τους εδώ και κάμποσες δεκαετίες, εικοσαετίες, εκατονταετίες, θα σας γελάσω, αλλά είναι μακριά η χώρα αυτή και τώρα μόλις το ανθιστήκαμε. Δεύτερον, τα ζωάκια με τη γούνα δημιουργήθηκαν έτσι για το γνωστό σκοπό να καλύπτουν τις ανάγκες για θέρμανση των κυριών που έχουν λεφτά ή έχουν φίλους/συζύγους με λεφτά, οπότε είναι άστοχο να τα προστατεύουμε. Δεν νομιζω να έχουν μεγαλύτερη αξία από μερικούς ευαίσθητους ώμους. Ολα αυτά είναι υστερίες για να αποσπούν την προσοχή μας. Προσέξτε το αυτό το σημείο. Προσεκτικά, ε.
Εμαθα και άλλα και λέω να ξαναφύγω. Ψάχνω λεφτά για τη μετακόμιση, αυτά που έμειναν λέω να τα καταθέσω σε καμμιά αμμουδερή παραλία, να κάνω μερικές βουτιές ακόμα, μη τρίζουν τα κόκκαλά μου το χειμώνα. Χαίρετε. Ισως αυτό να είναι το τελευταίο μου ποστ κατευθείαν. Θα προγραμματίσω μερικά, μη χαθούμε κιόλας, ε.
A! Εχω μια συμβουλή για τους προοδευτικούς νέους ανθρώπους, που θέλουν (και το εύχομαι) να αλλάξουν τα πράγματα στη χώρα μας: Να διαβάσουν, να μελετήσουν, να ασκηθούν σε καινούργιους τρόπους επικοινωνίας/γνώσης/μετάδοσης -μετάγγισης, στην ανάγκη. Μη παπαγαλίζουν αυτά που ακούν να λένε οι παλιότεροι. Αυτό δεν είναι πια σεβασμός, είναι αυτοπυροβολισμός, αυτοακύρωση. Χρειάζονται καινούργια μυαλά οι καινούργιοι καιροί και όποιος το καταλάβει πρώτος κερδίζει. Ακουσα ότι και ο κ. Καρατζαφύρερ προσπαθει προς αυτή την κατεύθυνση -κάτι για υπολογιστές που αχρηστεύονται μετά απο μια διακοπή ρεύματος είπε, άσχετο μεν αλλά στη σωστή κατεύθυνση, μοντέρνα πράγματα λέμε.

_______________________
photo from: www.cricketsoda.com/

1 σχόλιο:

ΓΛΑΥΚΟΣ είπε...

Όχι μόνο τις χελώνες θα φάμε...εδώ θα φαγωθούμε και μεταξύ μας όπως πάει. Το επόμενο κόμμα στο κοινοβούλιο θα είναι οι "Νεο-Κανίβαλλοι" ..Βοήθειά μας.